Днес от Ботев Пловдив отбелязаха 2 юни на паметника на Христо Ботев пред едноименния стадион. Ето какво написаха от клуба по този повод:

“ПФК Ботев Пловдив отбеляза 2 юни – денят на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Стотици юноши, треньори и фенове се събраха пред бюст-паметника на Христо Ботев на стадион “Христо Ботев” в Пловдив. Всички преклониха глава пред делото на великия поет и революционер и загиналите за свободата на нашата родина. Присъстващите на тържественото събитие поставиха венци и цветя на паметника на Христо Ботев, стоящ гордо пред централния вход на “Колежа”.”

На снимките публикувани от клуба обаче прави впечатление НЕприсъствието на нито един футболист от първия отбор, с изключение на един юноша Мартин Христов, който попадна в състава след уволнението на Балтазар. Един Стефан Стоянов, няколко треньори от школата, шефът на академията Трифон Пачев, Асен Караславов, юноши и двамата пиари, които най-вероятно са организирали събитието, изпълявайки служебните си ангажименти, но от ръководството са получили 0 подкрепа. То се и вижда по присъстващите.

Ни един директор, методист, съветник или антуражаджия, ни един от Борда на директорите, ни един футболист от първия отбор, ни един капитан. Факти!

Ако събитието днес беше масово и паркинга на стадиона трябваше да вдигне бариерите, за да се късат билетчета, сигурно и Зингаревич щеше да се нареди до паметника, но уви! Най-малкото добре облечени рускоговорящи придворни с радиостанции в ръка, щяха да имитират дейност, така както правят по време на официалните мачове. Днес обаче не ставаше въпрос за пари, а за отдаване на почит, за уважение, за принадлежност и други непонятни неща на хората, които в лицето на ПФК Ботев виждат само бленувания от тях “бизнес модел”.

Уважение за тези, които почетоха българския революционер и патрон на клуба.
А за НЕприсъстващите по-добре да замълчим!

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    2

    КИФТАЦИ ИМАШИЛИ УА? ЩОТ НИ МУЖАХ ДА ДОЙДА
    БАХ МААМО КУ СЪМ ИСТЪРВАЛ ЛАПАНЕТО

  2. 6
    1

    ТОКУ ЩО ПРОЧЕТОХ, ЧЕ ГЕНЕВ И СУПРАЕН ЩЕ НАПУСНАТ БОТЕВ. ТОВА Е ПЪРВА СТЪПКА В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА. ТЕ ДАДОХА, КАКВОТО МОЖАХА, НОЕ ВРЕМЕ ДА ОТСТЪПЯТ. С НЕТЪРПЕНИЕ ОЧАКВАМ НОВАТА СЕЛЕКЦИЯ. ДАНО НЕ Е ОТНОВО ОТ ЧЕРНИЯ КОНТИНЕНТ!

  3. 6
    3

    ПАК НЯКАКВИ БОРБИ. ОСВЕН ИСКАНАТА СМЯНА НА ИМЕТО НА СТАДИОНА, НЯМА ДА СЕ УЧИДЯ УТРЕ, АКО СМЕНЯТ И ИМЕТО НА ОТБОРА. ОСОБЕНО, АКО ЗАВИСИ ОТ ИЗРУДА?!

Коментарите са затворени