Отпускат още 2.4 млн. лв. за Колежа

25
1366

Отпускат 2,4 млн. лв. за седалки, терен и препроектиране на „Колежа“
До седмица се очаква да има окончателна яснота кои точно дейности ще могат да бъдат извършени в първия етап от строежа и реконструкцията на „Христо Ботев“. Това заяви заместник-кметът по строителство Пламен Райчев след традиционната оперативка с проектанта на стадиона арх. Георги Савов.

Архитектът е представил през зам.-кмета количествената сметка за първия етап на ремонта по преработките на проекта за спортното съоръжение. Тя е предадена на строителя, който до седмица трябва да я остойности и със сметката ще бъдат запознати феновете на клуба и всички заинтересовани пловдивчани.

„Преработването на проекта се налага, за да се определят обособени зони, които ще се изпълняват на първи етап. Това ще позволи поетапно въвеждане в експлоатация на отделните части на стадиона, без да бъде променяна проектната документация. Същевременно ще даде възможност на следващи етапи проектът да бъде изпълняван и въвеждан в експлоатация до пълното му реализиране“, поясни арх. Савов.

Заместник-кметът Райчев коментира, че вече има яснота колко ще са останалите допълнителни средства, които трябват за стадиона на жълто-черните.

„Запознахме се с офертите за седалки на стадиона, които отговарят на изискванията за лицензиране и е ясно, че за 18 777 седалки ще са необходими 2 милиона лева. Теренът на стадиона ще струва 90 хиляди лева, а още 294 хиляди са необходими за преработване на проекта“, заяви Райчев.

Още на предстоящата сесия на Общински съвет – Пловдив ще бъде внесена докладна записка, с която ще бъде предложено на съветниците да гласуват отпускане на необходимите 2,4 милиона лева за стадион „Христо Ботев“. По изричното настояване на кмета Здравко Димитров, на същата сесия ще бъде предложено да бъде отпусната подобна сума и за другия пловдивски отбор Локомотив. Преди месец кметът се ангажира пред фенове на черно-белите да предложи и за тях реципрочна сума, като двете предложения да бъдат разгледани и гласувани на една и съща сесия на местния парламент.

25 КОМЕНТАРА

 1. Зико няма право да обещава нищо на мангалите защото нищо не зависи от него, а от общинския съвет. Нито им отпуснаха пари за стадион колкото отпуснаха на гранда на ПЛОВДИВ, нито капацитета на стадиона им е колкото на БОТЕВ, нито циганите са колкото пловдивчани!!!

 2. Само така браво това е Гранде на Пловдив големия Ботев Пловдив победил Байерн Мюнхен и Барселона колосите на Европа….

 3. Помаците се радват!!! Колко сте жалки и унижени!!!

 4. Кюстендилската измет не може да спи!
  Идва мача на живота им .Всяка тема за ОТБОРА НА ПЛОВДИВ ГИ ГАРА ДА СЕ ВЪРТЯТ И В ГРОБА
  ГЪЪЪЪЪРЧ МАМА ВИ ДЕЙБА И АМЕБИТЕ ЖАЛКИ
  ОБРЕЧЕНИ СТЕ В ПЛОВДИВ ДА СТЕ ГОСТИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  НА НИКОМУ НЕ НУЖНИ

 5. 3
  6

  Пийте поединично Етъри дим да ви няма Пумаци

 6. 9
  2

  „Преди месец кметът се ангажира пред фенове на черно-белите мангали да предложи и за тях реципрочна сума, като двете предложения да бъдат разгледани и гласувани на една и съща сесия на местния парламент“?!??!!??!!!!
  ДО КОГА ТАЗИ ПАРАЗИТНА ИЗМЕТ ЩЕ СИ ЖИВУРКА НА ГЪРБА НА ОТБОРА НА ПЛОВДИВ ??
  НЯМАТЕ НИЩО ОБЩО С ГРАДА НИ АМЕБИ !!
  СЪЩЕСТВУВАТЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗАРАДИ ВЕЛИКИЯ БОТЕВ !
  ИЗВИНЯВАЙТЕ .И ЗА ТОТОТО

  • Вън миризливите жълти турци и цигани от Пловдив

   Мри в мъки циганко крастава!

 7. 5
  13

  Какви са пък тези седалки за 106.50 лв едната. Да не са с мемори пяна и кожена тапицерия? Но и такива седалки не струват 106 лева. Поредната схема за кражба от пловдивчани. Те повечето фенове на Ботевь на тоалетна не са сядали, защото нужниците им на двора са дъски с дупка, сега ще полагат потните задници на седалки за над 100 лева.

  Но най-интересното ще е, като се разполажат на безумно скъпия стадион и вземат да се оглеждат и ослушват и ще се чудят как нито отборът им е станал някакво европейско величие, нито те са станали по-малко селяни.

  • 12

   То пък защото мангалите все на тоалетна сте седели, а не друсате където ви падне, защото нямате и нужници в гетата. За това все акъл давате. Но вие давате това, което нямате!

  • 5
   1

   Много празни приказки за нищо! Ама така, ама онака, ако това, ако онова….не минавай покрай Колежа за да не се дразниш и живота ще ти е по-лек.

 8. 6
  5

  Отпускат още 2,4 млн. лв. на Ботев! кметът на Пловдив иска толкова да има и за Локомотив, ама друг път!

 9. 6
  5

  Пичаги бат Стоян канара каза и отсяка….уя да ми изсъхне ако стъпа нявга на говняжа ва да сейба.

  • 5
   1

   Е, все пак един път жа стъпи….На крана и жа са люшни ва ахмак!

 10. 2
  4

  ЗдраФко вече наистина е пътник.
  Ще ми нося лично банани в затвора

  • Само можеш да му ядеш банана!

 11. 3
  4

  По изричното настояване на кмета Здравко Димитров, на същата сесия ще бъде предложено да бъде отпусната подобна сума и за другия пловдивски отбор Локомотив. Преди месец кметът се ангажира пред фенове на черно-белите да предложи и за тях реципрочна сума, като двете предложения да бъдат разгледани и гласувани на една и съща сесия на местния парламент.

  Хахаха

  Като гледам ние ще имаме по-бързо и то завършен стадион , а жълТУРЦИте с тяхната грандомания няма да може да играят Европа на тяхния стадиона щото няма да е довършен 😂😂😂 смях в залата

 12. 9
  7

  Как така Аланияспор построиха стадион БИЖУ изцяло покрит за 33 милиона лева!!!,а за Колежа тъй наречен няма да стигнат сигурно и 60 млн.?!Как така за Лаута ще стигнат парите,а Христо Ботев се превръща в бездънна яма?!Пари за Околовръстното шосе на което всеки ден стават катастрофи и задръствания няма, както и за дупките в целият град от което страдаме всички жители на Пловдив,а за Колежа се отпускат и намират с лекота?!Как се изразходваха 25-те милиона лева,кой ще даде отчет?!

Comments are closed.