Феновете на Ботев (Пд) разпространиха официална позиция, в която се обръщат към кмета на града Здравко Димитров. Темата отново е стадион “Христо Ботев”. Декларацията е подписана от Сдружение ПФК Ботев, Обединени фракции Бултрас, Фондация Жълто и Черно и Сдружение Бултрас файт клуб.

ДО Г-Н ЗДРАВКО ДИМИТРОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ

Уважаеми г-н Кмет,

В последните няколко часа до нас достигна изключително обезпокояваща информация, свързана със строителството на Колежа, за който винаги сме заявявали, че ще е най-зорко следеният от пловдивската общественост обект. Разбрахме, че желаете да удовлетворите желанието на избрания от Вас заместник-кмет Пламен Райчев да избяга от отговорност за всичко, сътворено от него до тук по Колежа.

С настоящата декларация Ви уведомяваме и декларираме следното:

Категорично се противопоставяме на опита Ви да прехвърлите на г-н Рашко Стоянов – член на сдружение “ПФК Ботев“, Вашата отговорност на мажоритарно избран кмет на община Пловдив за може би най-важния строителен обект в мандата Ви.

Осигуряването на средства за строителството на стадион “Христо Ботев“ и осъществяването на инвеститорския контрол върху него е само и единствено Ваше задължение, а не на членовете на сдружението.

Делегирането на правомощия по Закона за обществените поръчки и възлагането на инвеститорския контрол върху извършваните строително-монтажни работи на стадиона на член на сдружение “ПФК Ботев“, който е и директор на Дирекция “Местни данъци и такси“ при Община Пловдив, е не просто неприемливо и будещо недоумение, но представлява и конфликт на интереси. Г-н Рашко Стоянов е безспорен експерт в областта на правото, икономиката и финансите, но не притежава специални знания в областта на строителството, каквито са необходими за осъществяване на инвеститорски контрол върху извършваните СМР.

Тези Ви действия представляват неумел опит да вкарате в капан феновете на ФК Ботев и да прехвърлите своите задължения, произтичащи от закона, на тях. Като привърженици на ФК Ботев искаме да осъществяваме обществен контрол върху действията и бездействията на Община Пловдив при извършване на строителството на стадиона, а не да изпълняваме функциите на кмета на общината, вменени му със закон.

Призоваваме Ви да упражните законните си правомощия на ръководител на изпълнителната дейност на Община Пловдив и да накарате господина с новостроящите се къщи в Марково, който си мисли, че ще реши търсенето на отговорност от наша страна с прокурорски жалби, да си заслужи заплатата на заместник-кмет по експертната му част! Заплата, която той получава като служител на нас, гражданите на град Пловдив!

Сдружение ПФК Ботев

Сдружение КПБП

Обединени фракции Бултрас

Фондация Жълто и Черно

Сдружение Бултрас файт клуб

13 КОМЕНТАРИ

  1. НАЙ-УБИЧАНИЯ УТБОР ОТ РОМИТЕ В БЪЛГАРИЯ- КЛОАКОМОТИФФ😉😃😂😂😂

    БРАТЯ РОМИ КЛОАКОМОТИФЦИ, УТНОВУ НАДИГЪМИ АНАДОЛСКИ КРИВИ ТИКВИ!😞😞 ФЧЕРА КАРАБИНЕРИТИ НИ НАПЪЛНИХА КОШНИЦЪТА И МЪЛЧАФМИ КЪТ ХАМДЖИЦИ, АМА НЕСКА СНЕ ИРБАП!??? ОШТИ СМЪРДЯТ ПИТТЕ БАХУРА, А НИЙ УТВАРЯМИ МИРИЗЛИВИ СТУЛЮПИНСКИ УСТИ??. ДА СИ ГЛЕДЪМИ СМРЪДЛИВИА ПАРОВОЗ И КОНТЕЙНИРИТИ! ПУФ ПАФ!😉😃😂😂😂

  2. Че Зико е в лайната това е ясно и феновете имат право да му търсят отговорност,но не разбирам защо не търсят такава и от предишния наглец в чийто хотел редовно си правят тайни срещи клуб 500 и разни други тарторчета?!

  3. 1
    1

    Тодоре, да те ……. в майстора, защо подари трети гол на ЦСКА!

  4. Така става ясно че във филма който живее всеки надрусан с лепило жълт “фен”,вече когато споменаваме жълтия фалшификат и думата “фен” в едно изречение е редно да използваме кавички … става ясно колко огромна “фенска” маса са … брой фенове срещу Цска 0 … цял Пловдив бил на Ботев… хмм .. от около 1 млн град да не отиде едно жълто черно заешко сърце… това ли ви е подкрепата миндили вмирисани… комплексари дрогирани … къде сте куррви На Локо … жълта гнусна тишина!!!

    • Предполагам си пазите последните стотинки за мача с Локомотив.. естествено вечния ви комплекс … ако изпаднем или се разпаднем като клуб … ще забравите пътя до стадиона … комплексари

  5. 1
    2

    Абе къде са милионите жълти сърца на мача с голямата кочина?!
    А реват да стадион като вдовици за кур.

    Бойко, глупав ли че не еиждаш истината?

  6. 1
    3

    Отново и отново и днес показваме величе по трибуните!!! Най-големите в България… най-големите пришълци с измислени историйки… на всеки е ясно че жълтура ходи на мач единствено срещу Локомотив… първо защото са комплексари … второ щото ги е страх да не хапнат тупаници… палячовци намазани в жълто …

    • 1
      4

      Не е верно. Просто жълтурите са малко, но лъжат че са много.
      На важните мачове просто видят платени статисти.
      Бойко, ти си глупак щом им се хващаш на лъжите

  7. 2
    3

    Жълтурчета мамини сладки…вчера се радвайте…днес ще броите…рано ви почнаха

  8. 3
    2

    На вниманието на всеки безотговорен родител, които се кани да заведе детето си на този разпадащ се строеж – спомнете си какво стана с южната трибуна на Лаута. Това се случва с всяка некачествено строена бетонна структура.
    Искате ли детето ви да бъде там когато това се случи на трибуните на Копнежа строени с ръждива арматура под стандарта?

  9. 1
    3

    Жълтите лъжци искат власт, но не и отговорност.
    Комунизмът си отиде, селяни!!

  10. 2
    3

    Чудя се как Зико и Пламен Райчев все още търпят тези нахални и самозабравели се наглеци след толкова много клевети и лъжи по техен адрес.

    Ами вземете ги осъдете тези фантазьори и клеветници!!

Коментарите са затворени