Сдружението взе акциите от ТЦ-ИМЕ

14
613

Официално съобщение от Сдружение Професионален Футболен Клуб „Ботев“:

Сдружение „ПФК Ботев“ придоби 39% от акциите на Ботев Пловдив, които до момента бяха собственост на ТЦ-ИМЕ АД – в несъстоятелност, като по тази начин вече е собственик на 100% от книжата на най-стария футболен клуб в България и е готово да предостави до 99% от тях на изявилия интерес към развитието на клуба руски предприемач Антон Зингаревич.

Придобиването и на последния пакет акции стана възможно, след като през декември Сдружението капарира предложените от синдика за продажба книжа и в рамките на заложения срок успя да внесе цялата искана сума в размер на 110 000 лева, a малко по-късно синдикът на ТЦ-ИМЕ джироса книжата.

А откупуването стана възможно само благодарение на безрезервната ангажираност на цялата жълто-черна общественост, която чрез няколко успешни инициативи набра нужната сума само за месец. При това кампанията под надслов „100% Ботев Пловдив“ е втората подобна за събиране на средства от ботевистите само за няколко месеца, след като едва в края на годината чрез предишната инициатива „Да живее Ботев Пловдив“ феновете успяха да съберат над 550 000 лева, за да откупят дълга на своя любим отбор. По този начин привържениците на Ботев постигнаха уникален за България подвиг – успяха да спасят отбора си два пъти в рамките на три месеца.

Силно впечатление в рамките на „100% Ботев Пловдив“ направи демонстрираният от феновете, футболистите, легендите и клубното ръководство задружен стремеж към постигането на целта. Привърженици от САЩ, Великобритания, Германия и други страни, както и от цяла България, превеждаха пари по специалната сметка, даряваха средства срещу тениски за каузата и участваха в специално организирания във Фейсбук търг, на който бяха предложени десетки ценни за всеки бултрас артикули. Сред най-ценните продадени предмети бяха емблемата и надписът, посветени на 100-годишнината на отбора, емблемата от бившето табло на стадион „Христо Ботев“, както и фланелка и топка, подписани от звездата на отбора Тодор Неделев.

Без съмнение сред най-впечатляващите факти е наддаването за дарените от Неделев футболни обувки, с които преди две години вкара гол от центъра на „Лаута“. Фактът, че за ценния артикул в наддаването наред с феновете активно се включиха по-младите играчи на отбора, както и дарените за целите на търга два медала от младия футболист на канарчетата Димитър Тонев, са най-голямото доказателство за непознаващата граници и разумни обяснения обич към жълто-черния отбор, която буквално се предава от поколение на поколение – и сред феновете, и сред футболистите. За това силната ангажираност е и доказателство за бизнеса, че фенската маса зад отбора е изключително единна и способна да осъществи считани за невъзможни проекти.

Какво предстои?

В близките седмици се очаква финализиране на преговорите с г-н Антон Зингаревич за предоставянето на мажоритарен дял от акциите на клуба, разговорите са във финалния етап.

След прехвърлянето на акциите Сдружението ще фокусира усилия върху нови, свързани с ботевизма инициативи, първите от които ще бъдат обявени скоро.

14 КОМЕНТАРА

 1. 2
  2

  За сведение на,, Пловдив-дерби“най-старият отбор на БГ футбола е Торпедо Русе(сегашният Дунав) основан 1901г.Следващият е основан през 1902г. и се нарича Стрела (сега Доростол Силистра), 1903г. е основан Найден Геров(сега Левски Лом), а през 1905 Г. е Стрела Бургас (сега Черноморец)!

 2. 7
  2

  Анонимна мастиокогато съберете за30 днитези пари ще имаш пълното разрешение от мен да пишеш а на оная проститутка с 40то милиона глупости товае мечтата на майкаму за толкова хуя

 3. 4
  6

  Ся жъ намерим да земим 40 милиона и шъ са опраим!

  • 5
   1

   МАМА ТИ ДЕЙБА няма да плюеш ЛОКОТО Да си жив Крушарски Цял Пловдив те обича

 4. 2
  3

  цинго манко кво чака тогава?
  май щял да ходи в чорбата – там имало по-голяма възможност за взимане на лоши кредити

 5. 7
  10

  КО СТАНА ЖЪЛТУРЦИИ ЦАРСКО СЕЛО НАИБА СЕЛСКО СЕЛО :))))

 6. 12
  12

  Ако бяхте пуснали ракъвиците на вратарчето от историческата ви загуба с 6-0 от буферите щяхте да платите и дълга към треньорчето където ви осъди в ФИФА

 7. 10
  11

  Ретроспекция!!!

  Защото Ботев е Религия! Защото Ботев е Съдба!
  Защото Ботев е Елегия, донесла наш’та Свобода!
  Защото на Колежа Славен, видяха своя тъжен край.
  Пфаф, Румениге, Хьонес, Санчис, Шустер и Маноло май!
  Щом Чико Бенкса Милков, гледат ни от Горе.
  Ще трябва да летим! Ще трябва да се борим!
  Защото Пашев Коцето, Турната и Зико!
  Играеха блестящо, вдъхновени от Чико!
  Игра която вдъхновяваше, и караше ни да крещим.
  Игра която принуждаваше, противника ни да греши!
  Магията на Златните Момчета, все още помним ний!
  Сега е време да покажем, че Друго е на път да се роди!
  Когато нямаш път за отстъпление, когато всеки мост гори.
  Тогава тръгваш в настъпление, характер трябва да покажеш ти!
  Тогава идва ред на Тодор, отбора свой да поведе.
  На Ботев, Тодор е отдаден, и със Ботев той живей!
  Ний помним свОите герои, ний помним Чико и Зехтински!
  Сега редА е на Неделев, да покаже Той дух Исполински!
  Със Вяра във Бога в Сърцата!
  С Красота наследена от Ботев!
  На Борба за Идеята Свята!
  Това през 1912 ни Завещаха!

  • 4
   6

   Омире Стоян канара от твоите поеми едвам излява сюргюна ва да тейба.

  • 2
   1

   До омир-простака:Да Христо Ботев е религия, но онзи големият от Калофер! Не този, който срамите името му! Свободата на България я донеси Императора на Русия и хилядите свидни, руски жертви! Всичко друго в творението на самозванеца омир – простака е измислица на болнит му мозък!

 8. 10
  11

  Пуснете ръкавиците на Георгиев от 6-0 на търг и таблото с 7-3 ще платите и на треньорчето където ви осъди за 200к

  • 6
   2

   7:3 е с Локо Пловдив,а не с прекръстеният Велбъжд Кюстендил.

   • 1
    1

    Защо емблемата на сегашния ботевЪ(от 2011г.)е друга, а отбора се казва ботевЪ?

Comments are closed.