ЦСКА – София се промъкна към осминафиналите на Sesame Купа на България и се размина с грандиозна издънка срещу Гигант (Съединение). “Червените” отстраниха третодовизионния отбор след изключителна 120-минутна драма и дузпи.

Домакините от Съединение завършиха срещата с 9 души на терена, след като техни футболисти получиха червени картони в 54-ата и 90-ата минута. Въпреки това тимът на Георги Мечечиев показа изключителен характер и до последно не се даде на временния лидер в efbet Лига.

Очаквано ЦСКА – София доминира през целия мач, но Гигант първи нанесе своя удар в 41-вата минута, възползвайки се от грешка в защитата на противника. Столичният тим изравни четвърт час преди края на редовното време, но така и не успя да реши всичко в своя полза в рамките на 90-те, а впоследствие и на 120-те минути.

Така победителят трябваше да бъде решен на дузпи, а двата отбора вкараха общо 13 пъти от бялата точка. Гостите бяха безгрешни (Турицов, Линдсет, Матей, Гарсес, Морено, Кареасо, Кох), а единственият пропуск за Гигант бе дело на Янко Гюзлев и това се оказа достатъчно третодивизионният отбор да напусне надпреварата.

Саша Илич направи доста промени в стартовия състав и гласува доверие на играчи, които са получили по-малко игрово време през есенния полусезон. Двама от младоците, които са част от дублиращия тим, записаха първи минути днес – Александър Бучков и Илиан Антонов.

В следващата фаза ЦСКА – София гостува на Септември, а осминафиналният сблъсък е на 1 декември (четвъртък) от 12:00 часа.

Гостите бяха много близо до това да открият резултата още в 5-ата минута. Бисмарк Чарлс се извиси над всички при ъглов удар и отклони топката към Дюкенс Назон, който от непосредствена близост направи чутовен пропуск, стреляйки в гредата.

Играта се развиваше в половината на Гигант в следващите минути, но “червените” така и не успяха да стигнат до нова опасност пред противниковата врата в първия четвърт час.

В средата на първото полувреме Станислав Шопов опита директен изстрел от фал, но ударът му бе доста неточен.

В 31-вата минута домакините имаха страхотна възможност да шокират столичния тим. Жилов се справи с няколко футболисти на ЦСКА – София и стреля силно към близкия ъгъл, но кълбото срещна външната страна на мрежата.

Малко след това Йоан Бауренски изведе Назон по страхотен начин зад гърба на защитата на Гигант. Нападателят се озова очи в очи с Цветан Тодоров, но изстрелът му бе отразен от стража на домакините. Нападателят можеше да подаде към Станислав Шопов, който да се разпише в опразнената врата, но не го направи и резултатът се запази непроменен.

В 41-вата минута Гигант наказа грешките на съперинка и поведе. Красимир Здравков проби отляво и центрира към наказателното поле, където Матей и Турицов не се разбраха помежду си, а от това се възползва Георги Стайков, който излезе от втора позиция и с удар по земята не остави шансове на Димитър Евтимов.

“Червените” започнаха на високи обороти след почивката и в 49-ата минута стражът на Гигант се отчете със страхотна намеса след опасен изстрел на появилия се от резервната скамейка Маурисио Гарсес.

Малко по-късно домакините останаха с 10 души на терена, след като Васил Василев фаулира Бисмарк Чарлс, а главният съдия му показа втори жълт картон и респективно играчът трябваше да напусне.

От последвалия пряк свободен удар Линдсет стреля опасно, но покрай вратата.

Малко след като измина час игра Юрген Матей засече топката от корнер, но не успя да затрудни Цветан Тодоров.

В 74-ата минута Браян Морено получи страхотно подаване, което го изведе сам срещу вратаря. Тодоров отрази първия удар на колумбиеца, но топката се върна в нападателя и на празна врата нямаше проблем да реализира – 1:1.

Гостите се втурнаха в търсене на победно попадение, но защитата и вратарят на Гигант се справяха добре.

В 5-ата минута от добавеното време Райко Алов влезе много грубо в краката на Лазар Туфегджич и той също получи втория си жълт картон, с което остави своя отбор с 9 души на терена.

Още преди да са изминали 120 секунди от продълженията тимът на Саша Илич организира добра атака, на върха на която се озова Бисмарк Чарлс, но ганаецът нацели левия страничен стълб.

В 98-мата минута ЦСКА – София като по чудо не поведе в резултата. Бисмарк Чарлс стреля с глава, а от самата голлиния футболист в жълто успя да предотврати сигурен гол.

В края на първото продължение Гарсес бе оставен непокрит на страхотна позиция, но с глава не намери очертанията на вратата.

Илиан Антонов също имаше възможност да се разпише, но и този път Цветан Тодоров блесна с добро спасяване. 5 минути преди края на продълженията Мено Кох стреля опасно от близко разстояние, но изпрати кълбото над напречната греда.

13 КОМЕНТАРИ

  1. Ма те селяните бяхя в червени екипи.И една недадена дузпа за Гигант 2:0 и незнам “гражданите” към кое село щяхя да бегат.Ловешки трандафори

  2. А бе Ловешко Етрополски Боклук,не ли ви срам бе! Гигант Съединение ви направи за резил бе,целувай иконите, че не изпуснахте дузпа, защото Гришата щеше да ви рита до Ловеч и обратно!

  3. Голямо браво на Гигант те паказаха че Литекс без подкрепата на съдийството са нищо ако този нещасник садята беше свирил правилно можеше ЦСКА да си замине като овца без история

  4. Браво на юношите на Ботев изгонени от Киров бялата мишка и Селския бег Кочев който съсипаха талантите на Ботев без да им даде шансове само работят за тяхното его където и да са

  5. Поредната 137 минутна подигравка с труда на един български съдия! Добре, че Тодоров (вратаря) не издържа психически при дузпите, та му помогна в усилията му да добута микренци по напред!

  6. 12
    1

    Момчета поклон .Напълних те ни сърцата .Само ГИГАНТ.

        • 2
          14

          Голямоконарски цървули. Най долните същества в целата област. По мръсни от вас няма, тъпи селтаци.

Коментарите са затворени