Феновете на Ботев Пловдив написаха трогателно писмо за Тодор Неделев, който наскоро се раздели с клуба.

“Какво е семейството? Това е мястото, където се чувстваш спокоен и у дома. Това са хората, които обичаш и които продължаваш да обичаш, каквото и да са направили или пък ти на тях. Хората, които дори да загубиш временно, си сигурен, че един ден ще се завърнат, защото всъщност никога не са си тръгвали от сърцето ти.

Преди няколко дни Тошко Неделев напусна Ботев и реши да продължи кариерата си в Лудогорец. Това се случи малко преди 111-тата годишнина на клуба ни и 120 години от рождението на легендата Никола Щерев – Старика. Малко е да се каже, че феновете на отбора бяхме съкрушени. Всички ние в един момент се почувствахме излъгани, предадени и ограбени… Но можем ли да му се разсърдим?

Не можем.

Защото Тошко е нашето златно момче. Той е част от нашето семейство и никога няма да ни напусне.

Тодор Неделев направи чудеса в Ботев. Накара ни да мечтаем. Накара ни да се усмихваме и във всеки мач да очакваме магията – невероятното докосване, немислимия пас, хирургически точния удар… Накара ни да сме горди, че имаме играч, какъвто никой друг отбор не притежава.

За почти две години, откакто съществува бюлетин “Канарче”, не успяхме да направим интервю с Тошко, опитвахме няколко пъти, но все уцелвахме неподходящ момент. Но, поглеждайки броевете назад, се оказва, че почти във всеки един от тях по някакъв повод се споменава Тошко – с безкрайно уважение и възхищение. Това най-силно си личи в интервютата с фенове, като на обичайния въпрос: “Кой е любимият Ви футболист на Ботев Пловдив?” почти всички отговарят: “Тодор Неделев” и имат своята история и своя незабравим момент с него.

Боли. И ще продължава да боли.

Но сега можем само да пожелаем на Тошко “На добър път!” и да чакаме деня, в който ще се завърне с магията си отново при нас.

И да му кажем: Тоше, не навеждай глава! Гледай смело напред, бъди горд с всичко, което си постигнал, продължавай да носиш ботевския дух и не забравяй жълто-черното си семейство!”

Бюлетин “Канарче”

33 КОМЕНТАРИ

  1. КОЙ Е ЛЕГЕНДА И КОЙ НЕ ОПРЕДЕЛЯТ НЕ ТРОЛОВЕТЕ, А ХОРСКАТА ЛЮБОВ. ЕЙ СЕГА ТОШКО ДА СЕ ПОЯВИ И ВСИЧКИ ЩЕ СКАНДИРАТ НЕГОВОТО ИМЕ. ОБРАТНО, ЕЙ СЕГА ДА СЕ ПОЯВИ ВАЛЕНТИЧ И ВСИЧКИ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ГО ПСУВАТ. ТОЙ ЗА ТОВА СЕ КРИЕ КАТО ПЛЪХ. НЕ СМЕЕ ДА СЕ ПОКАЖЕ НИТО НА УЛИЦАТА, НИТО НА СТАДИОНА! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПОДЛОГИ, МОКЕТИ, ПАЧАВРИ, БЕЗГРЪБНАЧНИ, БЕЗРОДНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ Е ИМАЛО И ЩЕ ИМА! СТАДО БЕЗ МЪРША НЯМА!

  2. 1
    3

    Има легенди, които се изписват с главни букви в отбори като Ботев, Локо, Левски, ЦСКА … който са отказвали на отбори като Атлетико Мадрид, Байерн и прочие. Каква легенда е Неделев, недоказан извън пределите на Пловдив? Който нямало да играе за друг отбор освен Ботев в България? Бил изгонен, ами излез и излей си мъката, а не задкулисно да отиваш в Лудогорец! Поредната псевдо-легенда, но все пак успех там където си. Надявам се не търкаш пейката за сметка на някой бразилец!

  3. Тоше, смело напред и честно да ти кажа боли ме кура за теб ! Ботев и без по-големи играчи от теб е вървял напред ! Както е казал поетът: “… ще падна, друг ще ме смени и толкоз – какво тук значи някаква си личност…”

  4. 3
    7

    Караманджуков:
    “Ние имахме желание да привлечем Тошко през лятото като свободен агент, той също искаше да остане в Ботев до лятото”.
    Сега стана ли ви ясно, че ревльото всъщност е бил уговорил така или иначе напускането на толкова любимия си клуб така или иначе?
    Не че там ще има успех, зашото това вече е мъжки футбол, но поне спрете с патриотщината. В днешно време тя се измерва с пари. Отиде да си оправи старините Тошката

    • 1
      3

      Какво се пениш, отива с амбицията да го продадат за последно в чужбина, след като играят в евротурнирите на есен. То е ясно, че Ботев няма да видят Европа.

  5. 5
    5

    ТУК ЕДИН СОЛТАШАК НА ВАЛЕНТИЧ СЕ ОПИТВА ДА ОЧЕРНИ ТОШКО И ДА ВЪЗВЕЛИЧАЕ ИЗРУДА. ИСКАМ ДА МУ ПРПОМНЯ КОЛКО ПАРИ ВЛЯЗОХА В КАСАТА НА БОТЕВ ПРИ ПРОДАЖБАТА НА ТОШКО- МИЛИОНИ! КОЛКО ПЪТИ ТОШКО ОТКАЗА НА ГРАНДОВЕТЕ НИ? МНОГО! СЕГА ГИ Е ПОПИТАЛ ДИРЕКТНО: ИСКАТ ЛИ ДА ОСТАНЕ В ОТБОРА И КАКВИ УСЛОВИЯ ЩЕ МУ ПРЕДЛОЖАТ. ОТГОВОР НЕ Е ИМАЛО. В СЪЩОТО ВРЕМЕ СА ПОДСКАЗАЛИ НА МЕНИДЖЪРА МУ, ЧЕ ЛУДОГОРЕЦ ГО ИСКА. КОЙ СЕ Е ОБАЖДАЛ В ЛУДОГОРЕЦ ОСТАВЯМ НА ХОРАТА ДА ПРЕЦЕНЯТ. ПОИСКАЛИ СА МАЛКО ПАРИ, ЗАЩОТО КАСАТА Е ПРАЗНА! ДРУГИТЕ ФУТБОЛИСТИ СЪЩО СА НАТИРЕНИ ПО СЪЩАТА ПРИЧИНА. ЧЕСТЯКОВ ПРИЗНА: ЗИНГАРЕВИЧ НЕ МОЖЕ САМ ДА ИЗДЪРЖА БОТЕВ. МОЛИВА КАЗА, ЧЕ ЧАКАТ КРЕДИТ. ИНТЕРЕСНО КАКВО ЩЕ ЗАЛАГАТ?! ПОДГОТВЯ СЕ НЯКАКВА СХЕМА СЪС СМЯНА НА СОБСТВЕНОСТТА, НО ЩЕ ВИДИМ! ТАКА, ЧЕ ПРОБЛЕМЪТ Е В ЗИНГАРЕВИЧ И ВАЛЕНТИЧ. ТЕ ПРАВЯТ ТОВА, КОЕТО СА ПРАВИЛИ НАВСЯКЪДЕ. ВЛИЗАТ, ТАРАШАТ, ГРАБЯТ И СЕ ОМИТАТ! ВСИЧКИ РАЗБРАХА, ЧЕ ЗИНГИТЕ НЕ Е НИКАКЪВ ИНВЕСТИТОР, А ВАЛЕНТИЧ МИКАКЪВ ТРЕНЬОР. ТЕ СА ЕДНИ РАЗРУШИТЕЛИ. КАМЪК ВЪРХУ КАМАК НЯМА ДА ОСТАНЕ СЛЕД ТЯХ. ТРЕВА НЯМА ДА ПОНИКНЕ! ТАКА, ЧЕ ТЕЗИ ПОДЛОГИ, КОИТО ПИШАТ ТУК ПРОТИВ ТОШКО, НАС НЕ МОГАТ ДА НИ ЗАБЛУДЯТ!

    • И аз се чудя как на никой досега не му направи впечатление, че махнаха играчите с най-високи заплати както през 2014-та. Първи в списъка даже беше Бароан, защото неговата е една от най-високите, а се опитаха да махнат и Па Конате. Предполагам един от другите, които може скоро да изчезнат по същата причина е Мертенс. А ако случайно нещата до лятото се нормализират може да си върнем отдадените под наем.

  6. Нашата чест се нарича вярност.С Ботев завинаги!

    Семейството не се обсъжда.Всеки на неговото място би постъпил така.Останалото е вариации на тема.

  7. 10
    6

    Тоя който е писал тая щуротия да се жалва на майната си като го боли толкова да иде да смени Анита той не погледна феновете в очите на мача с Берое после дойдоха с Чвора да се оправдават пред феновете абе аланколо кой не те иска та всеки мач избора почва с теб независимо дали си във форма имаш договор до юни 2024 с опция която никой друг няма .Просто е сега Чвора набара домуса по бели гащи иначе лятото нанай и решихте ако стане да извиете ръцете на Зингата ама забравихте че един път го люляхте на тая люлка ай сектир няма незаменими Сега доре дошъл на колежа със зелена тениска поне тогава не се излагай след всичките ти деклараций че мечтаеш да изведеш Ботев на колежа е мечтата можеше да се сбъдне ама за Любчо-тъпото 40евра са си 40евра амин Тодор Любчев Неделев мен нито ме боли нито ми е мъчно със здраве.

    • 8
      6

      Първо не използвай чуждо име,второ забравил си граматиката,ако изобщо си я знаел,трето не пиши простотии,като не си запознат,четвърто хората пишат за семейство,ама ти явно не разбшраш какво значи това и пето май изобщо не си ботевист,камо ли стар на какъвто се опитваш да се правиш.

      • 3
        2

        И тоя парапитек говори за граматика, а не знае що е препинателен знак….

        • Станислав Мърков.Пазач в училище.Грозен,злобен плешив самотник.Социопат с единствен смисъл на живот.Крана те зове,нещастнико.

  8. 9
    4

    Тодор , напусна БОТЕВ през задната врата ,гузен и с наведена глава.Пожелавам му здраве , но е далече от истинските легенди .

  9. 13
    3

    Автора на тази глупост явно е влюбел в Неделев и неговия дюнер!
    Какво се цели с подобни глупости?

    • Автора е бойо попов и е софийски гей. Обича да лапа и много иска да измести Анита в живота на Тошко.

  10. 9
    5

    Нито ме боли нито ми дреме за Тодор тоя белоземски артист видя че при нас може след 2г и да няма нов договор и реши да гушне мангизите на домуса сега защото лятото можеше и да няма

  11. 8
    8

    Споко, бе! Само вие не разбрахте, че Мекицата не става за голям футбол. Самия той си го признава, само вие не.
    До 2 месеца е обратно нс село – помнете ми думата.

  12. 3
    8

    Стрямалий и техния художествен ръководител Стоян канара се разграничават от Тодор.Питате ли на как се ака след петата и 6-те бахура ва салкъми.

  13. 17
    5

    Тошко прибира 90 000 на месец. Отделно е взел 300 000 на ръка. Ние тъжим и плачем. Хайде по сериозно. Тошко му дреме за нас. Актьорски сълзи. Можеше да остане до края на сезона. Жив и здрав да е и да си ги харчи.

    • 9
      2

      Да те питам теб ако си на Тошко мястото ти ще откажеш ли тия пари

      • Не е престъпление, че избра парите!
        Проблема е, че се направи на артист!

  14. 2
    8

    Мен лично ме накара да гледам отново и мачове на националния.

  15. 10
    4

    Жив и здрав да си Тошко! Успех във всичко! Ти си част от историята на Ботев! Да, имаш легендарни моменти – ония двата гола срещу “Левски” на Колежа, гола от центъра на “Лаута” има разбира се и други, но да си легенда на един клуб се иска много – от сърцето, от душата, от цялостното ти поведение, от целия ти живот! Дано, като приключиш кариерата си един ден, да кажат за теб – Легендарен футболист!

    • 2
      7

      Значи Дани Кили е Легендарен футболист. Момчето ви го заби от зад центъра.
      Ебати папалската антилогика.
      Ама то с какво друго да се похвалят горките?!

      • За Кили не знам, но за твоя разпран задник знаят и свой и чужди! Нещастник си ти глупако! Нямаш собствени радости! Смееш се само, ако другите имат проблем! Колкото до Логиката, тя е сложна наука. В Столипиново не се преподава, кюстендилски навлек!

    • 3
      7

      Моето момиче ти тямаш кур имаш путка не те боли кура боли ти путката от ебене от жълтурите

    • 1
      3

      Белоземския клепар. избяга като най-долната мастия

Коментарите са затворени