Лъчезара Пекова спечели титлата в многобоя при жените във второто издание на международния турнир по художествена гимнастика в памет на българската треньорка Емилия Бонева, подкрепен от РЕФАН БЪЛГАРИЯ.

Пекова, която е от клуб Левски, събра 92.300 точки, след като получи оценки от 30.550 на обръч, 31.150 на топка и 30.600 на бухалки. По регламент гимнастичките играят само три уреда, които важат за многобоя и за финалите. Така Пекова взе и златните отличия на обръч, на топка и на бухалки.

Втора се нареди Никол Чиплакова (Тракия) с 85.250 точки, а трета е Даная Атанасова (Левски) с 84.900 точки.

Шампионка в многобоя при девойки старша възраст стана Жана Пенчева (Левски Триадица) с 88.467 точки.

Близо 1000 гимнастички от 11 държави се включиха в надпреварата, която се проведе в зала “София”. Сред участничките бяха грации от Испания, Италия, Израел, Армения, Румъния, Кипър, Бразилия, Намибия, Конго, Гърция и България. Всички призьори, треньори, съдии и специални гости получиха подаръци от спонсора на турнира Рефан България.

Емилия Бонева е най-успешната българска треньорка в чужбина, дългогодишен наставник на испанския национален отбор, чиято кариера започва в най-стария клуб по художествена гимнастика Славия.