БФС към премиера: Не спирайте футбола, ще има фалити!

6
211

 

И.д. президентът на Българския футболен съюз Михаил Касабов изпрати отворено писмо до министър-председателя на Република България Бойко Борисов с копие до министъра на младежта и спорта Красен Кралев и министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов с молба обявените на 23 ноември т.г. проектомерки за превенция на разпространението на коронавирус на територията на страната и конкретно – предложението за преустановяването на всякакъв вид колективни спортни мероприятия от 27 ноември т.г., да не засягат футболните първенства в първите три нива у нас.

Като аргумент БФС посочва редица обективни обстоятелства, включващи както изготвения от централата и приет от ММС и МЗО строг протокол за провеждане на състезателно-тренировъчна дейност в условия на COVID-19, така и потенциалните тежки финансови и кадрови загуби за футболните клубове у нас.

На база официално изразената подкрепа за искането от страна на всички професионални клубове в България, ръководството на БФС призовава за доиграване на оставащите двубои до края на есенния дял на първенствата (и отложените поради карантинните мерки мачове) до 20 декември 2020 г. и подновяване на кампанията през втората половина на февруари 2021 г. (ако обстановката позволява), с цел запазване на жизненоважния ритъм в системата на българския футбол.

Българският футболен съюз и лично Михаил Касабов подкрепят отвореното писмо на президента на БФВ Любомир Ганев до държавните институции по същия казус и изразяват категоричното си становище, че, от позицията си на административен и регулаторен орган на футбола у нас, ще продължат да изпълняват всички ангажименти, свързани с обезпечаване на максимално защитена среда за провеждане на тренировъчно-състезателен процес.

6 КОМЕНТАРА

 1. 3
  3

  70 % от пловдивчани са ботевисти,останалите са фенове на останалите 3 отбора в града.Всеки знае че е така,дори малките деца.За това е толкова голям комплекса на малцинството с лилавите джуки.

  • 3
   2

   Мангал мръсен дръглив крастав.Пу майка ви дейба локомотивомангалска.

 2. 4
  1

  Да фалират! И без това никой нищо не играе. Тото, мото, бал съм им майката. Ще си гледаме английското първенство и това е!

 3. 3
  4

  Звучи малко егоистично този призив. Безброй малки бизнеси фалираха и никой не се замисли за последиците и никой не продума думичка в тяхна защита. Нямам нищо против първенството да продължи без зрители, но как ще се гарантира сигурността на футболистите. Вече сме свидетели на няколко мача в които си пролича протоколния характер на срещите и желанието на изпълнителите мача да приключва колкото си може по бързо. Вял и безидеен футбол-все пак и футболистите са хора и се влияят от психозата завладяла всичко живо. Едва ли някой ще има полза от такива мачове.

 4. 11
  3

  САМО ДА НИ НА ЗАКРИЯТ НАС СТУЛЮПИНСКИТЕ АПАПИ!!! КРУШАТА ВЕЧЕ ВЯТЪР ГО ВЕЕ НА БЯЛ КОН! ОПУКА СИЧКУТУ РАКЕТ И Я ДОКАРАФМЕ ДО ПОД КРУШАТА!!! ПУФ ПАФ:)))))

Comments are closed.