Ботев зарадва учениците в Пловдив с първото футболно комикс издание за 1 юни

1
169

Най-старият футболен клуб в България, който тази година чества юбилейните 110 години от създаването си, отново изненада пловдивчани с поредната си социална активност.

В Деня на детето – 1-ви юни, всички ученици от 4-ти и 5-ти клас и децата от частните футболни школи под тепетата, както и стотици деца в София, получиха специален подарък – луксозен футболен комикс. Рисувани истории от градския живот на Пловдив, смислово свързани с футболния „жълто-черен“ елит и история, двоен плакат и специални аватари с легендите на „Ботев“ изскачат от 24-те страници на изданието.

Акцент е и основателят на детско-юношеската школа на „Ботев“ Никола Щерев – Старика. На страниците на списанието откриваме илюстрации с големите Динко Дерменджиев – Чико, Георги Попов – Тумби, Георги Славков – Бенкса, Петър Зехтински, Атанас Пашев, Костадин Костадинов и Георги Аспарухов – Гунди. Малките ботевисти ще могат да се насладят още на любимците си Тодор Неделев, Димитър Тонев и Георги Аргилашки, които само преди броени дни станаха бронзови медалисти с „Ботев“ и това лято ще играят отново по терените на Европа.

Цялата визия на комикса „110 години Ботев Пловдив“ е дело на екипа на „Mайна Town” – единственото безплатно градско рисувано издание, което от тази година има своето разпространение в още 3 големи български града и по цялото Черноморие. В работата активно се включи и медийният екип на “Ботев” в лицето на Силвия Минкова, Илия Димитров и Васил Киризиев.
В комикса са използвани снимки от градската изложба „110 години Ботев Пловдив“ организирана през март в „Галерия Капана“, където бяха показани фотографии от историята на клуба, най-интересни измежду които бяха моментите от европейските битки срещу „Атлетико Мадрид“, „Барселона“ , „Байерн Мюнхен“ и тн.

Комиксът е реализиран от Сдружение „ПФК Ботев“ и от „ПФК Ботев“ АД с огромната подкрепа на хилядите ботевисти, включили се в дарителската кампания в началото на годината, както и спонсорите, подкрепили изданието.
Списанието се разпространява безплатно, а малко по-късно ще бъде качено в дигитален формат. ****

БЕЛЕЖКИ ЗА РЕДАКТОРИТЕ:
За Сдружение „ПФК Ботев Пловдив”

Сдружение ПФК Ботев (Сдружението) е законният правоприемник на футболно дружество „Ботев“ от гр. Пловдив, създадено през март 1912 г. Сдружението е юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност. То е учредено безсрочно.

Като обединява усилията на своите членове, Сдружението си поставя следните цели:
• Да развива обществено-социална дейност, като популяризира и насърчава физическата култура и спорта в полза на гражданското общество;
• Да се грижи и съхранява традициите, цветовете, емблемите, паметниците и други исторически символи на ФК Ботев Пловдив;
• Да осъществява официална комуникация между клубните привърженици и мажоритарния собственик на ПФК Ботев АД Пловдив.

За Ботев Пловдив 

Ботев Пловдив е най-старият съществуващ футболен клуб в България. Основан е през 1912 г. и участва в Първа професионална футболна лига. Клубът е двукратен шампион на България през сезоните 1929 и 1966/67, както и трикратен носител на Купата на България през 1961/62, 1980/81 и 2016/17. Патрон на Клуба е великият революционер и поет Христо Ботйов.

1 КОМЕНТАР

Comments are closed.