Серехидо с критика към Ботев Пд: Или уволнявате Валентич, или го подкрепяте публично

0
98
Даниел Серехидо

Бившият изпълнителен директор на Ботев (Пд) Даниел Серехидо направи доста интересен коментар за случващото се в момента при „жълто-черните“:.

Ето какво написа испанецът:

Хората може да харесват или да не харесват Валентич, но това, което му правят напоследък, е просто отвратително и тъжно. И не говоря за критиките от страна на феновете или закъснелите искания за оставка. Феновете имат пълното право да се изразяват под каквато форма искат и особено след огромната подкрепа, която оказаха на отбора в лоши периоди. Говоря за професионалното изоставяне от собственика и ръководството, от което Валентич страда от началото на сезона.

Валентич е треньор – добър или лош, не съм аз този, който ще каже, но той не е медиен човек. Не се справя добре пред медиите. Всеки път, когато си отвори устата, той прави някой гаф. И не получава никаква подкрепа. Единственото съобщение, публикувано през последните дни, което бе в негова подкрепа, бе това на Тимур Дагуев. Въпреки че той вероятно подкрепяше себе си, беше приятно да се види някаква лоялност там.

От срамната картина на новопристигналото ръководство и собственик, които взеха бронзовия медал на терена само преди два месеца – в добрите времена – сега – в лошите – отново абдикират от отговорностите си: към треньора – и уж приятел – към клуба и към феновете, хвърляйки Валентич на лъвовете с чисто бездействие.

Спортният директор го няма, изпълнителният директор сигурно вече се обажда на приятелите си да му предложат варианти за поста, а собственикът ще бъде на път за Миконос, веднага щом се събуди.

Или уволнявате Валентич, или го подкрепяте публично, а не само в задкулисни разговори, но не можете да оставите този човек да изгние, защото той е първо човек, а след това треньор. Но и Вали трябва да разбере каква е цената на неговото достойнство.