„Създателят“ казал на футболистите да следят официалния сайт

14
1841

Валентич, който днес за втори път си позволи да обяви, че преди да дойде в Ботев, отборът не е съществувал като клуб, е обявил на играчите, че трябва да следят официалния сайт на клуба, за да разберат, дали той ще продължа да им е треньор. Босненският специалист, който може да издаде наръчник по оправдания, днес отново повтори наглото си изказване след последния шампионатен мач, а именно, че Ботев Пд не е съществувал като клуб преди него, а сега всичко е цветя и рози. Вале „Създателят на Ботев Пд“ дори си позволи да критикува и феновете, които не били оказали подкрепа към отбора в първия мач от шампионата. Ами Вале, лято е! Хората са на почивки. Тези, които искаха да подкрепят Ботев, си бяха нагласили отпуските така, че да могат да присъстват на Националния стадион за мача с АПОЕЛ. Само че много от тях лека полека се отказаха след постната продукция в първите два шампионатни двубоя. Публика се събира и надъхва от добра игра, победи и футбол. Такова нещо от Ботев Пд, изиграл една контрола по време на подготовката си в чужбина, не направил добра селекция, с многомилионния бюджет, никой не видя.

А когато толкова много хора публично изразиха разочарованието си от работата ти, а ти се почувства притиснат до стената, хитро подмина градивните критики и се хвана през два часа да даваш интервюта и да опровергаваш някаква „новина“ за някаква икона, която няма нищо общо с футбола. Страхотен опит да насочиш вниманието не към проблема, а към нещо различно, но уви… Когато отборът ти излизаше на терена за последните 5 мача, резултатите от професионалния ти труд се виждаха. И не е срамно да признаеш, че си се провалил опитвайки се. Напротив, мъжко е. Но пък е срамно да отклоняваш темата, като уж преди няколко дни заяви, че ще вземеш решение след реванша с АПОЕЛ.

Можем да изпишем десетки редове за големи победи и мачове на Ботев Пд от близкото и далечно минало преди клуба да бъде „създаден“ като такъв от Валентич. Можем да пишем за Байерн, Барселона и т.н., и т.н. Десетки легенди наистина създавали част от историята на канарчетата могат да бъдат споменати, но едва ли някой има нужда от това. Дори и чужденците в Ботев знаят, защото от клуба постоянно бълват факти свързани с историята и легендите на жълто-черните. Дори, докато преди всеки домакински мач Вале „създава“ в съблекалнята, от клуба подеха прекрасната инициатива да награждават и отличават футболни легенди и деятели.

Вариантите, които се очакват от клуба, по наша информация са три:
– Валентич остава треньор
– Валентич става спортен директор и за треньор се назначава някой от заместниците му или старшията на Б отбора
– Валентич бива уволнен

При толкова щуротии, които Валентич изговори по медиите не е ясно, как босненецът ще продължи да „създава“ в Ботев Пд. Или пък грешим?

14 КОМЕНТАРА

 1. 3
  4

  Андрей, тръгне ли си Вале си тръгва и Цингаревич и пак сте дънни риби

 2. „ПРОФЕСИОНАЛИСТЪТ-СЪЗДАТЕЛ“ ВЕЧЕ СТАВА СМЕШЕН! ЗАЩО НЕ КАЖЕ КАКВИ СА МУ УСПЕХИТЕ КАТО ФУТБОЛИСТ И КАТО ТРЕНЬОР? ЗАЩО НЕ КАЖЕ КОЛКО ГОЛА СРЕДНО НА МАЧ ВКАРА БОТЕВ ПОД НЕГОВО РЪКОВОДСТВО? ЗАЩО НЕ КАЗА С КОЛКО ПРОЦЕНТА ТОЧКИ СПЕЧЕЛИ ТРЕТОТО МЯСТО И ДА ГИ СРАВНИ С ТРЕТИТЕ МЕСТА ВЪВ ВОДЕЩЕТИ ЕВРОПЕЙСКИ ПЪРВЕНСТВА? КОЛКО ГОЛА ВКАРА ОТБОРЪТ МУ В ДВАТА ЕВРОПЕЙСКИ МАЧА, КОИТО ИЗИГРА? КОЛКО ТОЧКИ СПЕЧЕЛИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ТЪРНИР? КОЛКО ПЪТИ УДАРИТЕ НА ФУТБОЛИСТИТЕ МУ ОЦЕЛИХА ВРАТАТА НА ПРОТИВНИКА? САМО ОТ ОТГОВОРА НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ ИЗВОД КАКЪВ Е ВАЛЕНТИЧ. НЕ КАЗВАМ ТРЕНЬОР, ЗАЩОТО ТОЙ НЕ ЗАСЛУЖАВА ТОВА ОПРЕДЕЛЕНИЕ. ОТ НАШИТЕ ЛЕГЕНДИ, ЕДИНСТВЕН ГЕЦАТА ГО РАЗКРИ. ДРУГИТЕ БЯХА ПРЕКАЛЕНО ТАКТИЧНИ, А БАКАЛОВ НАПРАВО ГО ПОДКРЕПИ ОТ КУРТОАЗИЯ. ЗА ТОЗИ ЧОВЕК, ИЗРЕКЪЛ ТОЛКОВА ОБИДИ ЗА ОТБОРА В КОЙТО ЯДЕ БЯЛ ХЛЯБ, ПОВЕЧЕ НЕ ИСКАМ ДА ГОВОРЯ. ТОЙ ПОВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА ЗА МЕН. СБОГОМ ВАЛЕНТИЧ! ДОРИ ДА ПРОДЪЛЖИШ ДА ВОДИШ БОТЕВ, АЗ НЕ ИСКАМ ДА ТЕ ЗНАМ! ЗИНГАРЕВИЧ ОЧЕВИДНО ПОКАЗВА СЛАБОСТ, ЩОМ КАТО ДЪРЖИ ТОВА МЕКЕРЕ НАЧЕЛО НА ЛЮБИМИЯ НИ ОТБОР!

 3. 5
  1

  Андро, смешка, чак след махането на Валето почна да се правиш на мъж и да пишеш по-остро. Пендехо страхлив, злобен. Вреден си за Ботев, неграмотнико.

 4. 5
  6

  Ами това е самата истина. Ботев съществува само благодарение на Валентич. Само че циганите са толкова неблагодарни, не му го признават.

  • 5
   1

   И ти съществуваш благодарение на незнайни тираджии

 5. 1
  5

  Абе ей филмари, стига сте лаели…. Цел номер 1 е стадионът , стига ни занимавайте с вашите глупости!!!!

 6. 2
  5

  Тъй като, гледам футбол и „Ботев“ много години, ще си позволя да кажа това: Ние сме имали великолепни отбори. След промените, на два пъти, имахме най-добре финансирания отбор, но никога и при соца, и при свободния футболен пазар, не можахме да създадем клуб, с който да се съобразяват в БФС, съдии, дисциплинарни и други комисии. Не казвам, че с образцов клуб, но със слаб отбор и неграмотен треньор, ще сме някакъв фактор, но основата е задължителна!

 7. Колега,това не е Андрюша. Този коментар е на ПОМАКА ВЕЛИ Станков! Вие може са си го харесвате, но аз НЕ! Твърде пристрастен е за журналист!

 8. 9
  2

  Вън от Ботев Пд некадърник. Върви на майната си боклук.

 9. 5
  2

  А Валентич става президент,този вариант как ти се струва Андрюша?

Comments are closed.