Строителството на стадион Тодор Диев ще се забави заради липса на желязо

1
738

Строителството на стадион Тодор Диев ще се забави заради липса на желязо. Камари със счупени плочки, потрошени седалки, столове, дивани, празни кашони и коренища от дървета се издигат зад оградата. Гледката е отблъскваща, създава усещане за разруха.

„Чакаме да ни доставят желязо, за да започнем да наливаме бетона на централната трибуна“, обясниха от ръководството на „Спартак“ (Пловдив), пред „24 часа“.

Ситуацията била следната – даваш заявка за желязо и чакаш да ти го доставят. Никой не можел да каже кога ще стане това.

Строителството на стадион „Тодор Диев“ започна през есента на миналата година, след като собственикът на клуба – хазартния бос Динко Миленчев, го взе на концесия от общината. Заложена е инвестиция от 7,5 млн. лева, а срокът за изпълнение на обекта е до лятото на следващата година.

От ръководството на клуба признават, че гледката е неприятна, но така щяло да остане още известно време, докато строителните дейности напреднат. Вече била извозена част от боклука, която се е намирала близо до входа на спортния комплекс и е пречила на влизането на камионите.

„Събираме го на купчини и периодично го извозваме с наета транспортна фирма, която има лиценз за такава дейност. Договорът с нея е в рамките на концесията“, допълниха от ръководството на клуба.

Заради денивелацията от 2 метра откъм бул. „Македония“ щяло да се наложи пространството в спортния комплекс да се запълни с пръст. За целта щели да се ползват строителните отпадъци.

1 КОМЕНТАР

  1. 3
    1

    Лъжи… Как за другите строежи има. Желязо има, но на други цени. Това е причината да не се прави нищо. А докато беше ефтино те направиха стадиона на сметище. Не знам дали този стадион ще стане или е някаква голяма игра, дано да стане. Обаче едно е сигурно до тук – строи се по същия начин, по който се води и отбора през последните години и клуба като цяло – аматьорски. Докато Крум и неговите дружки измислени треньори са там школа няма да имаме, а мъжкия тим ще бъде от пенсионери и наемници, а резултата от това го видяхме минали сезон. Между другото така и никой не пое отговорност за този чутовен и нечуван провал. Разликата е само, че вече така наречената фен страница, която тогава беше коректив, сега е платен придатък на тумора, който трови спартакийкия дух. Най ми е жал за старите спартаклии – вечно излъгани, а младите – заблуждавани

Comments are closed.