В 19:12 ч. за пръв път бе изпробвано осветлението на стадион “Христо Ботев”.
Този дългоочакван момент от историята на Ботев (Пловдив) бе съпроводен с уникална заря, която феновете на “канарчетата” от Северната трибуна пуснаха. С днешните събития завършва първия етап от изграждането на стадиона.

За първи път днес беше изпробвано новото осветление на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Бяха включени прожекторите, монтирани на металната конструкция на козирката над Централната трибуна и трибуна „Изток“.

Междувременно, от клуба използваха социалните мрежи, за да благодарят на своите привърженици, които се включиха в пренасянето и монтирането на седалките на „Колежа“. Част от най-активните в помощта фенове получиха официални мачови фланелки като подарък за работата си от футболния клуб.

Босът на ПИМК Илиян Филипов даде специална пресконференция на “Колежа”, на която обяви, че Ботев със сигурност ще приеме Левски на обновения си стадион. “Канарчетата” и “сините” се изправят един срещу друг в края на месец април. “Тази вечер приключваме СМР-тата, които са за етап 1. Всички могат да бъдат спокойни – за мача с Левски стадион “Христо Ботев” ще е готов до ниво efbet Лига. Предвижда се комисиите за въвеждане в експлоатация да са между 12-18 април, от БФС увериха, че им трябват 24 часа.

Имам едно притеснение, което искам да споделя. За осигуряване на следващия финансов ресурс, който е за 2024 и 2025 година, който аз трябва да вложа. Казах на общината, че за да вложа тези пари тази година, аз трябва да финансирам това нещо. Аз трябва да имам банкова гаранция. Видяхте какво се случи например с Водната палата. Общинският съвет гласува, след това спря проекта. В предложението за сесията на 6 април не видях да има вписана банкова гаранция. Аз не мога да работя по този начин. Аз нямам отношения с комисии, аз имам договор с Общината. Ако няма банкова гаранция, аз не мога да работя. Става въпрос за 17 млн. лв. за цялостното завършване с козирка, фасада, допълнително озвучаване и др.

По ЗУТ стадиона има 10 години гаранция на стоманено-бетонна конструкция и 5 години за всички останали инсталации. Дори в момента работим по скай боксовете за да има приходи в клуба. От Общината казват, че заради банковата гаранция има оскъпяване. В понеделник със зам. кмета Величко Родопски имаме среща с банка, която да направи много добра цена, защото знаете общината е сигурен платец. Моите юристи ми казват, че това е единственият сигурен инструмент”, заяви Филипов.

53 КОМЕНТАРИ

  1. 9
    3

    Потомствен локомотивец съм но искам да честитя на всички ботевисти новият стадион. Но не трябва да подминем факта че за парите, които бяха усвоени до сега а и още са наливат, можеше да се построи нещо много по-хубаво. Това че ъглите са затворени прави стадиона ви по-модерен и функционален, но по начина по който са направени, загрозява цялостният вид. Недоумение също буди и козирката на централната трибуна, която е извита нагоре!!! Другите три козирки ще позволят да се покрият трибуните по модела, който бе показан но централната, не. Това е архитектурен гений – Мейд ин Бългерия.
    Лично мое мнение е че стадиона би изглеждал много по-добре ако всичките 4 трибуни бяха с жълто-черни седалки като на северната трибуна. Но не може да има абсолютно никакъв спор че Колежа ще изглежда по-добре от нашият, който когато се завърши ще прилича на отворен кашон. По-грозно нещо от това, което се строи на Лаута едва ли е възможно да се сътвори. И нека не се успокояваме с приказки от рода на … с толкова пари, толкова. Стадион Локомотив можеше да изглежда съвсем различно.
    Да ви е честит стадиона ботевисти. Успехи.

    • 1
      1

      Бай Найдине сички тъ знайм чи си кънар ва ко са прайш ся Стоян Канара ти я интимен преател и та думка секи петак, ногу ясно чи нащя стадьом жъ я по убаф нали бат Филю Плена гу строи Ай утри вечр пред хоримага да почерпиш

  2. 3
    3

    Черно бялата измет много се е активизирала а не виждат че техният стадион е едно голямо архитектурно недоразумение свинка кочена е по красива от онова недоразумение на лаута срам и позор за градът ни и явно стикса след като го опъне някой в дивия ще си сложи край на живота та да отърве света от себеси

    • 4
      3

      ШЕСТТЕ КЕБАПА ОЩЕ ТИ ТОПЛЯТ ОТЗАД, НАЛИ СЕЛСКА ПАРЯСНИЦЕ

    • 2
      4

      Олигофрене , само жълто-кафяв е цвета на изметта и сганта! Факт! Дебиле, не виждаш ли на снимката тъмните сенки бе?!! Това НЕ е осветление , а е имитация. Смешни сте жълтите несретници с тъпотията, злобата и зомбирането ви!

  3. 5
    3

    Колко,двулична е помашката,душа?
    Ах,каква,съдба!?
    Налага се на Плейна
    да целува пак,гъза!

    С малко,жълтичка,боя,
    цапна,няколко,пана
    И найлон за козирка,
    затвори,техните,уста!

    До,вчера,
    гонеха го от стадиона!
    Днес,виждате ли?
    Той,бил ,Патрона!

    ….найсет,милиона
    не достигат,пак!
    До урните ще ходят,
    няма ,как!

    А пък от сутерена,
    наднича,кетъринг,бизнесмена!
    С клуб 500 ,опънал е софра
    може и да пусне ,една ,сълза!

  4. 6
    3

    Станислав Мърков е постоянно във филма с различни никове.Болен психар.Обеси се,помогни си.

    • Стоян канара е постоянно във филма в киното в Стряма салкъме.

  5. 3
    8

    Канерье братя джендърье а ва зъщо тъй неравнумерну светят тьез ламби ва? Тук тъмну там светлу не и на дубре раптата. Бай Филипе оправи си ламбити щот ни знам

  6. 5
    5

    Саде Ботив Саде ДПС утри сички да гласувани за ДПСто дани упрявят студеона

  7. 8
    3

    Мани тоя Колеж тия канарите ще са фактор в България.
    Ами ниии ко правим с нашият кенеф.Щяло да има проверка защо нямаме Джамия като от ДПС ни спонсорират строежа.
    Дилян и Доган искат джамия на нашето корито наречено стадион Лаута.Всички ние мюсюлманите сме разочаровани.Дейба собствениците де ги имаме.
    Ни отбор ни стадион.
    Само завист от нас ,че гранда има стадион и ще го пълнят на 100%.
    Да са ебъ Локумотивеца и аз дейба.

    • 4
      5

      Аве Ронго преди да сереш се осведоми за Пинко на кой пере парите и тогава шляпай ДПС.

    • 4
      3

      Ние сме фактор … с купи медали титли 6:0 … вие ли ? Върху вас се учат и децата как се правят деца…

  8. 5
    6

    Сега от 1.4.23 нека започнем броенето на декларации !!! Колко декларяции и призиви ще се напишат за да може селските да си напълнят стадиона за първия мач, нещо което няма да стане и тогава да видим какви ще са оправданията

      • 1
        2

        На мача с Левски пълен стадион… 0:3 за сините … и стой та гледай сейр … същите 200 потника от коматево

  9. 9
    4

    ТОГАВА ЩЕ ВИДИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ КАКВО Е ПУБЛИКА….

    • 5
      6

      СИ4КУТУ СЕЛЯНИН И СИГАНИН ШЪ ПРИВЗЕМИМ ПЛОЙДЮФ ДА ВИДЪТ КОЛХУ СНИ АЙЙЙЙ КЪНАРЕЕЕЕ ЖЪ БЛУКИРЪМИ БУЛИВАРДА МАМАТА ШЪ ИМ ИБЕМ НА ГРАЖДАНЯТА

      • 3
        2

        Руската мафия е подсигурила и сандвичи от черен хляб и парче салам от 4.50 лв.

    • Изгрев бойските мангали на Челсито!

  10. 6
    4

    ИСТИНСКАТА АТМОСФЕРА НА СТАДИОНА ЩЕ Е В КРАЯ НА АПРИЛ СРЕЩУ ГОВЕДАТА….

  11. 6
    3

    Искам да помогна на Стиска- на Amazon.com можеш да си поръчаш стол и въже. Доставката е до 7 работни дни. Останалото знаеш какво да направиш.

    • 2
      1

      Пламко,феновете на ПАОК те чакат!

      • 1
        1

        Единствените фенове които ме чакат са майка ти и сестра ти.

  12. 6
    5

    Ай Кънарье Кмате дай ощи пара за КОЛЕЖЪТ или не одоварям

  13. 5
    4

    БАЙ ФИЛИПЕ ПРОДАЙ СИ ХАНЦУНГА и ЗАВЪРШИ СТАДЬОНА ВА

  14. 6
    8

    А защо никой не споменава КОЗИРКИТЕ? Баси архитекта!!! Тоя явно яко си е вързал гащите- сакън да не падне някой голям сняг с този нечовешки наклон. При това положение 2/3 от селтаците ще бъдат или на слънце и ще се пекат като гущери, или ще ги плющи дъжда и ще трябва да си носят чадъри. Дано НЕградските да изкарат някви връзки в комисиите на бефесето, та поне да играят по тъмно- ако не друго, барем Райчо да не им заслепява очите и да не засилят мангалския тен… Иначе за дъжда- Аллах да ги пази! Ми кво да ви кажа… хуува работа, ама сиганска…

    • 4
      4

      Шукри какво се притесняваш нали ще водиш чавето на лаута

      • Путьо,объркал си се!Изгрев бойсчетата ще ходят на ,,колежа”,да се дообразоват!

    • Глей ся Асане си4катъ кузирка я мнугу убава ти га ни разбираш ходи на училеще нащу стъдьом на фенала на жампьонската лига разбра ле ве

  15. 7
    9

    Бахти грозния стадион. Нереална грозотия с тия насрани памперси в ъглите, зле наредени надписи, нечетима емблема и смешна козирка. Повърня.

    • 12
      2

      Жлъчката ще си повърнеш циганин.

      • 4
        5

        Стоян канара е признал пред приятели, че не е очаквал да стане толкова грозен.

      • 4
        2

        Евнух!Аз, Д-р Ожболт ти го отряза мюмюнчето още на финала!

    • 3
      4

      Ти плати ли си тока и наема в къщи ,бе жълт отпадък? Връщал се бил в къщи! У вас е Сопот,Коматево,Прослав,Родопската яка Харманли и където се сетиш,но не и ПЛОВДИВ!!!!

      • 3
        2

        Гърчове и анални спазми получавате, черно бели педерасти, дави еба майкатааааа!!!
        Гъстотата майна, как се гърчите от яд.
        А за тока- платих го. И на майка ти платих за дет и се изпразних в устата!

        • 3
          3

          Изродчо жълт,за какво да се гърчим?!За това ли:7:3,0:1,6:0 ,А кривоглав,харманлийски селянин?На регистрационния номер на колата ти е отразено Х !

  16. 17
    5

    ДА, СТАДИОНЪТ СВЕТНА, НО ЗА ДА ЗАБЛЕСТИ СЕ ИСКА И ВЪЗГЛАСИТЕ НА ПУБЛИКАТА ПРИ ПОБЕДА! ЩЕ ИМА ЛИ ТАКИВА? С ТОЗИ ОТБОР, С ТОЗИ СОБСТВЕНИК И С ТОЗИ СЪВЕТНИК, ЕДВАЛИ! ЩЕ БЪДЕ ИСТИНСКА МЪКА, АКО ХОРАТА НАПУСКАТ СТАДИОНА С НАВЕДЕНИ ГЛАВИ, ПСУВАЙКИ. ТОЗИ СТАДИОН ЗАСЛУЖАВА ЕПИЧНИ БИТКИ И ЗАПОМНЯЩИ СЕ ПОБЕДИ НА БОТЕВ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ЗА НОВ СОБСТВЕНИК И НОВИ И УСПЕШНИ РЪКОВОДИТЕЛИ. В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ СЕ НАГЛЕДАХМЕ НА БЕЗДАРНИЦИ, БЕЗРОДНИЦИ И ДАЛАВЕРАДЖИИ. БОТЕВ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ В ГОЛЯМАТА ТРОЙКА ЗА ДА ГЛЕДАМЕ ОТНОВО ЧУЖДИТЕ ГРАНДОВЕ ПОВАЛЕНИ И С НЕДОУМЯВАЩИ ОЧИ! ТОВА С МИШОЦИ И ПЛЪХОВЕ НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ!

      • 8
        1

        Цървул е на баща ти сина! Ти не само нямаш пари, а си беден и по душа! Освен, че си беден, ами си и страхлив! Помисли защо!

        • 5
          5

          Ставай собственик тъпако, ама с 2 лева в джоба и тъп като гъз и кенеф не може да управляваш!

    • Като спечели Б.Б. сега изборите ,поканете го за собственик и ще сте все на първо място, а не в тройката!

Коментарите са затворени