Без изпадащи отбори в Първа Лига?

6
295

Настоящият сезон в Първа лига може да завърши без изпадащи отбори. Тази идея се е зародила сред някои членове на Изпълкома, но все още не е афиширана. Темата може да излезе на авансцената едва след паузата за национални отбори – в седмицата след 4 април, дата на парламентарните избори.

По принцип подобна по разпоредба на УЕФА промяна се прави година по-рано, но в родния футбол всичко е възможно и дори вече има сходен прецедент със смяна на формата на лигата, който през 2016 година евроцентралата одобри. И сега не е изключено да се стигне до рокада с връщане на старата класическа схема с 16 отбора, вместо с настоящите 14, пише „Труд“.

Подобна идея се дискутира още от 2019-а насам, когато изтече 3-годишнит договор с нидерландската компания „Хипер-кюб“, предложила революционни промени в елита, включващи разделяне на класирането след редовния сезон на първа шестица и втора осмица.

Предвид тежката финансова криза, налегнала отборите от Втора лига, едва ли ще има желаещи за промоция, различни от Пирин Благоевград и Локомотив София. Третия в крайното подреждане ще играе бараж, както е и сега по регламент.

От миналия сезон се регламентира директно изпадащ от втората осмица, а за този се реши тази съдба да имат последните два тима в долната четворка.

6 КОМЕНТАРА

 1. Георги Андонов: „В БотевЪ расте само този, който умее да лиже гъ**ве!“

  Помаците пак ги спасиха.
  Отивайте да целувате гъза на Венци Стефанов

 2. 3
  4

  ДЪЛГОГОДИШНОТО КРЪВОСМЕШЕНИЕ НА ПОМАЦИТЕ ВОДИ ДО ТЕЖКИ ПОСЛЕДСТВИЯ,СПРАВКА-ФЕКАЛА

  • Ей педал Няма да говориш лошо за ЛОКОТО

   • Андрей Спасов сам си пише в кенефния форум за да лъже рекламодателите
    1
    1

    Андрей Спасов /мечтаеш да бъде Делян Коматевски/

  • 8
   3

   Стикс!!! Кранът кога ?Слагай край на тези мъки, то твойто живот ли е ?

Comments are closed.