Общинският съвет в Пловдив ще гласува по три предложения, свързани със строителството и ползването на двата стадиона – „Христо Ботев“ и „Локомотив“. На утрешната сесия местният парламент първо ще гласува решение, според което се осигуряват допълнително 6 млн. лева по договора с фирма ПИМК“ за изпълнението на целия Етап 1.

След решението пък ще бъде подписан анекс между Община Пловдив и ПИМК за възлагането на дейностите. Щом това стане факт собственикът на фирмата Илиян Филипов заяви, че ще изпълни всички дейности по Етап 1 за 6 месеца. Така през есента трябва да има изцяло покрит стадион плюс изградена фасада на централната трибуна.

Другите две предложения са за даването на стадионите на футболните клубове по Закона за спорта. За стадион „Христо Ботев” предложението е за 5549 лева без ДДС, а за Локомотив – 4854 лева без ДДС. Въпреки това е възможно на микрофон сумата да нарасне.

Този наем ще се плаща до цялостното изграждане на съоръженията, а след това може да се направи концесия или по-дългосрочно отдаване по Закона за спорта, който позволява до 30 години с включени задължителни инвестиции.

Заложените договори са, че клубовете поемат цялата издръжка по стопанисването на стадиона, а освен това Община Пловдив може да ги ползва безвъзмездно за техни събития с едноседмично предизвестие.

47 КОМЕНТАРИ

  1. 150 хиляди за проектиране на паркинг на улица Варшава – многоетажен и 350 хиляди за ремонт на залите до стадиона. Браво на общината!

  2. Явно местния парламент мисли за благото на руски фашисти, а не на пловдивчани

    • Руски фашист е като дървено желязо… четете книжки!

      • Не можем да четем. Не можем и да пишем. Саде Локу бате

  3. След днешната сесия на общинския съвет се очаква ново цунами от злоба и завист, гарнирани с декларации. За Коледа 2023 – стадион красавец най-хубавия подарък за града.

  4. 3
    1

    Има ли тема за ботевата чета веднага я налазват комплексирани джудета.Релси и траверси се надигат,а от дупкште гризачи излизат

  5. Кур за жълтата държанка на мафията и фашистите
    2
    5

    Андрей, разбирам че си част от пропагандния отдел на жълтите крадци, но не мислиш ли че пропагандата ви е лилена ит логика, бе плешо?

    Значи аз още не мога да разбера как стадиона хрм е “на целия Пловдив”, хем е “вашия дом”??!!
    Ами то излиза,че вие живеете в ПУБЛИЧЕН ДОМ, бе земеделецо кривоглав?!
    Синове на КУРВИ ли сте, бе гол охлюв?!

    • 1
      1

      Цървул,стадионите са общинска собственост,отдадени на концесия.И ако Свлачището ще се използва само за родителски срещи на гейдружинката или чалгаконцерт,то Колежа е друго.Само вие ненужници не го разбрахте.

    • 1
      1

      Верно е – жълтите кучите синове живеят в публичен дом. Колко добре казано!! … и обяснява много неща за тях…

  6. Цветан Василев: Проксито на Пеевски управлява БотевЪ
    1
    4

    Стадиона бил на пловдивчани… но е боядиса с цветовете на селския клубец, който го узумпирал….
    И от него печели путинов милиардер варварин и алкохолик.

    Урсула, спиш ли?!

  7. 1
    2

    {Мне нравится, когда люди, когда люди, когда люди, когда люди, когда люди, когда люди, когда люди, когда люди… {собираются вместе} и делятся {мнениями, мыслями, взглядами, идеями}. Отличный {блог|веб-сайт|сайт}, {продолжайте его, продолжайте хорошую работу, оставайтесь с ним}!
    Приглашаю также посетить мою страницу, где можно выбрать качественные футболки, мерчи, принты.
    Мужская футболка Атака Титанов (коллекции Attack on Titan) за 1499 ₽ купить в интернет-магазине MerchPrint (AOT-843727) ✌/

  8. 2
    4

    АШКОЛСУН КМЕТЕ ТЪЙ СЪ ПРАВИ САНО БОТЕФ ДА ГА ДУХАТ МАЙНИТЕ ДАВАЙ МИЛѝОНИТИ НА НАЩИ ХОРА ТЕ ШСЪ ОТЧЕТЪТ КЪДЕТ ТРЯВА ДА ЖиВЕЙ УБЩИНСИЯТ СЪВЕД. УРА БРАТЯ УРА ДЖЕНДЪРѝЙЕ утри СИЧКИ НА ПЛУЩАДЪТ ША ИМА КИФТЕТА ВИНО РИКИЯ БИРА АЙЙЙЙ КАНАРЕЕЕЕ

    • ШАБАНА АПАПА ОТ АДЖАСАНА:).........с клоакомотиф ф серсету:)
      3
      1

      АФЕРИМ БА АБИ!!!! ЧОК УТБОР СНЕ НИЙ СТУЛЮПИНСКИТИ АПАПИ КЛОАКОМУТИФЦИ!!!! ПУФ ПАФ!:)))

  9. НАЙ-УБИЧАНИЯ УТБОР ОТ РОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ- КЛОАКОМОТИФФ😉😃😂😂😂
    5
    2

    ВИЛИКАНИТЕ ОТ БОТЕВ ПЛОВДИВ СА СИ ВЕЛИКАНИ!!! ЗАСЛУЖАВЪТ!! А НА НАС СТУЛЮПИНСКИТИ КЛОАКОМУТИФЦИ, КАШОНА НИ СТИГЪ!!! ПУФ ПАФ!😉😃😂😂

  10. 7
    2

    И така, на 29 ти т.м. може би ще се играе официален мач на Колежа? Дали, разни маргинали в този живот ще го приемат или не, си е тяхна работа. Моя е, да напомня на плешивеца от училището, че мача ще свърши около 22 саатя. Анъдънмо, на говорещите, некъпъани отрепки от Кюстендил, на майчин език! След това започва един кратък период за логистична подкрепа. Както казват господарите на стоящия на фланелките на приятелите на Стикса. В логистиката се включва: при победа на Ботев, въже намазано с френски балсам, при равен, въже с крем “Дунавски вълни” и при загуба – сухо! Като гърлото на циганин, сутринта след събора! Пичове, вие решавате! Искате ли победа за Ботев или сухо за Стикса!

    • 4
      2

      Стикса е путка и нито ще се запали, нито ще се обеси. Аз лично му пожелавам да е жив и здрав и дълги години да живее до Колежа.

      • 2
        5

        Бреййй! Тоя Стикса ви е бръкнал в аспухите много яко. Всички папагали тук, ден и нощ само за него пишете. Дори и шестте шпекови салама не са ви унизили толкова колкото той. Евала му правя.

        • 2
          1

          Ти да не си му секретарка на Стикса или подизпълнител? Момчето публично обеща да се обеси, като стане Колежа и само го подсещаме. Очевидно за всички е, че няма да си спази обещанието. И тъй като ние сме над нещата, му желаем дълго време да е жив и здрав, да минава по Източен и да се радва на гледката.

  11. 7
    3

    Стадионът е на град Пловдив. Повод за гордост. Утре руснаците ще си тръгнат, а стадионът ще остане и ще радва пловдивчани.

    Окончателната цена на ПИМК е 58 милиона лева с ДДС – 25 + 11 + 5 + 17. Стадионът е един от най-евтините категория 4+ УЕФА.

    Само сектата на Свидетелите на Стикса остана да злобее, кълне и завижда. Колкото и да ви е неприятно АДФИ потвърди, че няма нищо нередно във финансите на ОП за Колежа.

    • 4
      2

      Какви руснаци бе кюпек, стадиона е общиски, руския мужик не е забил един пирон.

      • 3
        2

        Точно с това започва поста, но ти вероятно не можеш да четеш с разбиране. “Стадионът е на град Пловдив.”

        За сметка на това турцизмите ги владееш… едва ли е случайно.

        • 3
          1

          И без да си тръгнат, стадиона си остава общински, кюпек, няма случайни неща, кюпеците си остават такива.

          • явно жена ти не ти пуска, ако въобще имаш такава! успокой се бе човек! пази нервите, ще скъсаш чак сухожилие

          • 1
            1

            Точно така, напълно съм съгласен… каквото и да се случи стадионът ще е общински и на него ще играе Ботев Пловдив без значение дали ще има руски собственик или друг.

    • 1
      2

      Пловдивчани вече си имат стадион Локомотив за да ги радва!!
      Не им трябва един полусрутен стадионец тип СЕЛСКИ БАРОК с козирка от найлон и ламарина за почти 100 000 000 лева, който ще се ползва от едни селяни с огромни комплекси!!

      За тези пари щеше да се построи стадион Пловдив!!
      А ако е “най-евтин в Европа” (лъжа) то е защото е строен с най-евтина работна ръка (цигани) и с нсй-некачествените материали.

      Аз ПИТАМ: Кой ще бъде вкаран в затвора когато това нещо сф срути. А то ще се срути със сигурност защото е дострое с ръждива арматура, откраднати и некачествени материали и ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА

      • 5
        1

        Има само един стадион в България, който се е самосрутил и той е в парк Лаута. Или не е така?

  12. 5
    3

    Искам да попитам как така до преди да се гласуват последните 16 млн .и строителя и общината твърдяха,че до този момент от първоначално отпуснатите 27 млн .(ако греша със сумата някой да ме поправи,но вече им изтървахме края на тези милиони и се объркахме)са усвоени около 10 ?!И изведнъж забравяме,че има около 17 млн .в банката и Плейна опира до 6 млн.от 16 -те последно отпуснати.Къде потънаха тези пари и ботевистите хубаво се радват,но забравиха ли,че “Зико,Плейна и сие са крадци”,че има злоупотреби,че е некачествено строителство,че искаха ревизия,че ще вдигнат данъците и всички пловдивчани ще плащаме сметките.Защо замлъкнахте ,или вече не са крадци?!

    • 2
      1

      Нали знаеш какво значи ДВУЛИЧИЕ!
      Ботевиститв са олицетворение на тази дума.

      Но…. рано или късно труповете в гардероба излизат на яве, Зико, Бойко, жълти селяндури…

      • Скелетите в гардероба се казва хахахаха труповете… видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крак!

        • Знам много добре КАК СЕ КАЗВА, Бонке – просто вашия труп не се е разложил още защото е много скорошен…

          • Бонке, покзваш колко ти е ниско нивото. Говори си, каквото си искаш, стадионът се строи и скоро ще го гледаш, както е на картинките.

    • ами така. много питаш! не разбираш Стиксчоооооо

  13. 4
    4

    Искам да попитам защо Общината е на колене пред един путинов милиардер и му подарява десетки милиони?
    Къде спят кълнящете се в Евроатлантизъм партии?
    Къде спи Европейския Съюз?
    Къде спи НАТО?

    Защо само феновете на един отбор се борят ГЕРОИСКИ срещу това?

    Поклон пред тези фенове!

    Срам за Община Пловдив и кмета Димитров!!

    ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ!!

  14. 1
    4

    Сезирана е Европейската комисия.
    Пладнешкия грабеж със Срутнежа ЩЕ СЕКНЕ скоро

    • Днес ще бъде тежък ден за лаутарите… ще се гласуват последните 17 милиона, нужни за построяването на Колежа до вида, който познаваме всички от визуализациите.

  15. 5
    3

    Te циганите Бесика не могат да напълнят… вместо за картонена кутия, парите да се дадат за нещо необходимо за града на Ботев.

Коментарите са затворени