Феновете на Ботев: Може да помогнете финансово за шоуто на трибуните срещу Левски

1
129

Клуб на привържениците на Ботев Пловдив припомни на „жълто-черната“ общественост „лимонадения гол“, с който „канарите“ стигат до безценно равенство срещу Левски през 1967 година. Точката е от решаващо значение за спечелената малко по-късно втора и последна засега шампионска титла на отбора.

Реакцията на бултрасите е свързана с предстоящото дерби срещу столичния тим, което се очаква да се играе на стадион „Христо Ботев“ в края на април. КПБП призова и за финансова помощ за хореографията в двубоя:

Един от най-култовите двубои между Ботев и Левски се провежда на 16 април 1967г. Срещата се играе пред препълнените трибуни на „Голямата къща“ (ст. Пловдив) и е от огромно значение за изхода на шампионата през сезона. Ботев е без контузения Георги Попов – Тумби, а гостите от София повеждат с гол на Георги Аспарухов – Гунди и с всевъзможни прийоми се опитват да задържат преднината си.

На помощ идва и страничният съдия, който е на път да осигури победата на „сините“. В последната минута на срещата, след центриране от корнер, капитанът ни, Райко Стойнов, изравнява и главният съдия посочва центъра на терена. Страничният рефер обаче всячески се опитва да го убеди, че топката не е преминала голлинията с целия си обем.

Поведението му предизвиква бурното недоволство на привържениците на Ботев, които буквално засипват терена с хиляди стъклени лимонадени бутилки. В крайна сметка попадението е признато и остава в историята като „лимонадения гол“!

Ботев е наказан с лишаване от домакинство за два мача, но в края на сезона точката се оказва златна и е от решаващо значение за втората шампионска титла на „канарчетата“!

Време е отново да влезем в ролята на 12-я играч на препълнените трибуни при откриването на Колежа. Атмосферата трябва да е невъобразима, а освен с присъствието си може да помогнете и финансово за шоуто на трибуните по един от следните начини:

1) Чрез банков превод по сметката на КПБП: BG11UNCR70001522124939

SWIFT (BIC): UNCRBGSF

Сдружение КПБП

2) Като преведете средства чрез електронната система за разплащане пейпал на: paypal@kpbp.bg

3) Чрез кутията за дарение във фен магазина на ул. Нестор Иванов 1.

Помнете историята! Подкрепяйте Ботев!

SHARE

1 КОМЕНТАР

  1. Ас САМ СУЦЯЛНО СЛАП И ИСКАМ КИФТЕ ЛЯБ И БЕСПЛАТЕН БИЛЕТ ДАЙТЕ ДА ДАДЕМ БЕЗ НАЗИ БОТЯВ Е УМРЕЛ

Comments are closed.