Бившият футболист на Ботев (Пловдив) и ЦСКА Георги Георгиев-Гецата направи обстоен анализ за моментното състояние на “жълто-черния” тим. Техничният халф от 90-те години се спря конкретно на мача срещу Левски, загубен с 0:1, но не пропусна да се изкаже по темата за бившия и настоящия треньор на Ботев.

“Левски победи Ботев на “Герена“ в мач, който гостите не заслужаваха да загубят. Естествено, най-коментираното нещо от този двубой е ситуацията, при която гол на гостите бе отменен. Според мен нямаше никакво нарушение на Елвис Ману срещу Цунами. Нещо повече, в чужбина такъв фаул никога няма да бъде отсъден, само у нас се дава подобно нарушение, в това съм категоричен. Нямаше никакво изблъскване на нападателя спрямо защитника, а чисто и просто гардиране на топката – това е прочитът на това положение. Необяснимо е защо се стигна чак до преглеждане с ВАР. Има нещо сбъркано у нас – ВАР, MAP, нещо не е както трябва. Ама бил паднал Цуиами?! Та това си е негов проблем”, заяви пред вестник “Тема спорт” Гецата.

Ето какво още заяви легендарният пловдивски футболист:

Като игра в този мач няма какво толкова за отбелязване, важното е обаче да се каже, че Ботев вече стои горе-долу добре на терена, при това в двубой, в който бе считан за голям аутсайдер. Има голямо подобрение спрямо това, което изглеждаше преди месец, месец и половина. За това говори фактът, че през второто полувреме Ботев бе отборът, който опитваше да диктува темпото на “Герена“. Това ме учуди, но е похвално.

Не бива обаче да забравяме, че Левски все още не е толкова силен отбор, колкото се опитват някои да го изкарват. Няма как за три месеца сините да станат толкова големи, въпреки че на някого му се иска да е така. Само преди два месеца те си биха главите в тревата заради отпадането от някакви малтийци.

Показаното на “Герена“ бе средно ниво и от двата отбора, затова и отиваме към коментари за нарушението на Елвис Ману, който без да натяквам мнение, но според мен го няма.

С идването на Желко Копич Ботев стана друг. Личи си, че хърватинът е бил треньор на добри отбори, а не е като онзи физкултурник. Предишният наставник не се беше и събличал на физическо. Копич е водил хърватските грандове Динамо Загреб и Хайдук Сплит, докато предшественикът му е разнасял само конусите на някой наставник. Отборът вече играе по друг начин, много по-стегнат е.

И най-важното – Ботев е доста по-добре физически. След 70-ата минута тимът тръгна да натиска Левски на “Герена“, а преди не можеше да ходи след 60-ата минута, при това у дома срещу Хебър. И отиваме на въпроса: “Каква е била лятната подготовка?“. Какво са правили в Турция – палачинки ли са яли, банички ли, баклавички ли? Явно това са вършили, защото след 1 час не можеха да вървят.

Сега поне е сигурно, че Ботев няма да изпадне, защото с предишния треньор не се знаеше. За изкачване в класирането обаче трябва да се направи серия от добри мачове. Само така може да се мисли за първата шестица или седмото място. Има позитиви в развитието, Ботев несправедливо загуби на “Герена“.

Определено със завръщане на Тодор Неделев играта на Ботев ще стане друга. Там обаче думата ще е на медицинския екип. Той трябва да е на 100 процента, за да се върне. Нека само да е живо и здраво момчето, другото ще дойде. Ако няма рискове за здравето му, ще помогне много. Той тренира с каска, може и да играе с такава – Петър Чех как пази 10 години така.

6 КОМЕНТАРИ

  1. 10
    1

    Така нареченият Гецата си казва мнението като един бивш футболист. Едно време твореше на терена а сега “твори” в юношеският футбол ! “Твори” или тори е въпросът? Защото понамирисва…
    Вече години наред.
    Върши ли си качествено работата на поста на който е?
    Обективно и безпристрастно ли я върши?
    Или други я вършат заедно с него леко така “задкулисно” ?
    Българският футбол е пълен със хора които заемат постове за които нямат качества, но трябва да се яде, нали ?
    И затова накрая всички (или почти всички отиват да играят на село) а в мъжките отбори идват “последните дупки на кавала” от чуждите школи.

  2. 6
    1

    Гецата беше голям техничар за онова време, когато се играеше истински футбол САМО от българи. А сега в отборите само чужди печалбари…

  3. 11
    9

    Тоя алкохолик дето по цял ден се налива с бира, на какво основание дава оценки и коментира? АЙ сиктир от некадърници на държавната софра!!!

  4. 10
    9

    Да напомня, че ‘оня физкултурник’ ни донесе бронзовите медали. 🙂

    • 5
      8

      Наври си ги медалите, там където слънцето не огрява.

    • 3
      6

      Донесоха ви ги съдиите,късмета и Лудогорец

Коментарите са затворени