Министърът на спорта за Колежа и Лаута: Чудя се, как феновете още не са ги набили тези в местната власт!

9
7571

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев гостува в предаването „ЕвроДикоФ“ и засегна мноого теми. Една от тях бе стадионите в Пловдив, а изказването на политика по темата бе меко казано скандално:

„Ами пловдивските отбори? 25 милиона дадени от държавата? Няма ги. Строителят, който изпълнява стадионите протестира срещу правителството. Всеки път се повишават цените там. Местната власт там е виновна за тази разруха в двата пловдивски гранда. Не може да не се следи. Казвам ви, страх ме е да давам пари на кметовете, когато те трябва да възлагат обществена поръчка, за да не бъдат откраднати. Казвам ви го съвсем искренно, защото съм виждал какво става. И сега ми е адски трудно да убедя държавата да даде 20 милиона за Локо и Ботев при положение, че виждат кмета, изпълнителя, пък седалките…, пък проекта правят 3 пъти… Феновете са напълно прави. И двата стадиона щяха да направят с парите, с които се направи зала Колодрума. И се чудя, как феновете още не са отишли и не са ги били тия хора.“

Ето какво още коментира министъра:

„Първият министър, който ще влезе в затвора, е бивш спортен министър. Независимо от това, че сега няма прокуратура, неговото положение е неспасяемо. Аз знам какво правя и кой съм. Не съм анонимен пингвин, появил се в ММС без да знае защо е там. Аз съм един от най-неприятните на статуквото министри. Аз този мач го играя от 15 години с футбола и със спорта. Знам им маниерите. Този спортен министър ще бъде съвсем скоро арестуван“, отсече Радостин Василев.

„Бойко Борисов го арестуваха за 24 часа, но тук аз съм се заел да установя какво е направено. Всички партийни калинки на ГЕРБ при мен си заминават. В моето министерство са назначавани любовници, приятелски кръгове, партийни другари, всичко това го разчиствам. Нищо не може да ме отклони от пътя да се спазва закона. Има агресивни методи на атаки, натиск към мен от страна на определени хора. Даже са ми разлепили плакати из София, на които пише: „Убиецът на спорта“. Мачът е неравен за тях, защото ще го загубят. Няма шанс да продължи това, което е било. Тези хора, които финансират тези неща, не могат да се справят с мен. Не могат да се договорят с мен. И това ги кара да правят такива жалки опити. Нищо не може да ме уплаши и да ме отклони от това, което съм решил да направя.“

“Арена армеец” е чудовищна глупост. Отоплението на малката зала не може да бъде автономно. Ако искаш да си пуснеш топлото там топлиш цялата “Арена Армеец”, защото никой не е помислил, че трябва да имат автономно отопление, охлаждане и вентилация. Това прави тока на “Арена Армеец” на година да е огромен. Сигурно милион на година. Тази зала няма достатъчен паркинг. Блокира се цялото “Цариградско шосе”, “4-ти километър” и става ад там, защото е спестено от паркинг. Сега правим проект за реконструкция на комплекс “Червено знаме”, който да има допълнителен буферен паркинг, за да поеме недостига на “Арена Армеец”. Правиш зала за 100 милиона. Тя няма хотелска част. Идва спортистът. Той трябва да си търси в София къде да спи. Навсякъде по света базата е свързана с хотелска част, за да е лесно за спортистите. Затова възстановяваме и хотела в комплекс “Червено знаме”, който ние ще изградим, ще бъде направен да обслужва и тази зала. Нещата трябва да се правят с мисъл. Още един пример, “Колодрума” е общинска зала. Правена е по модела на стадионите в Пловдив. Общинска зала с държавни пари. Аз обяснение нямам. Държавата трябва да разследва тези въпроси. Апотеоз на глупостта. Сега интересната тема е “Арена Бургас”. И тя е към 65 млн. лв. Преди три седмици смених ръководството на “Академика”. Новото ръководство, което е съставено от двама юристи и един финансист, е в пълен потрес, защото липсват документи, неясноти. Сега подаваме сигнал за тази зала, защото според нас по първи оценки там има някакви незаконосъобразни неща“, допълни министърът.

„Откакто съм министър на спорта, ме отвращават много неща. Отвращава ме това, че в ММС е имало злоупотреби. Че заслужили наши спортисти, част от които управляват федерации, приемат за даденост един държавeн ресурс да го харчат както сметнат за добре, а не както е целесъобразно. Отвращава ме това, че децата, които трябва да са в основата на масовия тренират в зали, които са разрушени. Отвращава ме, че родители, които нямат възможност, не могат да отглеждат спортисти. Отвращава ме, че залите и базите на ММС и свързаните дружества са завладeни от мутри. Мъча се да променям тези неща, което носи много негативи, много неприятели и по-малко приятели, но в крайна сметка такава е работата ни. Аз съм спортен министър за кратко, но винаги ще съм гражданин със самосъзнание.“

„Трябва да питате ЦСКА дали ще има нов стадион. От тях зависи строителството. През всички тези години аз съм бил привърженик на ЦСКА. Следял съм информации – нов проект, втори проект, пети проект. Аз съм бил юрист на ЦСКА и виждам, че няма никакви постъпления там. Нищо не се прави там. Едно общо и нефункциониращо дружество. Решенията в това дружество са само с абсолютно мнозинство. Тоест ако на някой не му харесва нещо, дружеството е блокирано. Взехме решение, ангажирахме и кантора. Когато притежаваме имот, който е нефункционален, но има някой, който иска да го изгради, ние сме готови да го предоставим. Те да предоставят инвестиционен план и проект, а ние като министерство ще извадим документите. Те обаче трябва да го изградят със собствени средства. Подписахме анекс към договора за наем, към който има краен срок те да представят инвестиционен план и проект. Ще спазим закона и се надявам те да си спазят ангажимента. Ще е жалко аз да правя усилия за облагородяване на имота, а те като инвеститор да не положат усилия“, обяви Василев.

„Ако трябваше да изваждаме клубове заради финансовото им състояние, щяха да останат пет-шест клуба. Те отговарят на финансовия феърплей на УЕФА. За нашето първенство сме минимизирали изискванията до едно осветление, което не се знае докъде е изградено. 20 години сме много назад във футбола. Както се правеха компромиси за ЦСКА, така се правеха компромиси и за Левски. ЦСКА дълго време имаше подобни дългове към НАП като Левски. Затова не правя компромиси с никого. Не е много приятно, защото не си много харесван. Много левскари сега ме питат: Защо правиш стадиона на ЦСКА. Ама не го правя аз“, заяви министърът на спорта.

9 КОМЕНТАРА

 1. Аз не знам каде е министъра и прокуратурата то не става само със приказки затвор кога платени превърженици на Пловдив от кмета на ГЕРБ и гелосания спортен минъстър само говорят и крадът

 2. 5
  1

  Веднъж Бонев сподели пред цял Пловдив,че ще разкрие далаверите около двата стадиона на местната власт.Кой и с какво му запуши устата и защо още мълчи?!

 3. 5
  1

  На Лаута нещата си вървят по план засега.Не знам защо ги слага двата казуса в един кюп.Иначе и гебаджиите и кокорчовците са един дол дренки и се кланят на един господар.

 4. 2
  11

  Важно е Лаута да стане, а на циганите от Коматево никога да не им се построи стадиона.

 5. 12

  Министъра е прав на 100%! Но феновете са жалки подлоги и мухльовци! И на двата отбора! Пълни путки! ПИМК-а краде, като за последно! Даже спря да строи! То бива наглост и безстопанственост ама това е дъното!

  • Бригада спринт ако не драсне да бяга, припада за 30 секунди
   2
   1

   Палячо,
   Факта, че вие сте най-големите путки в България не ни прави и нас такива.
   Заслужавате съдбата си, дееба и мишките страхливи !

 6. 7
  4

  Артур Антунеш Коимбра понеже е ултра просто жълто парче,ще отнесе накрая за всичките далавери на Сълзата, Католика,Карандаша,клуб 500 и всички други жълти екскременти!!!

 7. 11

  Артур Антунеш Коимбра е в Лас Вегас на „собствени разноски“ ха-ха-ха.Иска и още заеми от 50 млн.!!! Бил чул,че същия стадион някъде си ,но не знае къде струва 60 млн.евро.Ако имахме нормални управници сега щяхме да имаме бижу стадион“Пловдив“за тези пари.Градът ни е мръсен,презастроен и е дупка до дупка,но всичко е точно.Що не излизате на протест бе мазохисти и от Локомотив и Ботев?Или „Кирчо и Асен и затова са виновни?

Comments are closed.