Почина легендарният вратар на Ботев (Пловдив) Димитър Вичев, съобщи сайтът на “канарчетата”.

“С голяма тъга и болка в сърцето съобщаваме, че легендарният вратар на Ботев (Пловдив) Димитър Вичев напусна този свят! В отбора на Ботев играе в периода 1974-1989 година. За “жълто-черните” изиграва 311 срещи, като в 108 от тях не допуска гол. През 1985 година Димитър Вичев е избран за най-добър вратар в България. Носител е на Купата на Съветската армия за 1981 година, сребърен медалист през 1986 година и бронзов медалист през 1981, 1983, 1985, 1987 и 1988 година.

Защитава честта на България в 11 срещи, от които 7 за “А” националния отбор и 4 за Олимпийския отбор на страната. Поклон пред светлата му памет!”, пишат пловдивчани за своята легенда.

Вичев е носил и екипите на Берое и родния Чирпан.

Вичев е роден на 18 март 1951 г.в Чирпан. Започва кариерата си в местния клуб. През 1972 г. преминава в Берое (Стара Загора). През 1974 г. облича фланелката на Ботев, където играе от 1974 г. до 1989 г.

Напусна ни легендарен вратар на Ботев Пловдив

Напусна ни легендарен вратар на Ботев Пловдив

С Ботев печели Купата на Съветската армия през 1981 година, става вицешампион през 1986-а, а пет пъти се окичва с бронзов медал. На вратата е в куп паметни победи на канарчетата над столичните грандове, както и в знаменитите успехи над Барселона и Байерн в европейските клубни турнири.

PlovdivDerby.com изказва съболезнования към близките на Димитър Вичев! Поклон пред паметта му!

27 КОМЕНТАРИ

 1. 2
  8

  Вичката беше добър вратар, но играеше за Тракия.
  Ботев, Спартак и Академик се обединяват, Гявуров КЕЛЕША, изяде лайната, и хоп Тракия.

 2. 10
  1

  Вичев беше голям вратар! Бог да го прости. Анонимните да се готвят за Б група, те имат там сериозен опит през 80-те години. Всички го помним. Ммм да.

  • 2
   8

   А помниш ли вашия опит не от Б група,а от В група? Ние поне там не сме били НИКОГА!!! Помним и някои срамни мачове и резултати от престоя ви в В е Б група!Целувайте на Кривия дивия! Хах , и поет станах заради жълтите мисири!

 3. 2
  10

  Абе Вичката не беше ли вратар на Тракия, защо не казвате истината, БКП НЯМА, ДРАЖА ВЪЛЧЕВА И ОНЗИ ГЯВУРОВ ДЕТО ЗАКРИ Спартак и Академик.

  • АМИ НИЙ СТУЛЮПИНСКИТИ РОМИ ШТО ТУГАВА БРУИМ СПОРТКЛУБЪСЪ ЗА КЛОАКОМОТИФФ???………СЛАВИЯ ЧИНГЕЛУФ, ТУРПЕДУ, ВАЛЯК, ДРЕЗИНА, БУЛДОЗЕР……… И ПИШИМ 1926??……..А ВЕЛЖДЪБ ПРЕДИ ДА СИ ПРИМЕСТИМ СИДАЛИШТИТУ!!!!!???
   :))))))))))))))))))

   • ЗА ПОВИЧИТУ ХОРА ТРАКИЯ ЗВУЧИ ГОРДО!!! ……САМУ НА НЯКУИ НЕИНТИГРИРЪНИ БРАТЯ РОМИ ИМ СЪ СТРУВА ОБИДНУ, СМЕШНУ!! НИ ЗНАМ КАК ТОЧНУ, АМА НЯКАК СИ АНАДОЛСКУ РАЗСУЖДЕНИЕ Е ТОВА…………НУЖНЪ Е ИНТИГРАЦИЯ И ПРОСВЕШТЕНИЕ НА НЕУКИТИ РОМСКИ МАСИ!!!

    • Е КАК ДА ЗВУЧИ “ТРАКИЯ”, ШТОМ СМЕ СИ АРЕСАЛИ ИМИНА КАТУ ВАЛЯК, ГРЕЙДЕР, БАГЕР, ТРАКТОР КАРУЦА, ЛОКУТУ, ПУФ ПАФ………………РОМСКИ!!! НИЙ СИ АРЕСВЪМИ МЕХАНИКЪТА!!!:)))))))))))))))))))))

    • Тракия като географска област може и да звучи добре,но АФД Тракия звучи помиярски. Та стадиона до бирена фабрика нямаше адрес,а цифри на военно поделение. Крадци!

     • НИ ТЪ РЪСБИРЪМ АБИ??? НА МЕНЯ ЗАВОД “БЪЛГАРИЯ” МИ ЗВУЧИ ДУБРЕ, А ФК КЛОАКОМОТИФФ, ОШТИ ПО ДУБРЕ!:))))))))))))))))))
      МУ ХАААААААААААААААААААААААААААААА……………….
      КАТУ ОБЛАСТ ЗА МАШИНАРИИ И ДЖУЛЯЗУ!!!!!

   • Неграмотен си! С пилешкия си мозък не можеш да разбереш историята!Вместо да висиш тука,запали кюмбето,пий една ракия,набий Айшето и сънувай Гомнежа!

    • ЗАТУЙ ША ХОДЯ НА УГРАМУТИТИЛНИ КУРСУВИ ПРИ ФЕКАЛ БУФИРОФ КЛОАКОМОТИФОФ, ДА МЪ УГРАМОТИ И ИНТИГРИРЪ!!😉😃😂😂

  • А БЕ ДИРЯН ПАРИКЯН НЕ БЕШЕ ЛИ КМЕТ НА ПЛОВДИВ 1971-1879Г/?? МАЙ ТОГАВА СЕ ЧУ ЗА ЛОКУТУ??

   • 1971-1979! ГОДИНИТИ НА ЛОКУТУ, ПОД НЕЖНОТО КРИЛО НА БКП!!!

 4. 2
  14

  Вратар,легенда,ала-бала! Що не пишете за СТАРШИНА ВИЧЕВ! Или това го прескачаме?Иначе : бог да го прости!

  • 1
   13

   Сигурно е срамна историята с АФД Тракия!!!! Ама като са се нагъзили тогава на БКП , ще си го носят тоя срам! Като пуча въшка на челото ще им седи!

   • АБИ, КУЕ ДА Е СРАМНУ?? ЧИ НЪ КРЪСТИХА ВАЛЯК И ТОРПЕДУ ЛИ?:)))))))))))))))))

    • БКП,БКП аби! Винаги лижете нечии задници и предници!

     • КАРАБИН МАНЛИХЕРОФ БУФЕРОФ ОТ ПОРДИМ С КЛОАКОМОТИФФ Ф СЕРСЕТУ😂😂😂

      АБИ, НИЙ ЦОЦЪХМИ И УТ БЕКАПЕТУ И ОТ ОФЕТУ И УТ ЖЕПЕТУ!!!…И УТ ЖП УЙСКИ!!! СФИНАРЯ БЕШИ МАЙОР В ЖП УЙСКИ!!! БЯФМИ УТБОР НА КАНТУНЕРИ, СТРИЛОЧНИЦИ И ВАТМАНИ!!! КЪТ МИНИШИ ВЛАКА ПУ МОСТЪ НА МЪРИЦА ТРОПЪФМИ С КРАКА КАТО КЛОАКОМУТИФ И ПУФПАФКЪФМИ!😂😂😂😂 БЯФМИ ЗА ТА ШАК И МАЙТАП НАСЯКЪДИ!!!
      МУ ХАААААААА

     • НИЙ РОМИТИ КЛОАКОМОТИФЦИ УТ СТУЛЮПИНУ С КЛОАКОМОТИФ Ф СЕРСЕТУ😂😂😂

      ДАМ, МИЛИ, НЕЗАБРЪВИМИ СПОМИНИ…….А МАШИНИСТИТИ НАДУВЪХА СВИРКЪТА…..ТУ ТУУУУ, ТУ ТУ, ТУТУ ТУ.
      ХААААААА ХААААААААА😂😂😂

     • ЧУДЯ ИМ СЪ НА НАШТИ ДЕДИ??? ДА СА ОТ УТБОР ВАГОН???? ДУРУГУ СИ Е СИГА Ф ДИМУКРИТИЧНИТИ ВРИМИНА!!!!
      КЛОАКОМОТИФ!!😂😂

 5. 1
  10

  Ботев, Тракия, Ботев, сега Ботевъ, за кой отбор е играл.

 6. 1
  13

  Вичев, никога не е играл за Ботев, от 1967 – до 1989, имаше един АФД ТРАКИЯ.
  Пишете истината.

  • АМИ НИЙ СТУЛЮПИНСКИТИ РОМИ ШТО ТУГАВА БРУИМ СПОРТКЛУБЪСЪ ЗА КЛОАКОМОТИФФ??? И ПИШИМ 1926??……..А ВЕЛЖДЪБ ПРЕДИ ДА СИ ПРИМЕСТИМ СИДАЛИШТИТУ!!!!!???
   :))))))))))))))))))

   • Щото ти си прост жълт мангал от Изгрев бойс!

Коментарите са затворени