СНИМКИ: Тимът на Марица е блокиран в снежен капан край Истанбул

6
642
Марица в снежен капан край Истанбул

 

Отборът на „Марица“ е блокиран от понеделник следобяд на около 20 км. от Истанбул, заради обилния снеговалеж. Пътищата към града са блокирани, затворено е и летището, а полетите са отменени. За ситуацията е уведомено посослството ни в Турция, от където обещаха съдействие, съобщават от клуба. Иначе всички момчета от отбора, както и хората от спортно-техническия щаб, се чувстват добре и имат всичко необходимо.
След отваряне на магистралата и нормализиране на ситуацията ще бъде взето решение как ще продължи отбора. Един от вариантите е тимът да продължи към Анталия с автобус, тъй като полетите към момента са отменнени. По план „Марица“ трябва да проведе зимен лагер в Анталия до 5 февруари, като по време на престоя си „жълто-сините“ имат планирани четири контролни срещи.

По наша информация виелицата край турския мегаполис, където иначе рядко вали сняг, продължава и през нощта, а колони от камиони, автобуси и автомобили продължават да са блокирани на магистралата. Очаква се валежите да спрат едва към 4 сутринта. За момента турските власти не могат да овладеят положението.


„Положението наистина е бедствено. Постоянно съм в контакт с момчетата и треньорския щаб. Държат се. Говорих с доста хора и ми казаха, че такова чудо край Истанбул не е имало. Представете си щом летището е затворено, какво е“, сподели пред marica.bg предизидентът на клуба Христо Христов. Момчетата и спортно-техническият щаб на „Марица“ са добре, сподели още Христо Христов. „За съжаление в момента не мога да направя много. Обадих се в посолството ни в Турция и от там ни обещаха съдействие. Имам два варианта за реакция, но първо трябва да излезем от този снежен капан. Ако магистралата бъде отворена отборът може да пътува с автобус до Анталия. Това е в случай, че не бъде отворено летището. Имам и опция с нощувка в Истанбул и от там отборът да продължи със самолет до Анталия, когато летището бъде отворено. За съжаление никой не може да прогнозира кога ще стане това, тъй като са отложени стотици полети„, каза още Христо Христов.6 КОМЕНТАРА

 1. 3
  7

  А гей бандитите от Говедарци върнаха ли се?

  • Не ва само язи Стоян канара жълтата стрямска мастия чакам някой да ма отпори на задна ва да сейба.

 2. 8
  3

  Ице, адаш. Ама ти си бил по-голям циция от мен бе, комшу ! Да ги пратиш до Анталия с рейсче. До там се ходи със самолет само бе, пичага. Ти представяш ли си аз да тръгна до Аржентина с кану ??? Не че не съм си го мислел , де. Ще взема Чаво, една бъчва с ракия и една с кисели краставички и ще се направим на Робинзон Крузо от поркане в океана. Да, ама аз съм по-голям тарикат от теб ! Феновете ми платиха самолетния билет до Аржентина и сега всичко е точно !

  • Затова където ви хванем бай и това е жълта мастио проклета

Comments are closed.