ЗС на БФС Пловдив проведе съвещание с представителите от Трета лига – Югоизточна група

0
222

 

Днес в Пловдив се състоя традиционното предсезонно съвещание с представители на клубовете, състезаващи се в Трета лига – Югоизточна група.

   На съвещанието пръв говори членът на Изпълкома на БФС г-н Димитър Георгиев. Той разясни, че футболната централа ще помогне на клубовете да участват в проект за дезинфекция на стадионите, съблекалните и общите части, което в състояние на пандемия от корона вирус ще е значима помощ. Г-н Георгиев съобщи, че БФС замисля да организира футболен турнир в памет на починалия бивш председател на ЗС на БФС – Пловдив Димитър Енчев.
   Днешното заседание беше ръководено от настоящия Председател на ЗС на БФС Огнян Златков, участие взеха Секретарят на Зоналния съвет Милко Якимов, секретарят на Дисциплинарната комисия Р. Маркович, председателите на Областните съвети на територията на Югоизточна България, както и представители на всичките 18 клуба, ритащи в групата.
   Г-н Златков съобщи, че първенството се подновява на 19/20 февруари, ще има два междинни кръга – на 6 април и 11 май, сряда, както и по Великден кръгът ще е в четвъртък – на 21 април. Увеличават се датите за изиграване на отложени мачове. Това са 2, 9, 16, 23 и 30 март, 13, 20 и 27 април, 4, 18 и 25 май.
   Във връзка с пандемията от корона вирус Златков поясни, че остава възможността при положителни проби на поне трима свои  състезатели даден клуб да поиска отлагане на срещата, но може и да я изиграе.
   Огнян Златков заостри вниманието на клубовете да бъдат много прецизни при работата си с Електронното първенство, защото промени в картотеките на отделните футболисти са невъзможни.
   Всеки от клубовете получи работния вариант на програмата за пролетния полусезон в групата.