Одобриха тегленето на заем за стадионите на пловдивските Ботев и Локомотив

0
1785

С подкрепа на представителите на спортните клубове в Пловдив завърши общественото обсъждане за тегленето на заем за спортната инфраструктура на града. Те категорично се обявиха „за“ тегленото на заема, който е в размер на 44 милиона лева.

Проектите, които ще бъдат финансирани, са за стадионите „Христо Ботев“ и „Локомотив“, както и изграждането на нов плувен комплекс. Спортните съоръжения на двата пловдивски тима в елита ще получат по 12 милиона, а 20 милиона ще отидат за 50-метров плувен комплекс „Младост“.

Заемът ще се изплаща следващите 20 години, като максималната лихва ще е 3%. Той трябва да бъде усвоен през предстоящите две години.

Средствата за стадион „Христо Ботев“ ще отидат за металната конструкция на четирите трибуни и козирка. За стадиона на Локомотив парите ще са за изграждането на централна трибуна както и за вертикалната планировка на целия комплекс „Лаута“. Това заяви заместник кметът Пламен Райчев.
З
Той разясни, че досега за „Колежа“ са изразходвани 12 милиона лева, като останалите ще бъдат сертифицирани до края на годината.