Ясна е програмата на Хебър за подготовката. Митов: С новите целим засилване на конкуренцията

0
91
Николай Митов - треньор на Хебър

Полският първодивизионен Заглебие (Сосновиец) ще бъде последният противник на Хебър в контролите на пазарджиклии от започващия след седмица лагер в Турция, съобщиха от щаба на „зелените”. Проверката с поляците ще се играе на 2-ри февруари в Белек, Анталия. Преди тази контрола момчетата на Николай Митов ще срещнат последователно руския първодивизионен Kраснодар II (22.01), елитния ФК Дукаджини от косовския град Клини (26.01) и отново руснаци, в лицето на Ротор Волгоград (29.01). Преди лагера в южната ни съседка хебърци ще изиграят спаринг със столичния Славия (13.01), а след завръщането си в Пазарджик ще завършат серията от контролни двубой с тест срещу Локомотив в Пловдив (12.02).

Междувременно снощи футболистите на Хебър се събраха за първи път в пълен състав, след като в предните 3 дни тренираха на групи заради медицинските и функционални прегледи и тестове. В заниманието, състояло се на официалния терен на стадион „Георги Бенковски” взеха участие всички футболисти на тима, включително и новите две попълнения Ивайло Найденов(Левски) и Китан Василев(Септември).

След тренировката настроението в съблекалнята бе приповдигнато, тъй като с почерпка по случай Ивановден се отчетоха цели 7 души, празнуващи на светлия ден – футболистите Ивайло Василев, Ивайло Найденов, Ивайло Михайлов, Ивайло Тодоров, Иван Дишков, домакинът Иван Чорлев и физиотерапевтът Иван Василев.

Днес предстои последното за седмицата занимание, а в неделя момчетата на Николай Митов ще имат почивен ден.

Наставникът на Хебър Николай Митов сподели първите си впечатления след старта на зимната подготовка в отбора.

„Доволен съм от физическото състояние на футболистите, в което ги намирам след Коледните и Новогодишни празници. Това бе потвърдено и от направените медицински и функционални прегледи и последвалите тестове на терен. Вече тренираме в пълен състав и на максимални обороти. На нашата база ще се готвим още седмица, когато започва вторият етап от подготовката ни с лагера в Анталия. За там контролите са вече ясни, срещаме силни за нивото ни състави от Русия, Полша и Косово, което ще ни даде възможност да си сверим часовника. Предхождащата лагера проверка със Славия ще решим къде да я изиграем, в зависимост от метеорологичните условия“, разясни Митов. Той коментира и новите състезатели в отбора.

„Новите попълнения Иво Найденов и Китан Василев са познати от участието си в професионалния футбол на България лица. Момчетата в отбора ги приеха бързо и радушно. Аз лично ги познавам и двамата не от вчера. Смятам, че ще се адаптират бързо и целта ни с тяхното привличане е да надградим отбора в игрови план, а и да засилим вътрешната конкуренция. Очаквам тежък втори сезон и мисля, че тези две момчета ще ни помогнат да постигнем целите си. Други нови няма да привличаме. Това са хората, на които ще се разчита за битките във Втора лига през пролетта. За напускащи няма и как да говорим въобще, защото бяхме 18 полеви играчи. Помните, че през първия полусезон след нелепи контузии от удари в глезен и коляно от състава излязоха 4-5 човека и имахме големи проблеми. По едно време 13 човека играеха нонстоп в мачовете. Имахме нужда от тази подкрепа и смятам, че вече с 20 полеви състезатели и двама вратари ще имаме по-голяма дълбочина и вариативност на състава. От по-младите някои тренират с нас, но те играят с втория отбор, а така нямаме право да ги ползваме при нас. Говоря за момчета, които са 2002-ра година, т.е. не попадат в групата на юношите“, завърши треньорът на Хебър.