Д-р Бисер Бочев: Важно е Неделев сега да се върне към нормалния живот, за футбол ще говорим най-рано след 3-4 месеца

4
548

Докторът на националния ни футболен отбор – д-р Бисер Бочев, коментира пред „Мач Телеграф“ какво се случва с Тодор Неделев и сподели подробности относно състоянието му.

Кога се очаква да видим Тодор Неделев на терена? Най-песимистичните и най-оптимистичните прогнози?

– Не мога да се нагърбя с подобни прогнози. Първо, става дума за много сериозна травма и операция. Също така не забравяйте, че присъства и психологически момент, редом с физическото възстановяване. Както казах нa пресконференцията преди двубоя с Грузия – за футбол можем да говорим най-рано след 3-4 месеца. В момента най-важно е Тодор да се върне към нормалния живот. Сигурен съм, че ще се завърне и към футбола.

Как ще протече възстановяването на Неделев? 

– Държа да отбележа, че БФС положи максимални усилия от всякакво естество в последните 2 седмици, за да стигнем до момента, в който Тодор вече е у дома и в клуба си. Професор Ингороква, който оперира Тошко в Тбилиси, следи възстановяването му, макар и дистанционно. Поканихме го да посети Неделев в Пловдив и да даде експертното си мнение за бъдещото му възстановяване.

Къде е Неделев в момента? 

– В Пловдив, при семейството си. Смятам, че в тази среда той ще бъде по-спокоен, което ще спомогне и за по-бързото му възстановяване.

Каква е причината само Неделев да пострада, при положение, че до него са били Десподов, Недялков и Миланов?  

– Първо – трябва да сме благодарни, че няма други пострадали, защото катастрофата бе наистина свирепа. Ударът на втория в първия автобус бе точно на мястото, на което Тодор седеше. Но нека все пак оставим оценките на експертите – в момента тече разследване, което ще установи точните причини и обстоятелства за инцидента.

Ще получи ли Ботев (Пд) обезщетение от ФИФА за инцидента? 

– Не мога да отговоря на този въпрос, тъй като е извън моята компетенция. Също така призовавам вас и колегите ви да осигурите нужното спокойствие на Тодор и семейството му.

Имал ли сте подобен случай в кариерата си, в който се е налагало да спасявате човешки живот? 

– Не трябва да се парадира с подобни истории. В крайна сметка това е дългът на лекаря. Радвам се, че в случая успях да бъда в помощ и отново благодаря на проф. Ингороква, чиято намеса се оказа безценна за Тодор.

4 КОМЕНТАРА

 1. Този черно бял циганин плод на пиянска чикия Стикс или какъвто да е там сигурно някой ще го опъне брутално в дивия

 2. 2
  1

  Майка ти да еба циганска, педал мръсен, много си отворен, ама ще си го намериш!

  • 2
   1

   Стикс ли си ,гошо ли си …искам да те срещна и да ти навря ръчичките с които го написа това в гъза .
   Майка ти дейба циганин мръсен!

Comments are closed.