Ръководството на ПФК Арда (Кърджали) привлече централния нападател Преслав Боруков. Това стана след среща на спортния директор Ивайло Петков и Боруков, на която двамата уточниха всички подробности около договора, който е за срок от две години и половина.

Така той става третият футболист, който подписва договор с ПФК АРДА, след Абубакар Тунгара и Радослав Цонев. Преслав Боруков е роден на 23 април 2000г. в София, а своята кариера започва в Левски. Висок е 189см. и играе на поста централен нападател. За последно той бе част от Локомотив Пловдив, а преди това е играл за Шефилд Уензди, Етър, Залаегерсег. Боруков е бил част от юношеските и младежки национални отбори на България.

“Очакваме футболист от чужбина, но щом се появи свободен български играч на пазара, ние веднага реагирахме и го привлякохме”, заяви Ивайло Петков пред клубния сайт на Арда.

Бившият футболист Георги Сърмов става главен скаут на клуба. Той се присъединява към треньорския щаб на Александър Тунчев и ще отговаря, както за разузнаване на противниците, така и ще наблюдава футболисти за селекцията на Арда.

“Благодаря на ръководството и на спортния директор Ивайло Петков за предоставената ми възможност. Надявам се да съм от полза, както на старши треньора, така и на отбора”, сподели Георги Сърмов.

6 КОМЕНТАРИ

  1. КАРАБИН МАНЛИХЕРОФ БУФЕРОФ ОТ ПОРДИМ С КЛОАКОМОТИФФ Ф СЕРСЕТУ😂😂😂

    ИДИАЛНУ СТАНЪ! БУДУКА ША Е МНОГУ ГОТ ПРИ АВЕРИТИ!!

  2. 4
    5

    Да продадеш Карагерен,който в момента е един от най-добрите атакуващи футболисти в България и то за 600000 лева?!Ботев пък се отказват от много добрият Д.Тонев юноша на клуба,Боже ,Боже,що за ръководства(отиват на подготовка със седем българи и петнадесет чуждици?!Едното и другото ръководства явно не им е приоритет да имаме в Пловдив два добра , конкуриращи се на водещите отбори в А група!Всичко друго но не да имаме добри отбори!

  3. 4
    2

    ЕВЪЛЛАРКЪТА!! КОЛКО КИНТА ИМ БРОИХМИ ДА ГУ ЗЕМЪТ?😞😉😂😂

  4. 4
    2

    То хубаво, ама Томаш ли ще го замести на терена.
    Защото отбора май става все по-слаб….

    • 2
      3

      Той и Томаш беше един футболист ,оле мале!

  5. 1
    4

    Аматьорско ръководство на Локомотив. Можеше просто размяна на Иванов и Боруков.А не да плащат за единия и да подарят другия!

Коментарите са затворени