Строителите влизат на Лаута в началото на март

116
1353

Идейният проект за реконструкцията на стадион „Локомотив“ ще бъде готов и внесен в Община Пловдив до средата на февруари, като преди това ще бъде представен на привържениците на Локомотив. Седмица по-късно ще има и технически проект за северната трибуна „Бесика“. Това означава, че ако Общината издаде разрешително  в законовия 14-дневен срок, строителите ще могат да започнат работа по северната трибуна още в началото на март. Това прогнозира пред „Марица“ г-н Живко Желев, управител на РУДИН ООД. Компанията е водещ партньор в консорциума, който спечели поръчката за реконструкция на стадион „Локомотив“, за която от държавата са осигурени 10 млн. лева без ДДС.

От 31 декември 2020 г., когато бе подписан договорът с Община Пловдив, екипът е извършил огромна работа, която обикновено отнема повече от година. „Първо искам да уточня, че за стадиона няма готов проект, каквито твърдения имаше в пресата. Разполагахме само с идейна разработка и проект единствено за трибуна „Бесика“, каза пред „Марица“ г-н Желев.

Г-н Желев, на какъв етап е работата по проекта за реконструкция на стадион „Локомотив“ и кой е реалният срок, в който може да започне строителството?

– Още от 1 януари екипът се зае с подготовка на документацията. По договор имаме 45 дни срок за внасяне в Общината на идеен проект и 90 дни – за технически.

Оказа се, че нямаме виза за проектиране,

а освен това документите, с които разполага Община Пловдив, са прекалено стари и не са адекватни на сегашния Закон за устройство на територията (ЗУТ). За целта трябваше да се направи геодезическо заснемане, да се наложат регулацията на района и кадастралната карта, за да видим къде точно е нашият обект. Работим едновременно върху идейния проект и проучвателни действия, необходими за всеки такъв обект, за да се подготви техническият проект и да се получи строително разрешение. За да нямаме проблеми по-късно, по време на реализацията, и да се налага да спираме работа, искаме да изчистим всички въпросителни предварително. А те не са една и две. В момента се прави геоложко проучване, което да установи устойчивостта на почвата във всички части на терена, по изискване на ЕВРОКОД (норми за плоско фундиране, за допълнителни показатели за устойчивостта на земната основа). Това се прилага за всички съоръжения с капацитет над 1000 души. Не искаме след време някоя от трибуните да се килне. Това е много важна част от проекта, защото гарантира дългия живот на съоръжението, а освен това е изискване на възложителя. Едновременно с това се съобразяваме с всички изисквания на УЕФА и ФИФА за изграждане на модерно и ефективно функциониращо съоръжение. Докато проучвахме наредбите и условията, на които трябва да отговаря стадионът, се натъкнахме на документ, касаещ разположението на терена и осветеността. Той е с обем над 400 страници. Точно там се коментира въпросът с ориентацията на стадиона. Записано е, че

по дългата страна теренът трябва да е ориентиран по абсолютния север,

с отклонение не повече от 15 градуса. Това е заради естествената осветеност и рисковете за тревата на игралното поле. Ако тя е различна, има опасност за съхнене в различни участъци. Теренът на Лаута не отговаря точно на този стандарт, но в крайна сметка намерихме решение в друг документ на ФИФА и имаме разбирателство от европейската централа. Обяснихме, че в Пловдив имаме над 200 слънчеви дни и малко часове със сянка върху игрището в светлата част на деня. Увериха ни, че ще ни съдействат и няма да има проблеми с това изискване, но трябва да им представим анализ на слънчевата диаграма и самия проект за стадиона.

Много проблеми има с първичните документи, на база на които трябва да разчертаем комбинираната скица на имота. Оказа се, че

в Общината разполагат с 3 различни плана за този район, 

които се разминават един с друг. В единия неточно са отразени трасето на новия бул. „Проф. Цветан Лазаров“, както и границите на нашия имот. Заедно със  служителите в Общината уточнихме всичко, нанесохме бул. „Проф. Цветан Лазаров“ и вече сме готови да разпишем генералния план на обекта, в който се описват теренът, трибуните, паркингите, входове и т.н.

Свършихме много работа, за да може обектът да отговаря на всички изисквания на Закона за устройство на територията и до 7 февруари ще внесем напълно изрядни документи, за да получим виза за проектиране. Едва тогава проектантите ще могат да нанесат проекта си върху скицата. След още една седмица ще сме готови с техническия проект за северната трибуна и ако получим разрешението от Общината в 14-дневен срок, строителите ще могат да започнат реална работа в началото на март. Тук искам да уточня, че когато става дума за конструкцията, която е най-важната част от проекта, конструкторите работят от горе надолу. Първо трябва да знаем какво искаме да имаме в откритата част, за да се прецени каква основа е необходима. Добрата новина от геоложкото проучване е, че пясъкът в терена излиза след 7-ия метър, което означава, че имаме здрава основа.

Сред феновете обаче има съмнения, че се бавите, защото нямате готовност да започнете строителството.

– Това са неверни твърдения.

Още утре можем да изпратим на стадиона 120 работници и необходимата техника,

но за тях няма фронт за работа.

Колегите ви, които работят на Колежа, твърдят, че ще завършат обекта за 1 година. Каква е вашата прогноза за стадион „Локомотив“?

– Нека не се ангажираме с дати. Ние можем да осигурим техника и работници и да работим трите трибуни едновременно. Изискването на Общината обаче е през цялото време на строителството стадионът да не се затваря и отборът да продължи да играе мачовете си на Лаута. Това доста усложнява процеса като организация и изисквания за сигурност. Затова трибуните ще се правят последователно. За нас е по-лесно да струпаме много хора и техника и да работим на трите фронта, но договорът не позволява.

Започвате с „Бесика“ през март. Какво предвижда графикът след това?

Влязат ли веднъж машините и строителите в обекта, ще работим без почивка. Планът е

в рамките на осигурените средства да изградим трите трибуни,

с което стадионът да получи трета категория от УЕФА. Ако се намерят средства и за изграждане на четвъртата трибуна и на вертикалната планировка, Лаута ще получи и четвърта категория, което означава мачове от груповата фаза на европейските клубни и национални първенства и плейофи.

– Кога реално може да бъде завършен първият етап на обекта с изграждането на 3 нови трибуни?

– При спазване на линейния график за СМР, който е неразделна част от ​договора с Община Пловдив, срокът е 1080 дни, без срока за проектиране. При съобразяване с графика на отбора, т.е. да се работи усилено, когато отбо​рът не играе, има възможност срокът да се намали, така че до края на календарната година да започне и изграждане на следваща трибуна. Условно казано, срокът може да се намали наполовина.

 

116 КОМЕНТАРА

 1. 4
  4

  Живко е пич, щом е казал ще стане. Аз му вярвам на 110%

 2. 5
  1

  Какво ви казах – подиграхме се на симулацията със строителството на базата и веднага нова „новина“ за Лаута … ебати симулантите

  Обаче „селекцията“ е черешката на тортата тази година – едно МЕНТЕ и един РОДНИНА… и 5 изгонени, които са в ъти по-добри от „селектираните“

 3. 3
  2

  Сираков: През лятото говорих с министър-председателя за завършването на стадиона. Пуснахме молба държавата да помогне. “А” сектор не е завършен и има течове при всеки дъжд.

  Хайде да видим реакцията на Наполетоебани. Дали ще излезнат на протест, дали ще поискат равнопоставеност?

 4. 2
  2

  УТКЛУНЕНИЕТУ НА ДЪЛГАТА ЧАСТ НА ТИРЕНА НА КАШОНА, НЯМА ДА Е ПОВИЧИ ОТ ОТКЛУНЕНИЕТО НА ДЕДОВИЯ МИ СПРЯМУ ОСТА СТУЛЮПИНУУ-ШЕКЕРЯ, ДЕМЕК ПОД 15 ГРАДИ!МУ ХАААААААААААААА

 5. 4
  6

  Във Пловдив ще има два стадиона.
  Стадион – ЛАУТА.
  Стадион – КОЛЕЖА.
  Седалки светло сини и бели. Това са цветовете на древен град Пловдив. За Коматево не се отнася. Отнася се за една част от изгревбойс столипиново.

  • 8
   1

   Крушарски ще трябва да се бръкне за боядисване на седалките, които Общината има в наличност за Лаута, понеже са жАлти. За Колежа в момента се изготвя поръчката в Рекаро, но казват че разполагали само с Жълти.

  • Това твърдение за Колежа, докато не го чуя от Стикс, не вярвам. Само той може да ме убеди как стоят нещата там!

   • От височината на неговата камбанария…в случая, от височината на неговия Кран, нещата изглеждат най реално!

 6. Докато проучвахме наредбите и условията, на които трябва да отговаря стадионът, се натъкнахме на документ, касаещ разположението на терена и осветеността. Той е с обем над 400 страници. Точно там се коментира въпросът с ориентацията на стадиона. Записано е, че

  по дългата страна теренът трябва да е ориентиран по абсолютния север,

  с отклонение не повече от 15 градуса. Това е заради естествената осветеност и рисковете за тревата на игралното поле. Ако тя е различна, има опасност за съхнене в различни участъци. Теренът на Лаута не отговаря точно на този стандарт, но в крайна сметка намерихме решение в друг документ на ФИФА и имаме разбирателство от европейската централа. Обяснихме, че в Пловдив имаме над 200 слънчеви дни и малко часове със сянка върху игрището в светлата част на деня. Увериха ни, че ще ни съдействат и няма да има проблеми с това изискване, но трябва да им представим анализ на слънчевата диаграма и самия проект за стадиона.

  Ох, не мога. Ще умра от смях. Как пък всичко се е обърнало срещу ТЯХ? И ФИФА и УЕФА и жАлтити, сега и Слънцето…..дейба тая Слънчева система и Вселена…

  Когато нямаш аргументи, и алкохола ти е кът.
  Вселената започва да ти пречи, планети ти препречват път!
  Ах как напъва те от вътре, в ракетата да скочиш ти.
  И всичките планети да разместиш, пък ако ще, Земята да гори!

  • 3
   1

   Сега ще трябва да се осигурят 200 слънчеви дни в годината!!! Няма проблем! Слънцето ще свети денонощно и целогодишно над Лаута! С тази задача ще се нагърби Астрономическия Отдел на Космическия цех за Ракети с Междупланетарен полет в с.Говедарци!

   • А може и да поискат Кмета да им осигури 200 слънчеви дни в годината, така като е осигурил и за любимия си Ботев!!!

  • Натъкнали се на документ от 400 страници…..да се смее ли човек, да плаче ли???

   • Добре че не са се натъкнали на нещо друго😂

 7. Кметът: Седалките за „Колежа“ са налични и в добро състояние, няма да ги дам ей така!

  Един умник тука питаше къде са седалките. Били откраднати…
  Друг пък казваше че Зико сам решавал и раздавал пари за Колежа….
  А всички заедно ревете за всеки лев отпуснат за Колежа….
  Ами разберете, Колежа е Общинска собственост! Трябва! И ЩЕ се довърши!

  • 6
   1

   Сега проекта за Лаута ще се изработи така, че тези седалки да станат годни за него! Ето ви още 1 милион от Общината. Да, наистина са жАлти, но пък какво по хубаво от това?

 8. 3
  7

  Как така при 8тпуснати 25 милиона се пуска поръчка за 52 + ДДС?

  • 10
   3

   Ами нали виждаш как, много лесно. Вложил си над 8 милиона, отпускат ти още 25, усвояваш ги честно и разумно….отпускат ти още 25! Пробвайте и вие. Да пробвате, ама Крушарски няма намерение да вложи и един негов лев.

 9. 3
  3

  https://youtu.be/UQUKhd_-7lA
  НЯМА ДА СЪ ПЛАШИТЕ АПАПИ!! НОВИТЕ ОТ МАНГАЛИЯ СА УРИДЕНИ!! ГОНДЗИ Е ВЗЕЛ СИЧКУ ПРИ СЕРСЕ!!! И КАШОНА ША ГУ БЪДИ В СРОК!!! 2027Г. !😃😂😂😂

  • 4
   3

   Да и на Майка ти отзад бръкнаа с боксова ръкавица боклук клоак Парагустов..

  • 5
   4

   Само едни долни лицемери могат да държат сметка за това, как ще се плаща проекта за стадион Локомотив!

   Тези долни лицемери протестираха, искаха сметка от Кмета, от Държавата….за това как ще се строи Колежа. Помниш ли?

   • 12
    4

    Тези “долни лицемери” протестираха и за равноправно финансиране, при положение, че са 3 пъти по-малко от феновете на Ботев. Да си чул някой Ботевист да протестира колко пари отпуска държавата за Герена? Да си чул да искаме еднакво голям стадион с Левски? Само и единствено вие протестирате и ревете за нещо, и то е да се мерите с Ботев. Не с Левски, не с Цесека, но с Ботев! Хай сиктир от тук мегаломани, Наполетоебани!!!

 10. 3
  4

  Хората знаят какво правят все пак имат 6то чувство

 11. 7
  2

  На всички е ясно,че до този момент/12 милиона от държавата/за стадион „Локомотив“ е имало само рисунки без никаква стойност за които Христо Крушарски се оплака,че е платил доста голяма сума,след което се налага препроектиране с държавните пари…Накратко само празни приказки.Честит празник на Стойчо Генов-Каброна и честит истински рожден ден на Христо Бонев/Зума/който е роден на 2.02.1947 година след което леко се е подмладил с един ден!

  • 4
   6

   Селски, отпуснатата сума е фиксирана и в рамките и ще бъдат проектирани и построени три трибуни, така че, това „препроектиране с държавни пари“, вземи и си го заври в миризливия гъз. Само едни долни лицемери могат да държат сметка за това, как ще се плаща проекта за стадион Локомотив, при условие, че проекта за стадион Ботевъ е платен с парите на вложителите на Банката, пари които няма да си върнат.

   • Буферите шибат Стикса редовно и затова стана от Локо!
    2
    1

    Стани един ут нас!
    Стани ПЕДЕРАСТ!

   • 5
    1

    Проекта на Ботев струваше над 1млн. Лева и държавата не е дала и стотинка за него. Строителните дейности извършени до момента в който Държавата реши да довърши започнатото възлизаха над 6млн. Лева, от които Държавата не е дала една стотинка, така че в Колежа има вложено над 7 млн. Колко има вложено в Лаута? Проекта, за който Крушарски казва че е платил незнам си каква сума е просто една картинка, която не струва и пукнат грош!

    • 2
     1

     Селяндур, тези пари, който уж сте дали, са крадени от НАРОДА!!
     Един ден народа ще си ги потърси и това може да станр още април месец.
     Ще си потърси и стадиона, които разрушихте.
     Гадни лъжци!!

 12. 5
  6

  Интересна работа. Излиза някакъв строител и казва: Ще строим стадион Ботевь. Не знаем до къде ще стигнат наличните пари, защото има 25 милиона а са необходими три пъти повече. Освен това обяснява, че ще се прави нещо, което да е функционално и да могат все пак да се играят някакви мачове от А група, но ще е далеч от грандоманския проект, който съществува. В резултат на това жълтите възторжено вадят от нафталина жълтите парцали, които имат за знамена и се стагат да громят Реал Мадрид, ПСЖ и Ливърпул.
  От другата страна – излиза някакъв строител и казва: Според законовите срокове строителни дейности може да има най-рано през март. Още утре на обекта може да има 120 работника и техника но за момента няма какво да се работи. Строителните дейности ще са затруднени защото основно изикване е стадионът да продължи да функционира. Максималният срок е над 1000 дни, но всичко може да се случи за 500. В резултат на това жълтурите: Ето, видяхте ли? Стадион никога няма да видите; Парите за вашият стадион са пренасочени за стадиона на Ботевь; Разпадате се; И разни стихотворения.
  Това ако не е селска работа, здраве му кажи!

  • 3
   3

   Номер 1: Никъде не е казано, че нужните пари са 3 пъти повече от наличните! Ерго-ЛЪЖА!!!
   Номер 2: Вие сами хвърляхте къчове за Проекта, за сроковете, за изпълнителя, за кражбите!

   • 6
    6

    Селски, официалната оферта на ПИМК не беше ли към 52 милиона + ДДС?
    И основното което типино по жълтурски пропускаш е вашите селски коментари и интерпретации на събитията.

    • 1
     1

     Манго 3 по 25 колко прави ? Или и това си забравил от училище и второ точно вие протестирахте тук,че парите са за стадион на Ботев

     • 43 + ДДС… хайде да спрете да лъжете, като дърти…

  • 2
   2

   Бахти филмара майна 😱😂😂😂
   Джудженца,вместо да си направите базата с тези пари ,вие пак с големите се сравнявате и накрая стадиона – Кашон, Базата- Игрище за пейнтбол!

 13. Бригада спринт ако не избяга, припада за секунди
  7
  1

  Жълти путенца…
  Много си отваряте човките…Пак ще бягате на посоки и ще ревете, дееба ваш’та мама страхлива!

  • 3
   3

   Ти гледай да не ви барнат на татко ти приятелите, направо ще ви пръснат циганските гъзове!

   • На татка ти кажи че ще го шибаме без вазелин само с жълт крем от куромела от Стоян канара селската мастия.

    • Стани един ут нас!
     Стани ПЕДЕРАСТ!

 14. 2
  1

  Драги моји продавци и издајице. Желим вам да постанете база и стадион и радо ћу доћи срати тамо и у бази и на стадиону. Срање ћу, то је моје мишљење о вама незахвалницима, не заслужујете ништа. Добављачи! Која је твоја прича и каква је твоја прошлост којом се хвалиш. Убудуће нећу да серем по вашој новој опреми и јебао сам вам мајку незахвално

 15. 1
  1

  Правещият си ташак Фекала прави страшни минети.Още ми е надървен.

 16. 6
  4

  „Кюстендилски Ювентинци,“ върнете си Братята от Столипиново за да си напълните поне половината стадион,че много „Лабаво“!!!Ювентина, Ювентина 🤣

 17. 5
  4

  А сега, когато отбора не играе мачове, защо не строите, драги??!!

  • 6
   3

   Сега са впрегнали цялата строителна техника за Велоката Крушарска Стена! То е ограда от бодлива тел, ама това е второстепенно.

 18. ПРАВЕЩ СИ РЕДОВЕН, ТЪНЪК, РАЗТОВАРВАЩ, ПАЛАВ, ВЕСЕЛ И НЕПРИНУДЕН ТАШАК С КЛОАКОМОТИФ:)49,12:)))
  2
  3

  https://www.youtube.com/watch?v=RJswT_iLAT0&feature=youtu.be
  АПАПИТИ ДА СИ ЗНАЙМ МЯСТУТУ И ДА СА УЧИМ УТ ЗНАЕШТИТИ И МОЖЕШТИТЕ ОТ ВЕЛИКИЯ БОТЕВ! ЗАШТОТУ В СТУЛЮПИНСКИЯ КЛОАКОМОТИФ НА УПРАВЛЯВЪТ АРТЪКПЪРТЪЦИ!!! ВРЕМЕ Е ДА ИДВЪТ ЗЕКИ БЕЙ И ЛЕВЕНТ АГА!!!
  МУ ХАААА ХААА ХААССССС

 19. 7
  8

  Бахти и тъпите,жълти помаци,майна!
  Тея кривоглавци не знаят задна,нямат памет,както и ум,но имат наглоста да се бъзикат с времето за строежа на нашият стадион.Ахряни,само да ви кажем,че както винаги сте от женската страна.
  Ние сме пловдивски тарикати!Без да просим ще ни направят стадион,без да плащаме ебем жълти,те ни плащат за честта да ги дарим със семето си,затова сте ни нужни все още квадратни глави!
  Аре отивайте да смучите чепа на Илиян помака и на новия патрон и да сучите мартеници за да си откупите акциите.Помашка сган!

 20. Управата на Локо:Пак ще ви шибаме като шкембе в дувар!
  7
  6

  Изрудин ще си отиде като насран. Нищо ново. Като всички други.

 21. 7
  2

  Оградата вече е готова. Чакаме следващата прекрасна новина за Любимеца на Пловдив

 22. 9
  8

  Защото Ботев е Религия! Защото Ботев е Съдба!
  Защото Ботев е Елегия, донесла наш’та Свобода!
  Защото на Колежа Славен, видяха своя тъжен край.
  Чорбари, Буфери, Говеда, Байерн и Барселона май!
  А пък на Лаута мрачен, потънал в бурени и прах.
  Когато го погледна ми се плаче, и някак си нахлува страх!
  Дали и ние ще дочакаме, да видим някакъв строеж?
  Или надеждата ни ще угасне, като църковна свещ?
  С ненавист гледам към Колежа, и моля се да свърши тоз кошмар.
  Но всеки ден минавам през Строежа, и сякаш удрят ми шамар.
  Дали и нашите правнуци, ще имат таз съдба.
  Да гледат как Лаута тъне, във мрак и пустота.
  Дано поне са те щастливи, да видят някой ден.
  На наш’та улица да грейне слънце, и Лаута построен!
  Вървя си тъй и си мечтая, живота ми изглежда някак мил.
  Но изведнъж съзирам Стойчо да пикае, на ъгъла на Източен и Богомил.
  Тогаз разбирам туй проклятие, защо преследва ни от векове.
  Защото Стойчовците много са, и са проклети врагове!
  Защото май сме търпеливи, към типове от този род.
  Наместо ний да ги натикаме, на кучето в задния отвод.
  Оставяме ги да се облекчават, безнаказано на всякое кюше.
  И после със метла чевръсто, ще трябва някой да мете.
  Да свърши този сън, да се събудя, по-весел, жизнен и щастлив?
  Но как сега това да стане, когато съм от Локомотив.

 23. 6
  7

  Защото Ботев е Религия! Защото Ботев е Съдба!
  Защото Ботев е Елегия, донесла наш’та Свобода!
  Защото на Колежа Славен, видяха своя тъжен край.
  Чорбари, Буфери, Говеда, и много Европейски светила!
  А пък на Лаута мрачен, потънал в бурени и прах.
  Когато го погледна ми се плаче, и някак си нахлува страх!
  Дали и ние ще дочакаме, да видим някакъв строеж?
  Или надеждата ни ще угасне, и после ще му палим свещ?
  С ненавист гледам към Колежа, и моля се да свърши тоз кошмар.
  Но всеки ден минавам през Строежа, и сякаш удрят ми шамар.
  Дали и нашите правнуци, ще имат таз съдба.
  Да гледат как Лаута тъне, във мрак и пустота.
  Дано поне са те щастливи, да видят някой ден.
  На наш’та улица да грейне слънце, и Локо прероден!
  Вървя си тъй и си мечтая, живота ми изглежда някак мил.
  Но изведнъж съзирам Стойчо да пикае, на ъгъла на Източен и Богомил.
  Тогаз разбирам туй проклятие, защо преследва ни от векове.
  Защото Стойчовците много са, и са проклети врагове!
  Защото май сме търпеливи, към типове от този род.
  Наместо ний да ги натикаме, на кучето в задния отвод.
  Оставяме ги да се облекчават, безнаказано на всякое кюше.
  И после със метла чевръсто, ще трябва някой да мете.
  Да свърши този сън, да се събудя, по-весел, жизнен и щастлив?
  Но как сега това да стане, когато съм от Локомотив.

  • 7
   6

   То наистина да си селянин е съдба и колкото и да се мъчите не можете да избягате от съдбата си…

   • 5
    4

    Виж сега, не знам към кого е отправена забележката ти, но да си селянин не е съдба, нито е обидно. Съдба, и то тежка съдба е да си Простак!

    • 7
     1

     Не разбирай селянин, като географско понятие! Селянин по принцип е (може и да не е правилно) представата за човек без интелект – прост човек! Изхождайки от твърдението на самите ботевисти, че основателят на този клуб е селянин от Хармали, се е възприел, че привържениците на Ботев са селяни, тоест неграмотни! Едно от доказателствата в тази насока е пишещите жълти привърженици в този сайт! Изненадан съм, зощто имам големи приятели ботевисти със високи интелектуални възможности! Има и от Черно-белите както и от жълтите засрамващи отборите си, но жълтите братя без интелект са доста повече! Извинявам се за разсъжденията си, но това ми е впечатлението за пишещите в сайта!

     • 2
      1

      Господи колко противоречия в тези 10-15 реда!!!!!

   • 4
    2

    Простак който не може да се изрази човешки, Простак с главна буква, който си мисли, че като нареди една дузина просташки изрази един след друг, че е казал нещо много съществено. Не мислиш ли?

   • 1
    2

    Аз също мога да кажа, за някой че е циганин, но дали ще съм прав? Затова казвам това което виждам, което всеки вижда, но го казвам в рими за по-весело.

   • 4
    5

    И за последно, можеш ли да ми цитираш един постинг от Локомотивец, който заслужава внимание, който няма просташки изрази и обиди, един постинг, който да има нещо запомнящо се? Само един, не повече!

    • 4
     1

     Ако потърсиш, ще намериш ! Вземе този коментар като един нормален такъв. А ти с твоите писания затлачваш форума и отблъскваш такива като мен.

     • Хайде сега цитирай една строфа, която е отблъскваща К просташка.

    • 6
     6

     Жълта гад, да си чул някога християните, нападнати от мюсюлманите да са оставили да ги колят! НЕ , напротив, води ли са ЧЕТИРИ кръстосни похода!

     Да искаш уважение, трябва да имаш доводи! А ВИЕ ИМАТЕ ФЕКАЛА КЛОАКОВ който СЕРЕ на ВСИЧКО ЖЪЛТО. С ПРОСТАЩИНАТА И ПОСРЕДСТВЕНОСТТА СИ СЕРЕ В УСТИТЕ НА ВСЕКИ ОТ ЖЪЛТАТА ИДЕЯ…

     Ние сме меки в изказването си към вас, жълти леки жени! Падайте на килимчето и молете да не ви застигне нова Пета и Ново 6-0

     Пловдивския любимец е властелин на Пловдив!!! САМО ЛОКО

     • 4
      2

      При баба ми Айше ще ида, кълне се Стойчо и реве.
      Магия да му стори на Акрапа, победа да не види туй гюбре!
      Ще сложа още 5-6 лева, да включи тя във листа и Фекал.
      Че този майката ми разкатава. По дяволите! Жалък Папагал!
      На Стикс прекръстих се, и на пачавра станах, помия лея със ибрик.
      Че дописките ми гротескни, не пипва и последния кибик.
      Парцалчето в което списвам, не гледа вече никой днес.
      Редактора е вдигнал мерник, ще трябва пак да търся интерес!
      Какво да правя туй се питам, ще почна пак да хвърлям кал.
      Защото най-добре го върша. По дяволите! Жалък Папагал!

     • 3
      1

      Вървя си тъй и си мечтая, живота ми изглежда някак мил.
      Но изведнъж съзирам Стойчо да пикае, на ъгъла на Източен и Богомил.
      Тогаз разбирам туй проклятие, защо преследва ни от векове.
      Защото Стойчовците много са, и са проклети врагове!
      Защото май сме търпеливи, към типове от този род.
      Наместо ний да ги натикаме, на кучето в задния отвод.
      Оставяме ги да се облекчават, безнаказано на всякое кюше.
      И после със метла чевръсто, ще трябва някой да мете.

     • 1
      1

      Ето така се прави! Без много главни букви, да кажеш най-главните неща! Но селкор, как да разбере?

     • 2
      4

      Пришълци от Кюстендил били властелин на Пловдив?Ба си простотията! „През 2001 г.собственикът на „Велбъжд“ Георги Илиев закупува акциите на Локомотив 1936 На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за ЗАЛИЧАВАНЕ на регистрацията на „Локомотив“ Пловдив и за ПРЕИМЕНУВАНЕ на „Велбъжд“ в „Локомотив“. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с НОВОТО регистрирано име заема мястото на Велбъжд в „А“ група. Седалището на клуба е ПРЕМЕСТЕНО от Кюстендил в Пловдив.”Властелини и любимци-хахахахахаха.

     • За да искаш уважение, трябва да имаш доводи!?!?
      Боже каква гениална мисъл!!
      I rest my case your Honour.

     • 3
      1

      Не ти се отдава Стойчоооо, не ти се отдава!
      С тази аМглийска гимназия и за Селкор не ставаш!

 24. 6
  3

  На всички е ясно,че до този момент/12 милиона от държавата/за стадион „Локомотив“ е имало само рисунки без никаква стойност за които Христо Крушарски се оплака,че е платил доста голяма сума,след което се налага препроектиране с държавните пари…Накратко само празни приказки.Честит празник на Стойчо Генов-Каброна и честит истински рожден ден на Христо Бонев/Зума/който е роден на 2.02.1947 година след което леко се е подмладил с един ден!

  • 7
   2

   Стоян канара пак си е сложил въжето и жа са беси ва да гоейба.

 25. 1312 верно ли жълтите цигани били 6 пъти по страхливи от господарите на Пловдив
  6
  8

  Цигани в жълтууууу

  • 14
   2

   Само да ти припомня…и вие събирахте пари,за трибуна бесика.И“ любимеца “ с „огромната“ си фенска маса събра……..96 лева.Извода остава за ва

 26. 4
  5

  Хахахахахаха хахаха ибриг ли уе хахаха хахахаха скъсан жълт анал хахахахаха

 27. 5
  5

  Фекалини е разлигавен астролопитег от дълбините на горни воден той си плакне ануса с ибриг научен от ТУРСКИТЕ си прадиди мюсюлман бей и кардашим ага юрууш канаряяяяя

 28. 9
  2

  Тия ги плакат с кладенчова вода. Толкова глупости казани на едно място не бях чувал. Виза за проектиране може и да не видите 1 год.

 29. 3
  4

  Сине прибирам се изми ли дупету просна ли прането идвам си мухахахахахаа

 30. 4
  5

  А цветан какво даде бездомници до живот 😂😂😂😂😂😂

 31. 4
  4

  След което му занесох купата на края на месеца и му я оставих. Той каза, че купата ми е много по-красива от тази на “Локо” Пловдив.Каза смейки се:дадох 20 мимиона за това грозно желязо и освен това струва една стотна от вложените в нея средства. Жоро беше дал над 20 милиона, и то само за една година, за да станат шампиони “Локо” ПД.

  • 2
   3

   Цв.В. Даде 50 милиона и повече от 4 място не видяха.

 32. 7
  2

  Аз правя трансферите аз правя всичко ,треньора ви взех ше ви сера у палячовците. ЦСКА

 33. 7
  2

  Еми да ви сера на строежите да ви сера ,ние пари за футболистите нямаме за заплати вие строеж. Ми аз и пари за пиене нямам

 34. Бой по коматевци навсякъде из Пловдив да си стоят по селата
  9
  6

  Жълтурските мангали прости в Пловдив винаги ще са гости БоталикЪ 20?0

 35. 3
  5

  Хахахахахахаххахахха започвали хахахахахахаха на болен се помага, не. На умрял ЦИГАНИ

  • 5
   3

   Помак ануса кърви ли,дейба вашта мама шестаци още ли сте живи ве курви

 36. Жълта курво, усещам как се се гърчиш от злоба зад клавиатурата.Нека, нека тоя мач ще ви държи още няколко века 🙂 НАЗДРАВЕ С 6 БИРИ
  9
  3

  Aмa Тошо Мекицата как се изниза от терена като мишок. Ще има да носи саковете на Митко, Луков и Карагерен дълго време- никакъв лидер, просто доказа, че е Мекица. И оркоподобните от Коматево го имат за „лигиенда“. Просто племе ,ей… https://youtu.be/Zvuc-lBexKQ

 37. 1
  6

  Ей на, в този случай от векове се използва думичката, която мангалите твърдят че са измислили-Ще влязат ама на Марта в Шестък!

 38. И Бил Гейтс да ви вземе,си оставате същите умрели хуйове!
  11
  6

  Наричат другите „цигани“, а новият им собственик се казва Цингаревич! Каква, поредна ирония с жълтите миризливци!? Цингаревич за циганите!

 39. 3
  9

  Още сте на етап Идеен Проект??? А Работен Проект кога? Майко милаааааа……

 40. 7
  4

  Влизат и в на фекалиний анала постоянно юруш канаряяяяя пуф пафф

 41. 8
  6

  Хоиди братиа зтадиона сапочвами да стуими. техникъта влиса месиц март мъ кои от фсичкото март, 2021,2022? Имами зилясу можими да услушим за скелиту на трупуната къдету сми фсичкоту брат – Джеска, ай аллах ти си с наз знаими!

 42. 11
  7

  Отличните новини за гранда нямат край, купи, шестаци, щастие без край🎉

  • 4
   2

   Само да ти припомня…и вие събирахте пари,за трибуна бесика.И“ любимеца “ с „огромната“ си фенска маса събра……..96 лева.Извода остава за ва

  • Пловдив никога не е бил Локо,еле пак Велбъжд!

 43. 10
  8

  Къде е Крушарски, черно бели именници?

  • 9
   6

   Къра можеш да го хванеш ти. Защото си там в Махалата.

 44. 8
  9

  Няколко линейки излетяха с бясна скорост към родопската яка.

 45. 16
  4

  Влизаме да строим март ама не този.

  • 8
   4

   ЗА 3 ГОДИНИ 3 ТРИБУНИ И ОГРАДАТА В „ТРАКИЯ“ ЗА 1,5 ПОЛОВИНА. САДЕ ЛОКО! САДЕ СТОЛИПИНОВО!

 46. 14
  6

  ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ПЕДЕРАСТА СТОЙЧО ГЕНОВ ОТ ПЛОВДИВ24. ОБИЧА МНОГО ДА ЛАПА ЖЪЛТИ ПИШКИ.

 47. 19
  6

  Да разбрахме. Чакай от умрял писмо. И Крушарски се покри. Отекоха нещата.

Comments are closed.