Представиха проекта за Бесика!

20
895

Днес в Община Пловдив бе представен проекта за фенската трибуна „Бесика“ на стадион „Локомотив“. Пред погледа на кмета Здравко Димитров, десетки журналисти, както и няколко представители на феновете на смърфовете от фирма „Инфпроект“.

Капацитетът на стадион „Локомотив“ ще е 14 000 седящи места. За съжаление Централната трибуна на съоръжението ще остане на етап идеен проект. Причината е, че нейното строителство ще отнеме средства, колкото и останалите 3, а такива за момента не са осигурени.

Арх. Роман Пещерски разкри как ще протече строителството на Бесика:

Предвиждаме първо да направим трибуна „Бесика“, която е най-важна и за феновете. Това ще бъде първата стъпка, която ще направим. В приземното ниво на трибуната има предвидени заведения, музеи и феншоп, на който да се продават артикули на отбора. Ще има вход и от двете страни на съоръжението. Когато представяхме проекта пред феновете, те със сигурност харесаха варианта трибуната да бъде с наклонени основни колони, които държат и козирката, която покрива част от трибуната. По изискване на УЕФА трябва да имаме 70% покрити места за зрители. Секторът за гости ще е 10% от капацитета на стадиона и е рапзоложен така, че при репортажи от телевизиите, агитката на гостите да се вижда най-малко, заяви още арх. Роман Пещерски.

На брифинг в Община Пловдив беше презентиран цялостният проект за стадион „Локомотив“. На пресконференцията присъстваха кметът на Пловдив Здравко Димитров, зам.кметът по спорта, младежките дейности и социалната политика Георги Титюков и зам.кметът по строителството Пламен Райчев. На брифинга беше и управителя на фирма Рудин, която ще строи стадиона, Живко Желев.

Строителството на стадиона ще бъде на фирма „Рудин, а финансирането е от 12 милиона лева, които Локомотив получи от държавата за строителството на стадиона.

„Днес е входиран идейният проект за стадиона до 14 работни дни ще бъде издадено строителното разрешение. Не деля отборите. Както искам да бъде завършен единия стадион, така искам и другия. Единия отбор без другия не може да съществува“, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров.

„Ще отговаря на изискванията на УЕФА. Запознати сме с нормативната уредба. Музеи, заведения и феншоп ще има в трибуна „Бесика“. На следващото ниво е са санитарните помещения, медицински кабинет, помещения за задържане на агресивни лица и ВИП зала. На самата трибуна ще бъде изписано името „Бесика“, заяви Роман Пещерски, който представи проекта.

„В централната трибуна ще бъдат основните помощници помещения като зали за пресконференции, съдийска стая, ВИП зала, съблекалните на двата отбора. На самите трибуни ще бъда обособени специално ВИП зоната и зоната на медиите. Ще има две табла. Те ще бъдат между южната и източната и между централна трибуна и Бесика. Ще бъдат LED екрани и ще бъдат специални, за да няма влияние на слънчевата светлина. Капацитетът на стадиона ще е около 14 000 зрители. Трите трибуни, които сега ще се строят ще бъдат около 9000 зрители. Общата бройка ще бъдат на 26 рейда. Гостите ще бъдат на южната трибуна“, каза още Пещерски.

„Проектът е входиран за одобрение в общината. Трибуна „Бесика“ я вкарваме като идеен проект, но с искане за строителство и изпълнихме ангажимента, за да стартираме най-бързо строителството на трибуната. На този етап централната трибуна ще остане като идеен план, докато не се осигури финансиране за нея. В южна трибуна се предвидени временни съблекални за строителството на централната трибуна. Осветлението няма да се пипа, само е възможно някои от стълбовете да се изместят“, добавиха още хората изготвили идейния проект.

– Действащият вход на стадиона се запазва, като се предвижда още един от източната страна.

– Трибуни ще има от всички страни на игралното поле.

– На партерното ниво на всички трибуни ще има различни дейности.

– На Трибуна Бесика предвидено отдолу да има заведение, музей и фен магазин.

– На следващото ниво ще подход към самата трибуна, зала за кетъринг, санитарни помещения, лекарски кабинет, помещения за задържане на агресивни фенове и др. технически помещения.

– На партерното ниво на източната трибуна ще има съблекални за помощните игрища и няколко зали за бокс, гимнастика и т.н.

– На второто ниво има подход към самата трибуна.

– Южната трибуна ще е за гостуващи фенове. Подходът ще е в страни от трибуната, няма да има подход от средата, тъй като е по- малка.

– На тази трибуна ще има и предпазни съоръжения за агресините гостуващи зрители.

– На централната трибуна, която е доста по- голяма, са съблекалните и всички нужни помещения по изисквания на УЕФА, зали за медии, презентации и т.н.

– Основният подход е в средата, има и два асансьора- единият за ВИП гостите.

– На първите редове има места за лица в неравностойно положение.

– На второто ниво за местата за ВИП гостите и медиите и няма толкова места за фенове.

– На централната трибуна има също санитарни помещения, кетъринг, медицински кабинет, кабинет за задържане на агресивни лица.

– Предвидени са офис помещения за администрацията на трето ниво.

– На четвърто ниво са ВИП гостите, където стъклени витрини, които могат да се отварят, има и заведение и обслужващи помещения.

20 КОМЕНТАРА

 1. 6
  5

  ЯЗ СМЯТЪМ, ЧИ СТДИОНА Е ДАЖЕ ГОЛЯМ ЗА НАШТА КЛОАКОМОТИФСКА ПУБЛИКА. НО УНУШИ НИЙ НЕ МОЖИМ ДА ИМАМИ НИКУГЪШ!! КАКВИТУ И УСЛОВИЯ И БАЗИ ДА ИМА, НАШТИ МЛАДИ РОМЧЕТА ТРУДНО ШТЕ ПАСНАТ!!! А БЕЗ МАНГИ, СНЕ ТВЪРДУ В КИРЕЧА, БЕЗ УТБОР, БЕЗ УНУШИ, БЕЗ БЛАГОДЕТИЛИ-В БЛАТОТО НА КЛОАКОМОТИФСКАТА ПОСРЕДСТВЕНОСТ!! ИДИНСТЕНУ УСТАВА ДА СЪ МОЛИМ НА АЛЛАХА ДА ДОДАТ ЗЕКИ БЕЙ И ЛЕВЕНТ АГА ОТ БРАТСКИЯ НАМ АНАДОЛ!!!

  • 6
   3

   ПРАИЛНУ ДУМАШ БРАТЕ ШАБАНЕ!!!! БЕЗ БАКЪР, НИШТУ НИ СТАВА!!!

 2. 6
  5

  Аз лично не мога да разбера какви са тези тайни срещи за които знаят двайсетина едни и същи фенове, които знаят само да дават акъл и да пълнят главата на Крюшо?!Защо този проект не се обсъди с повече хора от публиката и да се видят плюсовете и минусите?! Моето лично мнение е,че трябва да се насочат повече пари за базата и тя да ни е приоритет,да се изгради модерно общежитие за да може и ние да привличаме млади таланти от други села и градове.Не казвам,че не ми харесва проекта или,че не искам стадиона да стане,но може да се помисли за капацитет около 10000 и да се пренасочат парите за базата.Моля не ми се четат просташки коментари, просто искам повече хора да си кажат мнението защото съм сигурен,че много хора мислят като мен.

  • 5
   6

   Черно- бели братко, Локомотив Пловдив това е Локомотивската публика!!! На първо място в Локомотив е черно-бялата агитка!!! Без условия за феновете на стадиона, Пловдивския любимец е обречен на срам. Първо стадиона, след това Базата. Димитър Илиев е продукт на сгурта , на която тренираха юношите. И без общежитие и модерна база, Локомотив има двама капитани юноши на Локо.

   НО БЕЗ ТРИБУНА БЕСИКА, ЛОКОМОТИВ Е НАМАЛИЛ СИЛАТА НА АИТКАТА СИ 10 ПЪТИ. МНОГО Е ЗЛЕ ПОЛОЖЕНИЕТО!!! Първо, стадион, после друго. Крушарски е обещал два терена в Тракия до края на годината. Да слага и една съблекалня и ще имаме общо 4 терена за юноши, двойно повече от днес.

   СТАДИНЪТ Е НАЙ- ВАЖЕН, А БЕСИКА Е БЕЗЦЕННА(не го забравяйте, без публика юношите са безсмислени)…

   • 2
    6

    Съгласен съм,но ние пак ще имаме стадион приятел.Просто идеята ми е да е с по-малък капацитет и да се отделят повече пари за базата предвид финансовите проблеми на Крюшо.Съгласен съм за Митко и Биската,но сега нещата са коренно различни поколението е друго ,а родителите търсят най-добрите условия за децата си.Благодарение на базата си в Коматево Ботев изкараха в последните години толкова много юноши и направиха трансфери в чужбина,това ми е болката,че школата ни е по-назад от тях,а и от други отбори.

    • 4
     6

     Ам, черно-бели, капацитетът на стадиона ще е 9000 човека, тъй като няма пари ца централната трибуна. С нея ще е 14 000, но за нея се искат 12 милиона- разбирай няма да стане никога или скоро. 1000 от местата ще са за гостуващата публика. Остават ни 8000 домакински места. Колко да намаляваме капацитета? Да имаме 5000 стадион ли???

     Аз съм доволен да се направят 2-3 терена в Тракия със съблекалня. Мястото е много удобно, има удобен транспорт. Родителите ще го отчетат. Няма пълно щастие, но в момента се прави максималното с парите, които ни дадоха.

     ЖИВ И ЗДРАВ И САМО ЛОКО

 3. 5
  1

  проекти, мроекти… и пак след 10-тина дена
  айде сбогом на лъжците от партия ГРОБ

 4. 3
  5

  АПАПИ, ЯСНУ Е, ЧИ НАШИЯ РОМСКИ УТБОР В МУМЕНТЯ Е ЗУПЕР!! АМА НА СИЧКИ НИ Е ЯСНУ, ЧИ ВЕЧИ СНЕ В КИРЕЧЯ! МАКСИМУМ МЕСЕЦ И СНЕ В ГУВ НАТА!! ЗАТУЙ:

  АПАПИ, СИЧКУ Е ЯСНУ! НЕ СЪ ПРАЙТЕ НА АБДАЛИ! НЯМА РАКЕТИ, НЯМА КЛОАКОМОТИФФ!! НЯМА ЗАПЛАТИ И ЕКМЕК, НЯМА ИГРАЧИ!!! НЯМА МАНГИ, НЯМА ПРОЕКТ, НЯМА СТАДИУМ, НЯМА БАЗА, НЯМА ДАЖЕ БОБИЦ И ЛЕШТА! МОЯ АПЕЛ И ЦЕЛ В ЖИВОТА Е:
  „ДА СПАСИМ КЛОАКОМОТИФ ОТ РАЗПАД“!!!!
  ТЕМНИ ОБЛАЦИ СА НАДВИСНАЛИ НАД СТОЛЮПИНУУ, АДЖАСАНА И ШЕКЕРЯ!!! ПЛАТЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ КРЪВОЛОЦИ!!!!!!!!!! СИЧКИ СЕ СПАСЯВАТ!!! ДО ЛЯТУСКА НЯМА ДА ОСТАНИ НИКУЙ!!! БЕЙГИРА СЪШТУ УТИВЪЛ В ШЕКЕРДИЯ-РЕДОСЕЯЛКА ШЕКЕРЯ!!
  ДА ИДВЪТ ВЕЧИ НАШТИ ПРИАТИЛИ ОТ АНАДОЛА! КЪДЕ СТЕ ЛЮБИМЦИ НА КЛОАКОМОТИФФ? БЛАГОДЕТИЛИ!!! ЗЕКИ БЕЙ И ЛЕВЕНТ АГА, СПАСЕТИ НА ОТ ПОЗОРА!!!ТО ТЪКЪФ ТАШАК И КАШМЕР С НАС НЕ СЕ ТЪРПИ!!!!!!!!!!!!!!
  СЕЛСКИ КРЪВУПИЙЦИ, ВЪН ОТ УТБОРА НА СТОЛЮПИНУУ!!! ПУФ ПАФ!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 3
   2

   Ясно е само едно ва Апап, че със Стоян канара сте се пръснали от еване ва да вейба.

 5. 5
  2

  ПРУЕКТЯ, МРУЕКТЯ, ПУНТА МАРА!!! КОЙ ША ДАВА БАХУРИТЕ НА НАП И ЗА ЗАПЛАТИ?!!! 188 453 БАХУРА!

  АПАПИ, СИЧКУ Е ЯСНУ! НЕ СЪ ПРАЙТЕ НА АБДАЛИ! НЯМА РАКЕТИ, НЯМА КЛОАКОМОТИФФ!! НЯМА ЗАПЛАТИ И ЕКМЕК, НЯМА ИГРАЧИ!!! НЯМА МАНГИ, НЯМА ПРОЕКТ, НЯМА СТАДИУМ, НЯМА БАЗА, НЯМА ДАЖЕ БОБИЦ И ЛЕШТА! МОЯ АПЕЛ И ЦЕЛ В ЖИВОТА Е:
  „ДА СПАСИМ КЛОАКОМОТИФ ОТ РАЗПАД“!!!!
  ТЕМНИ ОБЛАЦИ СА НАДВИСНАЛИ НАД СТОЛЮПИНУУ, АДЖАСАНА И ШЕКЕРЯ!!! ПЛАТЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ КРЪВОЛОЦИ!!!!!!!!!! СИЧКИ СЕ СПАСЯВАТ!!! ДО ЛЯТУСКА НЯМА ДА ОСТАНИ НИКУЙ!!! БЕЙГИРА СЪШТУ УТИВЪЛ В ШЕКЕРДИЯ-РЕДОСЕЯЛКА ШЕКЕРЯ!!
  ДА ИДВЪТ ВЕЧИ НАШТИ ПРИАТИЛИ ОТ АНАДОЛА! КЪДЕ СТЕ ЛЮБИМЦИ НА КЛОАКОМОТИФФ? БЛАГОДЕТИЛИ!!! ЗЕКИ БЕЙ И ЛЕВЕНТ АГА, СПАСЕТИ НА ОТ ПОЗОРА!!!ТО ТЪКЪФ ТАШАК И КАШМЕР С НАС НЕ СЕ ТЪРПИ!!!!!!!!!!!!!!
  СЕЛСКИ КРЪВУПИЙЦИ, ВЪН ОТ УТБОРА НА СТОЛЮПИНУУ!!! ПУФ ПАФ!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 3
   2

   Я си еби майката, бе Изгрев бойски лайнар! В центъра на Столипиново ви е фен клуба, а ми играеш на българин! Оня Челсито ви настани трайно в Столипиново и не си въртите курвинските задници! Цигани дойдохте от Харманли и намерихте циганската си кръв в махалата и Скобата! Жълта долна селско-циганска сган!

 6. 1
  1

  🤣😂😂🤣😂😂🤣😂😂🤣🤣😂🤣🤣🤣😂🤣😂😂🤣🤣😂🤣🤣😂🤣🤣😂🤣🤣🤣🤣🤣😂🤣🤣😂🤣😂😂🤣😂🤣🤣😂😂🤣🤣😂🤣🤣😂🤣🤣😂🤣🤣😂🤣🤣😂🤣🤣😂🤣😂🤣🤣😂🤣🤣😂🤣😂😂🤣🤣🤣😂🤣🤣🤣😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂🤣🤣🤣🤣😂🤣🤣😂🤣🤣😂🤣🤣🤣😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂🤣🤣😂🤣🤣😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂🤣🤣🤣😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 7. 10
  2

  Пичаги бат Стоян канара каза, че Зингата бил засечен в Стряма да управлява мотокултиватор ва да гоейба.

 8. 4
  3

  Сера с кеф в миризливата уста на фекала

 9. КРУШО ШЕСТ ХУЯ ЗА ЖЪЛТИТЕ ЦИГАНИ / ИЗГ6РЕВ БОЙС/, СЕЛЯНДУРИТЕ И ПОМАЧЕТАТА
  6
  4

  Лапай го лигав, до макарите, жълт кривоглав помак!

 10. 7
  4

  Като прибавим и парите събрани от нас верните фенове на Локомотив, 75.25лв. трибуната ще стане далеч преди предвидената 1 година. Само След 12 месеца ще имаме 1/4 готов стадион!!

 11. 4
  5

  СКЕЛЕТО ША ГУ БЪДЕ!!!! ДА СЕ ПОДГОТВИМ ДА ПУСРЕШТНИМ НАШИТИ БЛАГОДЕТЕЛИ ОТ АНАДОЛА ДОСТОЙНУ!!!

  АПАПИ, СИЧКУ Е ЯСНУ! НЕ СЪ ПРАЙТЕ НА АБДАЛИ! НЯМА РАКЕТИ, НЯМА КЛОАКОМОТИФФ!! НЯМА ЗАПЛАТИ И ЕКМЕК, НЯМА ИГРАЧИ!!! НЯМА МАНГИ, НЯМА ПРОЕКТ, НЯМА СТАДИУМ, НЯМА БАЗА, НЯМА ДАЖЕ БОБИЦ И ЛЕШТА! МОЯ АПЕЛ И ЦЕЛ В ЖИВОТА Е:
  „ДА СПАСИМ КЛОАКОМОТИФ ОТ РАЗПАД“!!!!
  ТЕМНИ ОБЛАЦИ СА НАДВИСНАЛИ НАД СТОЛЮПИНУУ, АДЖАСАНА И ШЕКЕРЯ!!! ПЛАТЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ КРЪВОЛОЦИ!!!!!!!!!! СИЧКИ СЕ СПАСЯВАТ!!! ДО ЛЯТУСКА НЯМА ДА ОСТАНИ НИКУЙ!!! БЕЙГИРА СЪШТУ УТИВЪЛ В ШЕКЕРДИЯ-РЕДОСЕЯЛКА ШЕКЕРЯ!!
  ДА ИДВЪТ ВЕЧИ НАШТИ ПРИАТИЛИ ОТ АНАДОЛА! КЪДЕ СТЕ ЛЮБИМЦИ НА КЛОАКОМОТИФФ? БЛАГОДЕТИЛИ!!! ЗЕКИ БЕЙ И ЛЕВЕНТ АГА, СПАСЕТИ НА ОТ ПОЗОРА!!!ТО ТЪКЪФ ТАШАК И КАШМЕР С НАС НЕ СЕ ТЪРПИ!!!!!!!!!!!!!!
  СЕЛСКИ КРЪВУПИЙЦИ, ВЪН ОТ УТБОРА НА СТОЛЮПИНУУ!!! ПУФ ПАФ!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 5
   3

   ОЙ,ЗИНГА,ЗИНГА,КЪДЕ СЕ СКРИ,
   КЪДЕ СЕ СКРИ,ПОПАРВАШ НАШИТЕ МЕЧТИ!!!???
   ОЙ,ЗИНГА,ЗИНГА, ИМАШ ЛИ ПАРИ,
   ИМАШ ЛИ ПАРИ ИЛИ ЧАКАШ,БИЗНЕСА ДА ДАРИ???
   ОЙ ЗИНГА ,ЗИНГА,ТАРИКАТ СИ ТИ,
   ТАРИКАТ СИ ТИ,ХАПВАШ ,ПИЙВАШ БЕЗ ПАРИ!!!
   ОЙ,ЗИНГА ,ЗИНГА С ЧИЧО ТИ ВАЛИ,
   С ЧИЧО ТИ ВАЛИ,ПРАВИШ НАС НА БУДАЛИ!!!
   ОЙ,ЗИНГА ,ЗИНГА,МИЛИАРДЕР СИ ТИ,
   МИЛИАРДЕР СИ ТИ АМА ,СТАДИОНА БЕЗ КОЗИРКА ЩЕ СИ СТОИ!!
   ОЙ,ЗИНГА ,ЗИНГА,ГОТИН ПИЧ СИ ТИ,
   ГОТИН,ПИЧ СИ ТИ,ФЕКАЛА , МИНЕТИ ТИ ВЪРТИ!!!

 12. 8
  4

  БРАВО Да си жив купоносителю Крушарски

Comments are closed.