Ботев II записа една от редките си победи във втория ешалон. Канарчетата изненадаха като гости Литекс и се наложиха с минималното 0:1, като единственот попадение вкара капитана и ветеран Лъчо Балтанов, който се разписа от 25 метра с хубав удар. Този път в състава на жълто-черните имаше само 1 чужденец, за разлика от други двубои, когато легионерите са по поне 3-4.

Пловдивчани дадоха всичко от себе си и заслужиха трите точки. Ловчанлии имаха превес по отношение владение на топката, а в средата на полувремето удариха напречната греда. След почивката “оранжевите” контролираха действията, а с няколко решителни изяви се отчете вратарят Стефан Смъркалев.

Със спечелените 3 точки канарчетата се изкачват с две позиции нагоре и поне за 1 кръг няма да са на срамното последно място в класирането. Жълто-черните ще трябва да водят в оставащите двубои люта битка за оцеляване.

БОТЕВ II: Смъркалев, Георгиев, Христов, Диакате, Сидеров, Цончев, Балтанов, Д. Павлов, Петков, К. Павлов, Гелин (Панев, Балинов, Монир, Нейчев, Ситев, Татаров, Иванов, Папазов, Златанов)