ПФК Ботев Пловдив организира работна среща с представители на Българския футболен съюз във връзка със стадион “Христо Ботев“. Срещата се проведе на “Колежа“, като на нея бяха обсъдени всички детайли с федерацията, относно бъдещото лицензиране на стадиона, съобщиха от клуба.

От страна на футболния клуб на срещата присъстваха част от ръководството на “канарчетата”, а БФС бе представен от Георги Лалев (лицензионен мениджър), Неделчо Михайлов (ръководител спортно-технически отдел) и Димитър Христов (спортно-техническа комисия).

На срещата имаше представител и на фирмата-подизпълнител, както и помощник на главния архитект.

На проведената среща детайлно бе разгледано строителството на стадиона и на какъв етап е то към момента. Бяха уточнени всички регулации, които се изискват от БФС при лицензиране на стадиона за мачове от Първа лига и европейските клубни турнири на УЕФА.

Представителите на двете страни разгледаха всички помещения, беше уточнен необходимият размер на терена, както и дискутирани основни теми като осветление, VAR, камери, зони за сигурност, места за журналисти и други.

В края на срещата бе коментирано и на каква степен на завършеност ще бъде предаден стадионът за провеждане на официални мачове под егидата на БФС и УЕФА.