Михайлов празнувал с бос на черното тото. Боби: Доноси!

0
112
Борислав Михайлов

 

Шефът на БФС Борислав Михайлов е празнувал в Сингапур настъпването на 2011 г. в компанията на Коце Маца и босът на черното тото Дан Тан. Две седмици по-късно Михайлов е подписал договор с фирма, контролирана от Дан Тан, за мача България – Естония /2:2/. Мачът беше разследван и анулиран. Тогава ФИФА стигна до извода, че в скандала няма замесени официални лица от федерациите на България и Естония, а те са били подведени от престъпна група. Но документираната близост на Михайлов с Дан Тан връща лентата към различна интерпретация на събитията, пише във Facebook сайтът за разследваща журналистика Bird.bg.

 


Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов излезе официална с позиция за разкритията на „bird.bg“, че е пътувал с чартърен полет до Париж, заедно с Кирил Домусчиев, за финала на Шампионска лига. Михайлов сподели, че е получил официална покана от УЕФА и призова да „не се обръща внимание на доноси“.

Ето какво написа той:

„По повод „чартърното“ ми посещение на финала на Шампионската лига:

От позицията си на президент на Българския футболен съюз и на дългогодишен член на Изпълнителния комитет на УЕФА, получих официална покана от Александър Чеферин да присъствам на мача между Ливърпул и Реал Мадрид, а пътуването ми премина по начина, демонстриран на снимката.

Дотук по темата с твърденията за многохилядните частни полети.

Що се отнася до другите „велики“ конспиративни теории – приятелският мач между България и Естония от години присъства в учебния материал на УЕФА, при това – като пример за некоректна схема без участието и знанието на нито една от двете федерации.

Всички други интерпретации са не просто неадекватни, но и подсъдни.

Призовавам всички футболни хора да не обръщат внимание на откровени доноси, а да се фокусират към предстоящите мачове на националния ни отбор!

Подмладяването на България е факт, и днес момчетата ни имат нужда само и единствено от подкрепа, а не от негативизъм.

Нека да ги подкрепим!

Успех, лъвове!“.