Министърът на спорта: Не желая да се виждам с Боби Михайлов! Проектираме нов национален стадион

1
54
Спортният министър Радостин Василев

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев заяви, че не желае да се среща с президента на БФС Борислав Михайлов.

„Това е нещо нормално. Мисля, че г-н Борислав Михайлов е на дъното по репутационната скала в държавата. Само в България такива снимки се подминават с лека ръка. На други места щяха да последват оставки и разследвания“, каза Василев пред BTV по повод появилите се снимки със считания за баща на черното тото Дан Тан.

„Не желая да се срещам с Борислав Михайлов“, добави министърът на спорта.

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев заяви, че България ще проектира нов национален стадион през 2023 година.

„България остава последната държава на Балканския полуостров със стадион в толкова тежко, изключително компромисно състояние“, коментира Василев, на когото бе зададен въпрос „до кога така“ ? „До 2023 г. Догодина екипът на Министерството на младежта и спорта е заложил много сериозна сума за започване на проект на нов национален стадион. Министърът на финансите е информиран за това, който помоли за специална 4-годишна програма по проект“, добави той в предаването „Защо, господин министър?“ пред Мария Цънцарова по bTV.

„Провели сме разговори с главния архитект. Няма особено голям избор във възможностите за място на новия национален стадион. Ще го направим след широко обществено обсъждане. Вариантите са няколко. Единият е летище София, другият е изходът за Пловдив срещу резиденция „Врана“, а третият е Обеля-Люлин“, продължи спортният министър.

„Най-добър хоризонт има този за пътя за Пловдив срещу резиденцията. Там се намира огромен държавен имот, който с определени подобрения на инфраструктурата, може да стане страхотен национален стадион. Догодина проектираме“, каза още Радостин Василев.

Спортният министър Радостин Василев разкри, че от Европейската футболна централа е постъпил сигнал за съмнителен мач от българския елит. Той не пожела да сподели имената на замесените отбори, но каза, че последствията могат да бъдат много сериозни.

„От Брюксел ме информираха, че в средата на месец май се разследва съмнителен мач в България. Сигналът е от УЕФА за двубой от Първа професионална лига. Последствията могат да бъдат много сериозни.

Считам, че 97 хиляди лева, които БФС прие за борба с черното тото, са отражение, че те не желаят да се борят с него и това доведе до оранжевата нота (голяма вероятност за манипулация на футболен мач) за този двубой“, каза Василев пред bTV.

 

1 КОМЕНТАР

  1. Догодина проектираме!
    Чувай уйо! Догодина кой ще ви помни!

Comments are closed.