Сдружение ПФК Ботев представи събитията свързани с отбелязването на 110- годишнината на клуба

23
437

Ботев Пловдив и Сдружение ПФК Ботев представиха пред обществеността целогодишна съвкупност от събития, с които най-старият футболен клуб в България ще отбележи своята 110-
годишнина.

„И този път ние, феновете, сме единни, разчитаме на подкрепата на всеки един ботевист и пловдивчанин, а също така срещаме и подкрепа от страна на клуба и мажоритарния собственик г-н Антон Зингаревич, за което им благодарим“, подчертаха представители на Инициативния комитет, в който освен фенове влизат и бележити общественици и ветерани от жълто-черния отбор.

Първото събитие ще стартира още през следващата седмица и то ще е конкурс за детска рисунка по темата Ботев. Децата ще са разделени в 3 възрастови групи, крайният срок за предаване на творбите е 15 февруари, а специално жури под председателството на художника Константин Константинов ще отличи най-добрите сред тях.

В периода между 11 и 13 март сдружение ПФК Ботев и ПФК Ботев АД ще организират награждаване на заслужили дейци и ветерани на футболния клуб. За точната дата, място и час ще бъдете информирани своевременно.

На 12 март ще бъде осъществено едно дългоочаквано от феновете и гражданите на Пловдив събитие – първата копка на „Мемориален парк 110 години Ботев Пловдив“, който ще бъде първият подобен проект, реализиран в спортна база в България. Този парк ще остане за поколения ботевисти като възможност за почитане историята на клуба и възпитание на младите таланти чрез поддръжката и развитието му. Паркът ще представлява комплекс от мемориални структури, много растителност и величествена гора на Ботев Пловдив.

В началото на март предстои и организирането на фотоизложба със 110 фотографии, проследяващи историята на богатия ни на традиции клуб. Тя ще се проведе в галерия „Капана“, а след края ѝ творбите ще бъдат продадени на благотворителен търг.

Също през март предстои издаването на юбилейна пощенска марка по случай 110-годишния юбилей на клуба.

Събитията продължават и през пролетта, като ще започнат с Пролетен благотворителен бал, който ще  се проведе през май. Със събраните средства ще бъде финансиран конкурс за изработката на идеен проект на паметник на Динко Дерменджиев – Чико.

Около 1 юни, по случай деня на детето, ще бъде организиран Детски футболен турнир „Георги Славков – Бенкса“. Подробности за него ще бъдат предоставени на обществеността своевременно.

Отново с мисъл за децата ще бъде издадена и специална, професионално изработена детска книжка, която ще бъде раздадена безплатно на най-малките за 1 юни.

В средата на годината на Античния театър ще се проведе голям концерт, с който тържествено ще бъде отбелязана 110-годишнината на клуба. Подробности за участниците в него ще споделим на по-късен етап.

През есента се предвижда реализирането на документален филм „Легендите на Ботев Пловдив”, посветен на историята на клуба и в частност на най-голямата ни легенда Динко Дерменджиев – Чико.

Тъй като винаги сме държали на прозрачността, в самия край на годината, ще организираме пресконференция, на която ще направим отчет на дейността на Инициативния комитет.

За да наберем общия бюджет, необходим за реализирането на събитията, стартираме дарителска кампания под мотото „110 хиляди лева за 110 години Ботев Пловдив“. Поставяме си амбициозната цел да съберем половината от тези пари от фенове и спонсори, а за другата половина разчитаме на помощта на клуба, за което имаме уверението на г-н Антон Зингаревич.

Ето как и Вие може да се включите в дарителската кампания за отбелязване на 110 годишнината на Ботев Пловдив:

1. Като направите банков превод в откритата сметка за дарения за кампанията: IBAN :  IBAN BG30 TEXI 9545 1004 0180 01, Сдружение ПФК Ботев

2. Чрез системата за електронни разплащания Paypal на: us@botevplovdiv.org

 

23 КОМЕНТАРА

 1. От циганче сапунче,от циганката две.От цялата лайнута прах за пране
  1
  1

  Първи се родихме последни ще умрем.През 1912 нямаше цигани,арменци,а турците от хаджи Адамовата махала бяха кротки като агънца преди Гергьовден.Сега кюстендилският Навлек одира тавана с измислици и небивалици.

 2. ЛЮБИМИЯ ОТБОР НА РОМИТИ В БЪЛГАРИЯ-КЛОАКОМОТИФФФ:))
  3
  1

  НЕМА НУЖДА УТ ЦЯЛ ФЕРМАН ЗА ДА СА ФАЛИМ ПРЕД КАТУНЯ С КУПИ, МУПИ, БАХУРИ И ШПЕЦИ!!! СИЧКИ КРИВИ КРАТУНИ РАЗБАФА, ЧИ НАШИА ЛЮБИМ КЛОАКОМОТИФ, ПУДКРЕПЪН УТ СЯЛУТУ РОМСКУ УПШИСТВО ПО СВЕТЯ Е ЗАТЪНЪЛ ДО КУМИНЯ В ГУВ НЪ И СЕКИ КОЙТУ ДОДИ ДА ПУДПИШИ, КЪТ ВИДИ, ЧИ ПЛАТА МУ ЗА МЕСИЦ Е ПО ДВЕ КУНСЕРВИ БОБИЦ НА ДЕН, СИ БИЙ КАМШИКА Я КЪМ СОФИЙСКИЯ ПАРОВОЗ Я КЪМ САРСКУ СЕЛУ!!!!

  • Като го издирят. За сега има Червена бюлетина за задържането му! Има и награда за информация спомагаща за задържането на Крушарски.

 3. http://plovdivnews.bg/media/k2/items/cache/5795020a2c5c96290320fce3c2095eb0_XL.jpg

  Ботев се радва на лукс и слънце в Дубай. Жълто- черните са настанени в хотел Occidental Sharjah Grand на самия бряг на Персийския залив.

  Те ще разполагат с всички екстри за комфортно пребиване следващите две седмици.

  Валентич обаче едва ли ще остави много време на своите възпитаници да се забавляват.

  Той е предвидил сериозни физически занимания и две контроли с Легия Варшава на 15 януари и със Зенит Санкт Петербург на 22 януари.

 4. 2
  4

  Не виждам кога е разпита от прокурора по програма

 5. 1
  4

  Да не са получили учредителния акт по емайла?

  • 4
   1

   Вие вашия от Ебе-Й 😂😂😂 ли го купихте или от Алибаба?

 6. 3
  4

  Бедняците пак пари просят от горките канари. Не се наяде тая измет?

 7. 5
  2

  Чудесни инициативи.Само Ботев!Пуснаха ли тока в Прослав…..

 8. 6
  4

  Ретроспекция!!!

  Защото Ботев е Религия! Защото Ботев е Съдба!
  Защото Ботев е Елегия, донесла наш’та Свобода!
  Защото на Колежа Славен, видяха своя тъжен край.
  Пфаф, Румениге, Хьонес, Санчис, Шустер и Маноло май!
  Щом Чико Бенкса Милков, гледат ни от Горе.
  Ще трябва да летим! Ще трябва да се борим!
  Защото Пашев Коцето, Турната и Зико!
  Играеха блестящо, вдъхновявани от Чико!
  Игра която вдъхновяваше, и караше ни да крещим.
  Игра която принуждаваше, противника ни да греши!
  Магията на Златните Момчета, все още помним ний!
  Сега е време да покажем, че нова е на път да се роди!
  Когато нямаш път за отстъпление, когато всеки мост гори.
  Тогава тръгваш в настъпление, характер да покажеш ти!
  Тъй както четата на Ботев, Радецки заплени без кръв.
  Така и нашите момчета, ще скочат в боя като лъв!
  Сега реда е на Неделев, да поведе отбора в този бой!
  Сега реда е на Неделев, да се докаже кат’ герой!
  Сега реда е на Неделев, да покаже своя дух.
  Сега реда е на Неделев, да разпръсне всеки слух!
  Защото Отбора ни има, на Ботев духа Исполински!
  Защото във Чико ний се кълнеме, помниме и Зехтински!
  Със Вяра във Бога в Сърцата!
  С Красота наследена от Ботев!
  На Борба за идеята Свята!
  Туй през 1912-та ни завещаха!

 9. 8
  3

  Теория на (не)Вероятностие-По Буферски!

  Теорията накратко, гласи следното.
  През далечната 1912 година, едно “Харманлийско селянче”, живеещо някъде около Френския Колеж, без дори да е стъпвал в двора му, седнало и решило да популяризира сред Народа, играта която Колежаните играели с някаква кожена топка. Организирало това голобрадо момче, една сюрия “нехранимайковци и хаирсъзи”, и основали първия в страната Футболен Клуб! Не щеш ли обаче, Интелигенцията на Пловдив не искала и да чуе за подобен род “вандалщина”, направо джендър прищявки казано по днешному! Решила Интелигентната част на града ни, да стои на страна от подобен род прояви. Един след друг в останалата част на България никнели футболни клубове, но Истинските Майни не обръщали внимание и се надсмивали над жАлтити! Така увлечени в своите интелектуални занимания, минали почти 40 години, докато накрая през 1951 година, решили, че е назрял момента, и Културното Общество на града ни, да има футболен отбор. И тъй като били Интелигентни и Културни, решили че най много ще им отива името Любим Отбор на Културното Общество!!! Как по-точно биха могли да се опишат тези Апологети и Културтрегери? ЛОКО естествено! Ето това е Тяхната Теория и История, която не спира да се обогатява и до днес! Да не си помислите, че името им е на някакъв си прост парен локомотив!! Не, нищо подобно!

   • 1
    1

    Ех, всеки сам да си го тълкува. Тук основната линия е, възможна ли е тази теория? Това е основния въпрос, който автора се опитва да ни постави. Града разделен на две, едната половина приветства основаването на първия Футболен Клуб в България, а другата половина…..всъщност, дали е имало друга половина? Дали е имало дори частица от града ни, която не е приветствала това събитие?

  • МАХМУД ПОТОМСТВЕНИЯ КЛОАКОМОТИФЕЦ ОТ АНАДОЛСКИТЕ ДЕБРИ:)))
   3
   1

   КВО ДА ПИШИМ? ША СИ МЪЛЧИМ КАТ МУТКИ, ДУКЪТ УКАПЕ И ПУСЛЕДНЪТА КРУША!!!………….А ПОСЛИ МОЖИ ПАК ДА ПУДКАРЪМИ ЗА БАХУРИТИ, ПИТИТИ И ШПЕКУВИТИ!:)……………………АМА ВЕЧИ НА МЕГДАНА Ф КОНДОФРЕЙ!
   МУ ХАААААААААААААААААААААААААААААААААА

 10. 2
  4

  НЕ ПЛАЧИ МАЙКО НЕ ТЪЖИ, ЧЕ НА МЕН ОТБОР КРЪСТИХА, КРЪСТИХА МАЙКО ОПЕТНИХА, ИМЕТО МОЕ БЪЛГАРСКО. С ЖЪЛТО МИ ЛИЦЕ НАМАЗАХА, НАМАЗАХА МАЙКО ОМАСКАРИХА. ЗA ВСИЧКИ МАЙКО СЕ БОРИХ, А НЕ ЗА ГРУПА ПАЗВАНТИ, ЛИКЪТ МИ НА СТАРИ ЧАРШАФИ, ПО РЪЖДИВИ ОГРАДИ ДА КИЧАТ. ЗА ТОВА ЛИ ЖИВОТА СИ ДАДОХ, ГАВРА В ЖЪЛТО ДА ТЪРПЯ, В ГРОБА ПОКОЙ ДА НЯМАМ, И ДЕСЕТ ПЪТИ ДА СЕ ЗАВЪРТЯ!“

  • ЛЮБИМИЯ ОТБОР НА РОМИТИ В БЪЛГАРИЯ-КЛОАКОМОТИФФФ:))
   4
   2

   АПАПИ, ТОА ФЕКАЛ НИ РАСКАЗВА ИГРАТЪ, СЪН НИ МОЙМ ДА СПИМ, ПЯНА НИ ИЗЛИЗА НА УСТАТЪ УТ ПЦУВНИх, РАК ША НА ФАТЯ УТ НЕРВИ, УТРЕПЪ НА УТ БЪЗИК, ФЕКАЛА Е ВИНОВЕН, ЧИ СНИ АРТЪКПЪРТЪЦИ!😂😂😂 ТОЙ НЪ ПРОКЪЛНА, ДЪРТИА РОМ!😂😂 ДА УТИДИМ СИЧКИ ДЕТ ПИСАФМИ ЗА БАХУРИ, ПИТИЧКИ, ЗА БАШТА МУ, ЗА МАЙКА МУ,……И ДА МУ ЦИЛУНИМ ДЪРТИА РОМСКИ ДИРНИК ТА БЕЛКИМ РАЗВЪЛИМ МАГИЯТА!?😞😂😂😂!!!!!

  • 1
   4

   Той умря.
   Остана само крадена народна пара и ЛЪЖИ ЗА РЕКЛАМА

Comments are closed.