Бербатов: БФС бави протокола, защото иска да го фалшифицира

1
64
Димитър Бербатов

 

Димитър Бербатов за пореден път изрази съмнения, че Българският футболен съюз може да фалшифицира протокола от извънредния конгрес на централата на 12 октомври, на който Борислав Михайлов бе обявен за победил в президентската надпревара с 241 гласа срещу 230 за Бербатов.

Екипът на Бербатов твърди, че е трябвало да се проведе балотаж между него и Михайлов, тъй като преди това водещият на конгреса Камен Костадинов е обявил, че в залата присъстват 483-ма делегати на клубове, а за взимане на решения се изисква мнозинство от 242. Впоследствие в гласуването за президент участие взеха 480 души, а Михайлов получи 241 гласа и бе обявен за победител на първи тур.

Бербатов обяви, че екипът му ще обжалва това решение в съда, тъй като то си противоречи с обявено от водещия Камен Костадинов. През уикенда Бербатов запита БФС защо бави подаването на документи за вписването на новото ръководство на централата и изрази притеснения, че протоколът от конгреса може да бъде фалшифициран, за да бъде узаконен победата на Михайлов.

„Ако или когато протоколът бъде даден на клубовете или обществеността, и ако той не отговаря на аудио записа от конгреса, който всички вие чухте – а именно, че присъстващите делегати са 483-ма и за вземане на решения са необходими 242 делегатски гласа, което представлява повече от 50%, тогава протоколът е фалшифициран!“, написа днес Бербатов в социалните мрежи.

 

1 КОМЕНТАР

  1. Гледайте си властта с Перуката, а това, че, стадионите са единственото „отворено“ пространство, за което се иска сертификат и с това се гонят феновете няма значение. И двамата сте слагачи на властта и не ви пука нито за футбола, нито за хората. Важен е кокъла!

Comments are closed.