Митов: Очаквам по-трудно първенство във Втора лига

0
98
Николай Митов - треньор на Хебър

 

Старши треньорът на Хебър (Пазарджик) Николай Митов сподели своите очаквания за стартиращото в събота първенство на Втора лига. “Зелените” гостуват на Янтра (Габрово), а срещата е в събота от 18:30 часа на стадион “Ангел Кънчев” в Трявна. Ето какво още сподели Митов пред медиите:

“По старо правило първият официален мач е труден и за двата тима, участници в него. Ние, разбира се, излизаме за победа. Със сигурност няма да подценим нито един отбор. Имаме доста обеци на ухото в последните два сезона. В тази група подцениш ли някой тим си изгорял. Специално за Янтра – имат футболисти с голям опит, особено в предни позиции, визирам Почански, Иван Петков и Кожухаров. Имат също Гаджалов, Казаков и т. н. Винаги ще имаме респект към противника, но дотам. За мен важното е било ние какво ще играем, а не другия тим. Така и ще бъде.

На никой треньор времето за подготовка не му стига, но извън това клише ще кажа, че като цяло съм доволен от свършеното по време на отминалия 45-дневен цикъл. Задачите, които бяха запланувани, ги свършихме. Имаше една контрола, която не бе пълноценна, тъй като заради бурята бе прекратена още в първото полувреме, друга пропадна в последния момент заради противник, който искаше да играем сутринта, но ние компенсирахме пропуснатото по друг начин. Единствено лошо бе, че се контузи Цветелин Тонев, но го има във футбола. Жак Пехливанов се завърна по-рано от очакваното, иска се време да стигне формата, в която беше, добре върви възстановяването на Ивайло Тодоров.

Принципно това е по-продължителен процес, но смятам, че новите бързо възприеха нашите изисквания по отношение на тренировъчния процес и се адаптираха. Селекцията е сбор от млади и талантливи момчета от една страна и по-опитни и обгорели в битките от професионалния футбол, от друга. Всички се вписаха добре в колектива, а той при нас е налице, което ме радва. Безусловно ще ни трябва време в игрови план като отбор да повишаваме качеството на играта, но вярвам, че това ще стане с мачовете.

Искам отборът да играе добър футбол и да радва публиката ни. Мога да декларирам, че всеки мач Хебър ще излиза за победа. Аз досега в съблекалнята нещо различно не съм казвал.

Интегрирането на младите футболисти е било винаги налице при нас. Ако си спомняте, през миналия сезон момчета 2003 и 2004 г. имат записани минути и мачове. Всеки обаче трябва да си заслужи местото в този отбор. Миналата година в отбора имахме 7-8 момчета, което се изисква от БФС за наличие на млади футболисти. Реално ние и Септември (София) имахме най-много такива състезатели. Тези от школата, които показват качества, са в отбора. Но иска време за да може повече от тях да стигат и се задържат в първия отбор.

Аз навремето съм го минал това и знам, че едно място трябва да се заслужи с игра преди всичко. Не желая да правя имитации от рода на това да пусна в 90-та минута на някой загубен мач четири млади момчета и после да кажа – ето аз давам шанс. И соча обратен пример с Анди Краев, когото започнах да налагам като прецених качествата му и той отиде в един от силните отбори после. Т. е. аз не съм спирал да давам път на младите, когато видя, че имат качествата, трудят се и имат хъса и волята да играят.

Не обичам да говоря за другите, защото не е докрай коректно, Аз си гледам преди всичко моя отбор. Като цяло Етър си запази отбора, имат добри футболисти и чужденци. Монтана, Септември (София), Миньор (Перник), Спартак (Варна). Това за мен за отборите, които се очаква да имат високи амбиции и цели и те къде официално, къде не, вече си ги афишираха. Очаквам по-трудно първенство от отминалото заради изравнените сили на доста от участващите отбори. Именно заради това е трудно да се правят ранни прогнози“, каза той.

Спортал