След юношите Брацигово спира и мъжете в знак на протест срещу БФС? Те недоумяват

0
286
ФК "Брацигово"

Ръководството на ФК Брацигово взе решение да спре от участие в регионалните футболни първенства на област Пазарджик формациите на клуба – юноши и деца. 

Новината специално за „Марица” обяви клубният шеф Асен Драгнев, часове след края на днешното дерби срещу Чико-Бунара(1:1).

„Юношите и децата прекратяват участие. През седмицата ще имаме среща с кметицата на Брацигово за да видим какво ще правим с мъжете.

Приемете тази наша позиция за първа форма на протест срещу ОС на БФС – Пазарджик”, заяви Драгнев.

Той обяви, че крайното решение не свързано с резултата от днешното дерби с Брацигово, а е „вследствие от определени негативни натрупвания”.

„Вече просто ни идва в повече. Гледаме какво става, мълчим, мълчим, но колкото повече го правим, толкова повече ни „клатят”, с извинение.”, заяви загадъчно Драгнев.

Клубният шеф на ФК Брацигово допълни, че трябва да се сложи край на куп порочни практики в регионалния футбол. 

„Една от тях е свързана с така наречените наказания. Накажат някои, а после тихомълком го опростят. Нищо не се съобщава. Да, тази практика не е отсега, но всяко нещо трябва да има начало и край. Какво трябва да стане за да си изтърпи някои докрай наказанието? Да отрежат главата на някои съдия ли? Стига! Ние пък не искаме да харчим залудо парите си – лични и публични за да правим кефа на някои хора. Просто вече наистина се съгласявам, че БФС е една мафия!”, избухна Драгнев.

В заключение той бе категоричен, че всичко казано от него не е плод на емоции, а е дълго обмисляна позиция на него и колегите му от Управата.


„Работим по нормативни документи. Не виждам нищо нередно и смущаващо. Напълно спокоен съм за всички наши действия по отношение администриране на първенствата.”. Така коментира вчерашната вербална атака на ръководството на ФК Брацигово шефът на ОС на БФС в Пазарджик Спас Иванов.

Той определи обвиненията на брациговци като „прехвърляне на топката от болната на здравата глава”.

„За мен нещата са на междуличностна основа и не знам защо се намесва отново институцията БФС?”, попита риторично Иванов.

Той коментира и темата за предсрочното опростяване на наказанията.

„Позволява го нормативната уредба на БФС. А тя се регулира от Изпълкома. И това не е от днес или вчера, а от много години. Понеже от Брацигово не визират директно казуса с Йордан Михайлов, а само го намекват, аз ще бъда напълно прям. Спряхме правата му още не следващия ден.

Той дори реално си е понесъл наказанието. И не виждам никакъв проблем. И от морална гледна точка си го е изтърпял. След това е дошъл по надлежния ред,  внесъл си е жалба, платил си е такса, разгледан е случая. Има право и затова е реабилитиран.”, сподели Спас Иванов.

Шефът на БФС – Пазарджик изрази недоумението си от решението на ФК Брацигово да спре от участие детската си и юношеска гарнитура.

marica.bg