Разрешителното за стадион „Локомотив“ вече е факт

7
318

Община Пловдив издаде разрешително за строеж за доизграждането на стадион „Локомотив“.

Информацията беше официално оповестена от кмета на града Здравко Димитров.

След като изтече и 14-дневният срок за обжалване, фирмата изпълнител „Рудин“ ООД може да започне подготвителни дейности по реализирането на първия етап – изграждане на трибуна „Бесика“.

В края на месец април в Община Пловдив беше представен самият проект, с което се визуализира как ще изглежда стадионът и трибуните.

През февруари 2020 г. правителството на Бойко Борисов отпусна 12 милиона лева за доизграждането на стадиона до парк „Лаута“. Финансирането беше одобрено от Общинския съвет на Пловдив и след проведен конкурс бе избран изпълнител.

Новият стадион ще разполага с близо 14 000 седящи места, музей и арест за буйни фенове. За четирите трибуни вече са изготвени пълни идейни проекти, като за „Бесика“ е подготвен и внесен в общината технически проект. Те ще са с наклонени колони, съгласно нормите за проектиране на спортни сгради и според изискванията на УЕФА.

7 КОМЕНТАРА

 1. МАХМУД ПОТОМСТВЕНИЯ КЛОАКОМОТИФЕЦ ОТ АНАДОЛСКИТЕ ДЕБРИ:)))

  АПАПИ, НЕМА БАХУРИ И ПАРОВОЗА Е В БЛАТУТУ!! СЕГА Е МУМЕНТЯ, ДА ИСКАРЪМИ БФС, ФУФА, ФИФЪ, МИФА ВИНОВНИ!!! ТОВА СА КЬОРФИШЕЦИ НА ШУШЛЯКА!!!! НЕМА РАКЕТИ!!!!

  НИ СЪ УТПУСКЪЙТИ!!! БАЧ, СИЧКУТУ КАЗАН ДА БЪДЪТ РАЗКОСТЕНИ!!!! ПАРОВОЗА Е В УПАСНУСТ!

  СЪБЕРИ БАКЪР, СПАСИ УТБОРА!!!
  ВСЯКО КЪСЧЕ ВЕЛПАПЕ УДЪЛЖАВА ЖИВОТА НА КЛОАКОМОТИФ С 3 МИКРОСЕКУНДИ!!!
  СЕКУ ПЪРЧЕ ДЖУЛЯЗУ- БУЧКА КЮМУР ЗА КЛОАКОМОТИФА!!!
  СЕКИ БУРКАНЬ ДЖАМ, ЗАЛЪК ЕКМЕК ЗА АПАПИТИ!!
  СЕКИ ПАРЧЕ АЛЮМИН ГЛЪТКА СУЛУК ЗА УТБОРЪ!!!!!!

 2. 4
  1

  Таз новина бат Андрю е от 10 дена, с интернет Explorer ли бачкаш?

 3. 6
  2

  Прекрасните новини за Гранда нямат край. 3 купи, 6:0, Лига Европа на Лаута, Страсбург, Тотнъм, Спартак Търнава, пълен стадион. Няма такъв кеф, остана само стадиона и кой казва че мечтите не се сбъдват. Чакаме и първенци да станем догодина. Само Локо.

 4. 2
  3

  Почакайте малко тати да ми начеши анала и почвам да СиРъ

Comments are closed.