отев (Пловдив) набеляза втори футболист на Пирин (Благоевград). След поливалентния Чебрайл Макрецкис “канарчетата” са се насочили и към нападателя Данило Кондраков.

Той е впечатлил “жълто-черните” по време на контролата, която двата тима изиграха през миналия уикенд в Бояна. 25-годишното острие вкара гола при загубата на “зелено-белите” с 1:3, а и с цялостното си представяне е впечатлил пловдивчани.

Украинецът е с най-високите статистически показатели сред полевите футболисти в тима на Христо Янев в двубоите срещу Лудогорец и Хебър. Кондраков изработи дузпата при сензационната победа срещу хегемона насред Разград и реализира първото попадение за ключовия успех с 2:0 в сблъсъка на опашкарите срещу пазарджиклии.

Преди да акостира на стадион “Христо Ботев“, украинецът игра за елитния Рух Виники в родината си и за литовския Судува.

В Ботев са харесали Кондраков за евентуален заместник на голмайстора си Антоан Бароан, твърди “Струма“. “Канарчетата” опитаха да продадат французина през зимата, но той отказа. Отхвърли оферти от клубове от Египет, Турция и Русия.

Жълто-черните са говорили с агента на футболиста за намаляване на заплатата му, но той отказва. Затова в Ботев са стигнали до решението да продадат нападателя през лятото. Единственият въпрос е дали ще се намери купувач. Не е изключен и вариантът двете страни да се разделят по взаимно съгласие. Бароан има 11 гола в 21 мача в efbet Лига за “жълто-черните”.