Ботев Пловдив публикува официална позиция, провокирана от критичните постове на Боби Димитров във Facebook.

ПФК Ботев изказва възмущението си от атаката срещу собственика, легенди и служители на Клуба!

Нашият клуб винаги се е гордял със своите велики футболисти, прославили града и клуба в Европа.

Футболисти, играли при велики победи над Барселона и Байерн Мюнхен, носили с чест „жълто-черната“ фланелка.

Заради такива легенди нашият дом стадион – “Христо Ботев”, винаги е бил препълнен и е носил радост на хиляди пловдивчани.

Не прави чест на Борислав Димитров, който не е постигнал и частица от успехите на нашите легенди, да се опитва да омаловажи техния труд и принос за клуба.

Още повече, че опитът за атака е продиктуван от комерсиални цели!

Такива лица, които се опитват да трупат слава на гърба на клуба, нямат място в нашия дом на бул. Източен 10.”

Бившият играч на канарчетата публикува реакцията на стената си и се възползва от правото на отговор:

“Правото ми на отговор:
1.Никога не съм оспорвал постигнатото от футболистите Трифон Пачев и Атанас Пашев.Истински легенди на клуба без никакво съмнение,а щом са доволни от резултатите на школата и втория отбор….това вече е друг въпрос.
2.Не получавам отговор за биографията на “легендата” на израелския футбол Даниел Коен.
2.Комерсиалните ми интереси…..тук вече не знам какво да отговоря.

Ще си позволя да дам и няколко БЕЗПЛАТНИ съвета.

Никой не може да отрече,че собственика дойде в труден момент и стабилизира клуба.Никой не може да отрече спечелените медали-респект.Остава усещането обаче,че още не са разбрали в какъв клуб са дошли,това не е нито Виста,нито Фрамад Амагер.Колкото по бързо осъзнаят,че Ботев го е имало и преди тях,че е клуб със собствена идентичност,богата история и страхотни фенове ,толкова по бързо ще имат шанса същите тези фенове да ги препознаят като техния отбор и стадиона ще е пълен не само на дербитата.Хората в това число и аз, искат правилно подбран отбор с 5-6 качествени БЪЛГАРИ ,в добавка 3-4 наистина класни чужденци които да правят разликата,и към тях да бъдат добавени 5-6 талантливи български момчета и толкова млади чужденци(от настоящите има с добър потенциал).Направете това и феновете ще са доволни и бизнес проекта ще е много по лесно осъществим.
Направите ли това,а то ще се усети когато всички преди мача скандират имената на футболистите и след мач ги поздравяват дори и при загуба значи сте успели г-н Зингаревич.
Направете го и ще съм първият,който публично ще ви поздрави.“

30 КОМЕНТАРИ

  1. 11
    1

    ВЪН РУСКИТЕ КУРВИ И НАДУПЕНИТЕ ПЕД ТЯХ ПЛАТЕНИ ФЕНОВЕ!!!

  2. 5
    6

    АПАПИ ВСИЧКИ ДА ЗАСТАНЕМ ЗАЕДНО ЗАТ БАЙ ФИЛИП С ХАНЦУНГА ЩОТО КУ НЕ БЕШЕ ТОЙ И ВИЛИКИЯ БОЙКО НАЗ НЯМАШИ ДА НА ИМА ТАКИВА БОБИТА МОБИТА ДА ГА ДУХАТ АЙЙЙ КАНАРЕЕЕЕ

  3. 25

    НЕ ИСКАМ ДА ВЛИЗАМ В ПОЛЕМИКА С НИКОЙ. НЕ ИСКАМ ДА ОПРЕДЕЛЯМ КОИ СА ЛЕГЕНДИ И КОИ НЕ. АКО ТАКА ПРОДЪЛЖАВАМЕ, УТРЕ И ФИЧО ЩЕ Е ЛЕГЕНДА! ЗА ДА БЪДЕМ ОБЕКТИВНИ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕМ ОТ ФАКТИТЕ.
    1. ПЪРВЕНСТВОТО НА БЪЛГАРИЯ Е ЕДНО ОТ НАЙ СЛАБИТЕ В ЕВРОПА.
    2.ДА СИ ПРИЗЬОР В ТОВА ПЪРВЕНСТВО НЕ Е НИКАКВО ДОСТОЙНСТВО.
    3.ТРЕНЬОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НИСКО НИВО. ТОВА Е СЛЕДСТВИЕ НА ЛОШОТО ОБРАЗОВАНИЕ, НЕЗНАНИЕТО НА ЕЗИЦИ, ЛИПСАТА НА СПЕЦИАЛИЗАЦИИ ПРИ ВОДЕЩИ СВЕТОВНИ ТРЕНЬОРИ, ЛИПСАТА НА АМБИЦИИ И Т.Н.
    4. НИКОЙ НЕ ПРАВИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ДОБРИ ФУТБОЛИСТИ В МИНАЛОТО И НАСТОЯЩО ТРЕНЬОРИ И РЪКОВОДИТЕЛИ. ТОВА, ЧЕ НЯКОГА СИ БИЛ ДОБЪР ФУТБОЛИСТ, НЕ ОЗНАЧАВА АВТОМАТИЧНО , ЧЕ ЩЕ СТАНЕШ ДОБЪР ТРЕНЬОР, ИЛИ РЪКОВОДИТЕЛ. ПОТВЪРЖДЕНИЕ СА ВСИЧКИ ОТ ЗЛАТНОТО НИ ПОКОЛЕНИЕ 94Г.
    5. ШИРЕЩА СЕ КОРУПЦИЯ МЕЖДУ БФС, СЪДИИ, ТРЕНЬОРИ, ФУТБОЛИСТИ И ФУТБОЛНИ ДЕЯТЕЛИ.
    6. НИСКО КАЧЕСТВО НА ЧУЖДЕНЦИТЕ- ТРЕНЬОРИ И ФУТБОЛИСТИ.
    7. ПРОДАЖБАТА В ЮНОШЕСКА ВЪЗРАСТ НА ГОЛЕМИТЕ НИ ТАЛАНТИ.
    8. ЛИПСА НА ВСЯКАКВА ПОЛИТИКА НА БФС ПО ОТНОШЕНИЕ РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ, БЪЛГАРСКИТЕ ШКОЛИ, БЪЛГАРСКИТЕ ТРЕНЬОРИ И МЛАДИТЕ БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛИСТИ.
    9. ТРАГИЧНА НСА, КАТЕДРА ФУТБОЛ И ЛИЦЕНЗИННИТЕ КОМИСИИ.
    10. ЛИПСА НА ВСЯКАКВА КУЛТУРА И МИРОГЛЕД НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ФУТБОЛНИТЕ ОТБОРИ.
    КОНКРЕТНО ЗА БОТЕВ:
    1. ЗИНГАРЕВИЧ НЕ РАЗБИРА ОТ ФУТБОЛЕН БИЗНЕС
    2. ВАЛЕНТИЧ НЯМА КАЧЕСТВА НИТО КАТО ТРЕНЬОР, НИТО КАТО РЪКОВОДИТЕЛ. ТОВА, ЧЕ СПЕЧЕЛИ БРОНЗОВИ МЕДАЛИ Е ПЛОД НА СЛУЧАЙНОСТ И ДРУГИ ФАКТОРИ. В ЕВРОПА МУ ДАДОХА ОЦЕНКА ОЩЕ В ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ КРЪГ!
    3. ТРЕНЬОРИТЕ В ШКОЛАТА НИ НЕ МОГАТ ДА СЕЛЕКТИРАТ И СЪЗДАДАТ ДОБРИ ПРОФИСИОНАЛНИ ФУТБОЛИСТИ, ОЩЕ ПО МАЛКО ДА ИНТЕГРИРАТ НЯКОЙ В ПЪРВИЯ ОТБОР. ВИНОВЕН Е ШЕФЪТ НА ШКОЛАТА, РЕСПЕКТИВНО НЕГОВИЯ НАЧАЛНИК.
    4. ЛИПСВА СЪВРЕМЕННА МЕТОДИКА, ЗА КОЕТО Е ВИНОВНО РЪКОВОДСТВОТО, НАЧЕЛО СЪС СОБСТВЕНИКА.
    5. НЕ ЕФЕКТИВНО РАЗХОДВАНЕ НА СРЕДСТВАТА. МНОГО ЗАПЛАТАДЖИИ, МАЛКО ЕФЕКТИВНОСТ.
    ЗА ДА УСПЕЕ БОТЕВ СА НЕОБХОДИМИ ДА СЕ НАЕМАТ ХОРА, ОБРАЗОВАНИ, ЗНАЕЩИ, МОЖЕЩИ, ОПИТНИ, ДОКАЗАЛИ СЕ С РЕЗУЛТАТИ В ДРУГИ ПЪРВЕНСТВА. БОТЕВ НЕ Е УЧИЛИЩЕ, НИТО СИРОПИТАЛИЩЕ, НИТО СТАРЧЕСКИ ДОМ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЗИНГАРЕВИЧ Е ДА ПРИЕМЕ ГРАДИВНАТА КРИТИКА, ЗАЩОТО ЛАСКАТЕЛИТЕ НЕ МОГАТ ДА МУ БЪДАТ ПОЛЕЗНИ! В КОЯТО И СФЕРА ДА ПОГЛЕДНЕМ, ОЗДРАВЯВАНЕТО ЗАПОЧВА СЪС СМЯНА НА РЪКОВОДНИТЕ КАДРИ, СЪС СЪКРАЩАВАНЕ НА ПАРАЗИТИТЕ, С НАЗНАЧАВАНЕ НА ДОКАЗАНИ КАДРИ! ТАКА, ЧЕ ЗИНГАРЕВИЧ ДА ЗАПОЧНЕ СЪС СЪЗДАВАНЕТО НА МОЗЪЧЕН ТРЪСТ! БЪЛГАРИНЪТ Е КАЗАЛ: ПРИЯТЕЛСТВОТО СИ Е ПРИЯТЕЛСТВО, СИРЕНЕТО Е С ПАРИ! БИЗНЕСЪТ НЕ ТЪРПИ ПРИЯТЕЛИ, ЛЕГЕНДИ, ЛАСКАТЕЛИ, ПОСЛУШКОВЦИ И СТЕАХЛИВЦИ!
    ДАНО ДА СЪМ ПОЛЕЗЕН! САМО БОТЕВ! БОГ НАПРЕД И НИЕ СЛЕД НЕГО!

    • Факт е, че Лудогорец е успешен в България, а и в Европа. Факт е, че Домусчиев явно умее да управлява клуб и въпреки всичко не са произвели нито един качествен футболист от тяхната школа?!

      • Прочети пак какво е написал човекът, особено 2 и 5. Точно Лудогорец ако не бяха подкрепяни през последните 11 години във всеки един мач от съдиите, щяха да имат поне наполовина титли, което поставя под въпрос дали изобщо щяха да съществуват.

  4. 7
    16

    Боби, а безплатен билет и сандвич с шпеков салам не искаш ли? Взели си вече твоя?

    Другари рАководители, Вие май сте същите лъжци като повечето фенове. Нормално – краставите кучета се надушват…
    Вие ли, другари, учите феновете да лъжат че БотевЪ някога е играл с Барселона и Байерн??!! Защо крадете истария, ТОВАРИЩИ!!??
    ОПОМНЕТЕ СЕ!!! На лъжата краката са къси…

    • 6
      2

      Хапчетата трябва да си ги пиеш редовно-без да пропускаш.

      • Бат Джони, на теб защо не ти помагаш след като ги пиеш редовно?

  5. 7
    11

    Аве по често я давайте тая козирка от ръждясали винкели ве.Такъв кич на новопостроен стадион няма никъде по света.

    • 4
      6

      почакай и ламарината да ръждяса… при първата буря ще се разхвърчи из близките блокове… но нищо, там е циганска махала

  6. 4
    8

    Момчета и момичета, фенове на Ботев, трябва и ние да сме класа вече.
    Учете песни и скандирания!
    И тези които са зад вратите не гледат мача – да е ясно!
    Там се вика с цяло гърло!
    До мен все се падат някакви татуирани без глас!

    • И като ви подвикнат 20 пъти “айде горе ръцете” да не вземете да си ги свалите от отегчение на десетия път още

  7. 15
    9

    Е това, че Младенов и Пачев пият от обяд е факт, това, че школата е в гъза също! Факт е и, че тези, които управляват клуба са абсолютни некадърници! Провалена селекция на няколко пъти, треньори, които са били треньори само на плейстейшън, шайка педерасти се гаврят с хората! По-лошото е, че все оше има дебили, които ги подкрепят! Тая пасмина барабар с руския колхозник трябва да бъде изметена скоропостижно!

    • 10

      трябва ни НОВО МИСЛЕНЕ. С ТОВА ДА СЕ ПРОДАВА ПОСТОЯННО ИЗЛЕЗНЕ ЛИ ОФЕРТА – НЕ СТАВА! И МАУРИНЬО ДА ДОЙДЕ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ОТБОР! С ЕДНИ ДА ВОДИШ ПОДГОТОВКА А С ДРУГИ ДА СЕ БОРИШ НА ТЕРЕН!!!!!!!!!!! ЛУДОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. 9
    2

    но искамда се изкажа и аз:
    Уважаеми Бобита…
    Уважеми, ръководители на ФК Ботев

    вземете се в ръце всички вие, предишни, сегашни и тем подобни величия…
    ИСКАМЕ БОТЕВ ПЛОВДИВ ДА Е ПРЕДШНИЯ КЛУБ!
    Онзи, при който всеки идваше със страх!

    …и до феновете:
    Момчета, нямаме нищо общо с преди 15 години. Тогава всички пеехме. ВИСОКО И ЯСНО! Сега не се знаят песните и всеки мънка. Започне се една песен и понеже не се знае текста… всеки ляляля-ля….

  9. 12
    2

    Моля,не принизявайте термина “легенда” до личността Трифон Пачев! И ако наистина той е такъв,какви са Чико,Тумби и Зико? Опитайте сравнение между тях и него и ще усетите нелепостта на твърдението-Пачев легенда!Така , че по-внимателно с термините,моля!

  10. 5
    10

    Ний канарите зъставами зат ръководството и сякуга жъ ги подкрепями дукът дават кремвирши и ПЕПСИ

    • 5
      2

      Абе Юрдек… Що не си гледаш катуна и талигата… Виж там си завършете стадиона оправете му кЬОшетата….и после се вясвай на темите за Великия Ботев

      • 2
        2

        А ва мангал меризлиф ти с мен ли съ ибаваш уа?

  11. 8
    4

    Цъ… цъ… тоя пък кога стана легенда? Локомотивец съм, но доколкото помня, тоя недооценен талант дойде от Ге(йа)рена, изигра 2-3 сезона при Митьо Неградския и пак се върна в Левски. Даже още в първия си мач след връщането вкара гол в Купата на УЕФА със синия екип. Така че- кое по-точно му е легендарното тука, че не се сещам, ако някой знае, моля да ми припомни?

  12. 19

    Алоо ботевистите, оправете си нещата в школата! Проблема не е Боби Димитров, той ви казва истината и трябва да му благодарите и вземете мерки вместо да го плюете. С тези декларации ръководителите на клуба се излагат страшно. Никой не ви говори за бившите двама футболисти, а за настоящите бездарни фактори в школата и измисления методист пред който някои от треньорчетата си свалят гащите. Първи е Дънди – вашата гордост, ама за него никой не се изненадва, защото си има такива наклонности. Слаби и мързеливи ръководители и измислени треньорчета, попаднали с връзки в Ботев. Това е проблема на школата на този велик клуб.

    • 11
      1

      Уважаеми легенди, истински и мними, няма общество което да не е внасяло свежа “кръв” и нови “гени” и да не се е изродило. Примерите са толкова много и все убедителни, че всякакви допълнителни анализи са излишни. Кажете, кой от поколението на Зехтински, Коцето и Славков не се изреди като треньор или ръководител в клуба? Това беше последвано и от поколението преди Митьо Селския. И то, не по един път! Това не е омъгьосан кръг, а спирала обърната и пропадаща на долу! Да ви припомня ли, че след времето на Бай Георги Генов – самоукия шивач Джогата, “Ботев” е постигнал успехи безспорно с легендите Чико и Глухчев, но и с В.Спасов -Валяка /Левски/, П.Панов /Левски/, Мъри Стоилов /Левски/, Н.Киров /Марица/ и дори Азродинчо /бронзови медали/. С онези от спиралата никога нищо не постигнахме. А и школата, ако не се връщаме в осемдесетте години, бе добре при Ферарио и Киров. На легендите онзи ден им раздадоха прекрасни плакети за спомен. Да им дадат по една карта да подкрепят отбора и да си седнат на задника. За до водиш един отбор и да го направиш “класен отбор” трябва да четеш и се учиш всеки божи ден. А, някои хора не знаят дори азбуката, камо ли да знаят да четат! Обаче знаят да пишат. Например такива като мен. Ама, аз не съм отишал в “Ботев” с претенции за треньор и Директор. Аз просто си купувам билет, гледам мача и имам право да си кажа мнението!

      • 12

        точно така е!
        Браво!
        На нас ни трябва треньор който да играе нападателен футбол и да налага младите които милеят повече за отбора…
        ня тези кауни им пеем , скандираме и викаме, а те нищо не разбират! Как да се надъхат! Явно със заплати не става!

  13. 26
    2

    То е ясно, че Боби Димитров не е никаква легенда на Ботев, но пък пише и казва доста верни неща-такива каквито виждаме и повечето обикновени фенове. Основното от които е, че Ботев се управлява зле-и мъжкия и младежкия футбол. Резултатите са красноречиви.

Коментарите са затворени