Тотев: В края на 2023 година ще имаме два завършени стадиона в Пловдив

17
764

Бившият кмет на Пловдив Иван Тотев обясни механизма, по който общината може да получи финансиране от 10 милиона лева за козирка на стадион „Христо Ботев“:

„Това, което от ГЕРБ взехме решение, е да се осигурят средства за довършваве на козирката. Първо, това е политически ангажимент на ГЕРБ. И второ – самият стадион така е проектиран, че козирката му дава пълната завършеност. Не трябва да стават половинчати неща. Това е добро решение. Технологично, Фондът на фондовете не може да финансира козирка. Но тази сума може да бъде насочена в проекти, които могат да бъдат финансирани от Фонда на фондовете, чиито средства да бъдат пренасочени за този проект за козирката“, заяви Иван Тотев на пресконференция в Пловдив.

„Също така се ангажирахме тази година да заложим средства за стадион „Локомотив“, а именно проектиране на централната трибуна и вертикалната планировка. Така, че в края на 2023 година ще имаме два завършени стадиона в Пловдив и вече да приключим темата „Огромни инвестиции в спортни инфраструктури“ и да ни останат малките инвестиции, примерно като стадион „Марица“, или в плувни басейни или в други неща. Така че ние ще подкрепим това, а технически Община Пловдив, заедно с Фонда на фондовете трябва да видят какво точно разместване ще направят. Пак ви казвам, дали директно ще бъдат дадени парите – по-скоро не, по-скоро ще има някакво тройно разместване, но естествено ще подкрепим това решение“, каза още бившият кмет на Пловдив.

17 КОМЕНТАРА

 1. 11

  Кой ще ви повярва на вас боклуци?!Как не ви е срам да се показвате?!Еба.те мамата на красивия ни град,сега презастроен, мръсен, надупчен и ограбен.

 2. 12
  6

  Тотев вие май с Боко май забравихте,че вече не управлявате и в качеството си на какви разпределяте парите на Пловдив?Значи спирате пробива на Панаира и давате 10млн.на Ботев,а на Локомотив“ще търсим начини през 2023!!!Надявай се пу.ко на ….

  .Вие полудядвхте ,градът е задръстен от коли, въздухът е мръсен,улиците са дупка до дупка те щяли да спират проекта.А за Колодрума кога ще дадете отчет на 60 млн.!!!!!!!!!???

  • 4
   7

   Ти чакай да 2идиш какви задръствания биха станали ако този ненужен стадион се построи на Източен 10.
   Е, поне знаем, че това е заслуга на партия ГЕРБ, нали Мамин?

 3. 17

  Ееейй Тотев боклук крадлив като искаш стадион извади от крадени те от теб пари и го направи а не да пипате от данаците които постоянно вдигате. Хората не са съгласни. Купете скенери, кувиози и каквото е необходимо за здравето на гражданите на Пловдив. Не се опитвайте по този начин да си съберете гласове за следващи избори. Всички трябва да сте в затвора.

  • 1
   5

   Сигъ кът ми сгонат жа устайвится рублйии за манежу

 4. 18
  1

  Ако цялата шайка на ГРОБ не е в затвора то края на 2023, ще е голям срам за ПП и тази измислена държава

 5. 15
  7

  Ава Тотев я кажи на бат Стоян канара га жа напрайш стадиона в Стряма ва да гоейба.

 6. 9
  2

  Хахаха нито Тотев е компетентен нито Баце ! Пари не могат да се вземат ето и отговора на Зико

  – По закон не може да стане – има решение на Общинския съвет, има договор с банката, определени са вече обектите.

  – Да, освен това имаше и обществено обсъждане. Имаме и плащане. Аз мисля, че някой подведе г-н Борисов, но все едно, работим в тая посока. Щом са започнати стадионите, трябва да бъдат завършени. Трябва да помислим и за 50-метровия басейн, той също е не по-малко важен – имаме спортисти, които бяха на олимпиада, които го заслужават! Спортния диспансер също – ако трябва да мислим в тая посока. Почвам две зали в район „Западен“ – за волейбол и баскетбол. Нима те заслужават по-малко?

 7. 5
  5

  Ако Голямата къща не е единия, направо си подавайте оставките!!!

  • И да се завърши втория етаж по цялата окръжност!!! Това ще го направи с капацитет поне 80,000 зрители, за да стане най-голямия на Балканите!!!

   • 4
    1

    и на кой му трябва?, само мегаломани тука!

   • Вторият етаж е завършен преди 30 години. Ама като не си ходил, откъде да знаеш. Важното е да сереш тука роме!

    • 3
     1

     Бай Мангал си мисли, че като не е свързана чашата -> не е завършено. Циганин! 🙂

 8. 9
  4

  Боклук мръсен колко още искаш да крадеш ?

Comments are closed.