Брацигово търси нередовен играч в Чико, иска служебна победа. Шефът на Чико: Ще приемем всяко решение

0
223
стадионът в Брацигово

 

ъководството на ФК Брацигово подаде контестация за нередовен играч в състава на Чико-Бунара.

Жалбата е срещу защитникът Валери Свиленов, който според брациговци е играл като нередовен състезател в състава на Чико по време на отминалия мач между двата тима в Бяга(1:1).

В контестацията се сочи, че Свиленов е бил със спрени права като наставник на ФК Ботев(Ихтиман) и това, че се явява в ролята на състезател на Чико във въпросния мач, не го прави реабилитиран и по същество редовен за бяжанския клуб.

Ако жалбата на Брацигово бъде уважена, СТК ще трябва да присъди служебен успех за гостите. В обратния случай брациговци ще имат право да обжалват решението пред следващата инстанция – Зонален съвет на БФС – София.

 

Относно казуса с футболиста на Чико-Бунара Валери Свиленов и неговата правоспособност, което стана повод за депозираната днес от ФК Брацигово жалба, се свързахме за коментар и с шефът на бяжанския клуб Йордан Михайлов.

„Преди 3 седмици Валери Свиленов, който е състезател на ФК Чико-Бунара ми сподели, че е получил червен картон в ролята си на старши-треньор на ФК Ботев(Ихтиман).

Последва обаждане за консултация от моя страна до ЗС на БФС – София. След като обясних случая от там ми беше заявено, че

футболиста има право да играе. Съответно Валери Свиленов взе участие още на мача с ФК Чепинец(Велинград). Без значение как ще бъде решен казуса, ние сме взели мнение относно редовността на състезателя.“, коментира Михайлов.

Той допълни, че ако се окаже, че според нормативната база Свиленов не бил правоспособен футболист, Чико ще си понесе наказанието.

„Убеден съм, че ако сме били подведени, то не е било умишлено и ще приемем всяко решение.“, завърши силният човек в отбора на село Бяга.

Димитър Комсийски/marica.bg