Ботев (Пловдив) постигна първа лесна победа в шампионата, без да се притеснява за крайния си успех в по-голяма част от срещата. Съперник на канарчетата бе Пирин, а благоевградчани бяха надиграни с 3:1.

В 6-ата минута удар на Джеймс Ето’о извън наказателното поле бе блокиран от тялото на защитник и стана много удобна за стража Янко Георгиев. Пирин отговори с идентична ситуация, при която Ханкич улови топката след шут на Славчо Шоколаров. Скоростна атака в 8-ата минута намери Елвин Ману на върха на атаката на Ботев. Нападателят не успя да си спре добре топката и ударът му изневери.

Преди това обаче главният съдия видя нарушение срещу играч на Ботев. От последвалия фаул Янко Георгиев трябваше да избива топката в корнер, тъй като ударът на Емануел Току беше насочен точно под гредата. В 14-ата минута лош пас назад позволи на Елвис Ману да тръгне един на един срещу Николай Бодуров. Нападателят намери начин да стреля, но прати удара си в аут.

В 20-ата минута Ботев поведе в резултата с гол на Па Конате. Цялата атака на “канарчетата” бе развита много добре и позволи на Мохамед Брахими да пробие по десния фланг, след което да центрира в наказателното поле, където Конате отклони топката и я прати в мрежата.

В 28-ата минута Хидайет Ханкич трябваше да се намесва след мощен удар на Чебраилс Макрецкис; в горния десен ъгъл. Плонжът на вратаря бе много добър. В 32-ата минута поредна скоростна атака на “канарчетата” завърши с удар. Елвис Ману центрира по земя в наказателното поле, където Емануел Току атакува топката и стреля от движение. Шутът му мина встрани от вратата, за съжаление на феновете в Коматево.

В 33-ата минута Ботев удвои преднината си чрез Елвис Ману. Нападателят бе намерен зад гърба на защитата и останал сам срещу вратаря, прекара топката през краката на Янко Георгиев.

В 44-ата минута балонно центриране на Мохамед Брахими намери Току на втора греда. Крилото на Ботев стреля от въздуха, но в аут.

Второто полувреме започна много силно за Ботев. Ван Хертъм проби по десния фланг, влезе навътре, след което стреля към далечния ъгъл. Ударът му премина на сантиметри от страничната греда. В 51-вата минута страхотен пас на Джеймс Ето’о разсече защитата на Пирин и изведе Емануел Току сам срещу вратаря. Шутът на нападателя обаче му изневери. Малко след това Янко Георгиев с една ръка спря Ману за втория му гол днес.

В 59-ата минута Чебраилс Макрецкис шутира мощно над вратата на Ханкич. В 63-ата минута резултатът стана класически след триходова атака на Ботев. Рожденикът Димитър Тонев подаде към Елвис Ману, а той с едно докосване отклони към напълно свободния Емануел Току. Последният път просто прати топката в опразнената врата.

В 67-ата минута Ради Цонев отправи хубав удар от фаул, при който Ханкич плонжира, за да запази мрежата си суха. Две минути по-късно появилият се от резервната скамейка Андрей Йорданов върна едно попадение за Пирин. Той се придвижи добре в наказателното поле между защитниците на Ботев и с глава прати топката неспасяемо във вратата.

18 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    2

    Защо циганчето Тонев е отпред на снимката?

  2. 3
    5

    Всичко е ясно от българите в школата нищо не става.Истината е в чужденците….

  3. 16
    2

    Победа за самочувствие и увереност за следващите мачове!Ману е класа! Само Ботев!

    • 3
      11

      Кой беше тоя Ману?
      От школата ли е?

      • 12
        1

        Питай майкати и сестра си ре го знаят

        • Вън миризливите жълти турци и цигани от Пловдив

          Измисли нещо по-жегващо бе, мангал неграмотен.

  4. 12
    6

    Бихме,защото този мач Тъпунчец не сбърка нито веднъж,нищо че се стара много.

  5. 3
    10

    ГОРКИЯ ЯНКО ОТНОВО МЪКА НЕ ЗНАМ СЛЕД ШЕСТЕ ЕЗОТВЕТНИ ГОЛА КАК ПРОДЪЛЖАВА ДА ЗАСТАВА ПОД РАМКАТА СИГУРНО Е МАЗОХИСТ И МУ ДОСТАВЯ УДОВОЛСТВИЕ ТОПКАТА ДА Е ВЪВ МРЕЖАТА НО НИЩО ДНЕШНАТА ТРОЙКА МУ СЕ СТРУВА КАТО ПРЕДЯСТИЕ ПРЕДИ ОСНОВНОТО БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ ЯНКО И ВСЕ ТАКА НЕНАСИТЕН НА ГОЛВЕ ВЪВ ВРАТАТА КОЯТО ЗАЩИТАВАШ

  6. 11
    6

    Лесно бихте, щото се бяхме запили в караваната и много -много не гледахме мача. Можеше да отменим 2-3 гола.

      • 15
        1

        Вараджията от мача с Левски, ще варосва в понеделник на мача “Moneu+” – “Чичо Венци”!?

  7. 19
    2

    САМО БОТЕВ ПЛОВДИВ ГОСПОДАРИТЕ НА ПЛОВДИВ ПОБЕДИЛ БАЙЕРН МЮНХЕН И БАРСЕЛОНА КОЛОСИТЕ НА ЕВРОПА ЗА ЧЕСТА НА ПЛОВДИВ.

  8. 18
    4

    Чакам циганите от задния двор на ВСИ то да пишат как сме купили мача къде прокуратурата .Аве мангали вие като биете играли сте супер футбол няма тото няма мото БОТЕВ като бие айде купили мача ли дигате вой до небесата да ви го забия в дуелите марсиянци

    • 3
      16

      Хахаха не бе боли ни фара, че сте били то така или иначе до 1-2 години няма да ви има 😂😂😂

      • 14
        1

        Ами вие циганите знаете какво ще случи нали сте гледачи на карти на фасул и знаете всичко но ти не си видял хубаво на картите до 1 или 2 години вашия миризлив дето могилите на путки ще изчезне

    • 14
      1

      Не е вярно. Когато не сме купили мача, другите са ни легнали.

Коментарите са затворени