Появи се купувач за Ботев Пловдив! Асен Караславов поиска мандат от Сдружението, за да осъществи сделката

110
5747

Прокуристът на Ботев (Пловдив) Асен Караславов входира заявление до Управителния съвет на Сдружение ПФК Ботев. В него ръководителят на „жълто-черните“ иска мандат за предоставяне на акциите на трета страна с цел продажба срещу задължение за издръжка и участие в Управлението на Клуба.

Ето и пълния текст на заявлението:

Уважаеми Г-н Председател,
Уважаеми Господа,

Обръщам се към Вас в качеството Ви на собственици и държатели на мажоритарния пакет акции на Акционерното дружество, с молба за възлагане на мандат за срок от един месец, считано от датата на вашия отговор на настоящото заявление, на мен Асен Димитров Караславов – Прокурист на ПФК “Ботев“ АД за предоставяне на акциите на трета страна с цел продажба срещу задължение за издръжка и участие в Управлението на Клуба.

В тази връзка Ви уведомявам, че ще поема ангажимент към Вас за предоставяне на нужната информация и уреждане на договор за прехвърляне и закупуване на акциите при наличие на съгласие от Ваша страна.

Настоящето заявление цели коректно и отговорно отношение от страна ПФК “Ботев“ АД относно уреждане собствеността на акциите на дружеството, респективно обезпечаване нормалната работа в Клуба. Подписването на евентуален договор между Сдружение ПФК Ботев Пловдив и трета страна, ще бъде основано на Устава и Вътрешните правила на дружеството.

Очаквам Вашето решение в рамките на 3 дни (до19.10.2020 г. включително)!

С уважение,

Асен Караславов, прокурист

110 КОМЕНТАРА

 1. 8
  8

  Какъв му е проблема на купувача да преговаря с УС на сдружението а трябва да е малоумният Молив?
  Тука работата яко намирисва! Ако някой иска да поеме Ботев, какъв му е проблема да преговаря със собственика (сдружението) а трябва да е с медузата Караславов!

  • 5
   4

   С кой да преговаря- с човека с непраните дънки или с човека с чантата диагоналка като от сергиите преди 30 години от Кап Райчо? Молива вдъхва много повече доверие, поне на външен вид!

 2. 8
  7

  И тогава през 2009 беше същата новина – Цветан Василев пожела да вземе БОТЕВ ПЛОВДИВ. И Сдружението му го дадоха без да питат феновете. МНОГО ГРОЗНО ЩЕ Е ОТ СТРАНА НА СДРУЖЕНИЕТО АКО СЕГА ПАК ДАДАТ КЛУБА БЕЗ ДА ДАДАТ ОФЕРТАТА ЗА ОБСЪЖДАНЕ СРЕД ШИРОКАТА ФЕНСКА МАСА НА БОТЕВИСТИТЕ!!!

  • 4
   5

   Кой на бръсне за сливи нас по важното е да даряваме като балъци.

   • 3
    4

    Феновете да подкрепят отбора и да не се бъркат в управлението на клуба. Цв.Василев беше добре, до момента в който реши да фалира КТБ и да забегне. Ако не беше той сега и баз нямаше да имаме. Акъл не трябва, а пари. Който се мисли за голям акънлия да извади пари и да издържа отбора. Стига само сте гонили, тоя не искаме, оня не искаме и накрая се маха. Не че феновете са повлияли много на Смаилов мисля, той си беше подставено лице и му личеше че се чуди как да се отърве от бремето което са му дали. Чакаме с нетрърпение коя е новата(стара) муцуна която ще натресат и наричат “инвеститор“. Най-вероятно друго подставено лице на някой шишко милярдер, ограбил държавата. Между другото, тоя дълг за който феновете отделят пари от скромния си бюджет да платят е колкото дневния оборот от легалния бизнес на някой Шишко и е направен от тях. Тея хора срам нямат, ще накарат обикновените хора да събират пари да им плащат дълговете. Но иначе ще затрият Ботев без да им мигне окото.

 3. 8
  1

  Вижте лаута арми преди 20 години.300 чистокръвни мангала от Столипиново мятат мазни гюбеци, с тъпани и зурни и скандират юве юве аахахахахаахахааха СРААААМММММММ СРАААААААААААМММММ

  https://www.youtube.com/watch?v=1qnOOqwFRiY

  Пу майка ви дейба долна мангалска, ЦИГАНИ ЦИГАНИ ЦИГАНИИИ

  • 1
   1

   Прост селянин,това не е нито Лаута,нито тези са фенове на Локо Пд.нито е преди 20години

   • Коцето не така на негу- това бяхме ние от маалата, пяхме, танцувахме, мятахме гюбек и пяхме само Юве – тогава сърсето беше само Юве- така каза бат Гюрсел!

 4. 12
  10

  Шиши е решил, кой ще е! Всичко при селските върви паралелно с говедата с главен режисьор Шиши! Още от времето на VTB-КТБ. От тогава жълтурите се напълниха с говеда, а сега събират пари по абсолютно един и същ начин. Парите обаче идват от съвсем другаде….Идват избори и раята трябва да се употреби правилно.

  • 5
   6

   Ние селските ятаци и партизани от Стряма с нашия войвода Стоян канара ще предадем акциите с чест и достойнство на турска вяра ва да сейба.

  • 500 фена. точно толкова са дарили. точно това е фенската „маса“ на ботяфЪ. ъмряла работа отвсякъде

 5. 11
  2

  Вижте лаута арми преди 20 години.300 чистокръвни мангала от Столипиново мятат мазни гюбеци, с тъпани и зурни и скандират юве юве аахахахахаахахааха СРААААМММММММ СРАААААААААААМММММ

  https://www.youtube.com/watch?v=1qnOOqwFRiY

  Пу майка ви дейба долна мангалска, ЦИГАНИ ЦИГАНИ ЦИГАНИ

  • 1
   1

   Боли петата от финала Пумак селски!! Цял живот ще сте на село!!

 6. А, бе, мангалне е нужно да го прочета, за да разбера , че това е поредната циганска мозъчна дрисня!

 7. 8
  5

  Преведох пари и смятам в края на месеца пак да преведа, виртуален билет за 19,12 също ще си купя … За Ботев Пловдив всичко от Ботев Пловдив нищо … Но леко странна ми изглежда тази цялата работа

  • 5
   20

   Наивник. Купи си нещо за ядене и пиене или ги дай на жена ти да си купи нещо. Не си давай парите на мошенници.

   • 17

    Защо наивник? Аз правя това, което всеки един фен трябва да направи … Или нещо не разбирам?

 8. 10
  2

  Нека да кажат кой е този купувач а това здружение сега да видим дали мисли за клуба или за себе си дано всичко това е вярно защото Ботев Пловдив е институция отбора на пловдив

 9. 7
  2

  Империята отвръща на удара! В деня преди насрочени протести чичо Сам иска пак акциите на Ботев Пловдив, а митичната австрийска строителна фирма Strabag иска да става спонсор на Левски София и другата седмица да спечели търга за Колежа.

 10. 22
  1

  Добра новина дано се спаси Ботев и функционира нормално. Притеснителна е тази загадъчност дано не е пак някой дебел стар познайник скрит зад други лица и фирми!

  • По-скоро подходът ми изглежда изненадващо професионален – да накарат единственото официално лице на висок пост свързано с Ботев да състави мандат за преговори и тогава с фанфарите.

 11. 8
  19

  Събраха парите на балъците, и ся бил излезнал сериозен спонсор изведнъж ха ха. Ай честито!!

 12. 7
  2

  Притеснява ме тази загадъчност, дано не е някой съмнителен кандидат-купувач…

  • 3
   8

   Може да има съвсем прост отговор – Самуилов! Но, без какъвто и да е досег със Сдружението!

 13. 11
  18

  Пак ни пуснаха по пързалката. Това всичко се е знаело. Защо ни изнудваха за пари. Не, че ще обеднея с 200 лева които преведох, но не е честно спрямо феновете с тези игрички.

  • 15

   Теб пък кой те е изнудвал? При нас всичко е доброволно и от сърце. Буфер дал пари за Ботев??? Стига се прави на канар, че доста се изложи.

 14. 13
  20

  Аз няма да подкрепям Ботев, ако Пеевски ни купи! Кур за пеевски, само Ботев!

  • 18
   7

   По ли е добре в окръжна група. Парите не миришат. Все ми е тая кой ще е важното отбопа да въпви

   • 18

    Стига с този Пеевски, бе! Той е от тия дето „взимат“, а не от тия дето „дават“. Нито пък от тия които инвестират с цел бъдеща печалба. Пеевски просто краде печеливши бизнеси и нито има капацитет, нито акъл да развива, каквото и да било. Като всеки престъпник още от времото на айдуците до днес, той търси „готовата пара“ за да я открадне. Посочете една негова фирма, която печели и той прибира печалбата. Няма такава! Унищожаване на даден бизнесмен, обществени поръчки и пр. и директно прибиране на чуждото. Това е Пеевски!

 15. 14
  8

  Сега ще се види, шефовете на прословутото Сдружение за кого мислят – за клуба/отбора или за себе си? Парите, които се събират, са за изкупуване на дълга и то на отлична цена. Само, че това е един малък увод, защото издръжката на отбора е ежедневие, което няма нищо общо с изкупения дълг. Всеки, който би взел акциите, ще издържа отбора, но няма да плаща вересиите на миналото. Така, че ние феновете трябва да съберем прословутата „цена на дълга“ за да бъде изкупен и този който идва, да дойде на чисто. Само, че т.н. Сдружение, просто трябва да останат фенове, като всички нас. Не знам защо, но това е тяхния кошмар?

  • 8
   7

   който го е направил дълга – да го плаща! аз пара за това не давам. ще си купя билети, тениски, шапки, не че нямам, но така казал някой – дайте да събираме, не.
   много пиявици има в тоя клуб и не им вярвам.

   • Започни от правописа!После може и да го удариш на мисъл!За сега не ти се отдава!

 16. 11
  16

  Закриваме сезона ние сегааааа. събираме парата на ръкаааа. С кебапче и кюфте за всеки от сърце – Трибунааааа Изтоооооооок ще се наядеееееееееееееееееееее.

  Завинаги ще бъдем нииии на колеенееееееееееееее

 17. 7
  18

  Тазобедров: Ахилесов, Здравко, кой взима ботевЪ от Коматево?
  Ахилесов: Къде е това Коматево бе, професор Тазобедров?
  Т: Ай айа йай Здравко, Ахилесов, не знаеш къде е люпилнята на циркаджии в България!Здравко , не си ли чувал за Божо Павето и Кошински Шкембето, за Велизар Псувнята и Тоско Тръбата???
  А: Дайте някой жокер професор Тазобедрев, не ги знам тия зевзеци?
  Т: Ех, Здравко, Здравко, Ахилесов, как не знаеш за КОМАТЕВО БРЕ!!!Не си ли чувал как се бута 30 000 стадион от феновете, за да се играе на село на 2000 места на една поляна!
  А:(свит на чина Ахилесов сърфира в нета) Професор Тазобедров, в интернет пише, че Коматево е на юг от Пловдив, до борсата за зеленчуци на село Първенец. Коматево е известно с ботевЪ, играещ на най -малкия стадион в А група. Толкин бил взел идеята за орките опт кривите, бръчкосани глави на бултрасите.
  Т: Ахилесов, за бултрасите има хиляди страници срам, позор и хумор, образовай се, прекрасни теми за маса…
  А: Да, наздраве, г-н Тазобедров, не се представих добре и в изпита на маса, но ще ги изуча тия жълти полегнали Тодори. Много бой са яли по поляни, магистрали ,булеварди ,дискотеки…
  Т: Наздраве, Здравко, следващият ти изпит ще е в Солун… преследване с тръба в ръка …

 18. 4
  17

  17.02.2020
  Закрито/разпоредително заседание
  Решение от 17.02.2020 ПРЕКРАТЯВА на основание чл.632 ал.5 във вр. с ал.4 от ТЗ производството по търговско дело по несъстоятелност № 120/2010г. по описа на ПОС, XIХ с. ПОСТАНОВЯВА ЗАЛИЧАВАНЕ на „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ 1912 – ПЛОВДИВ” АД в несъстоятелност ЕИК 115344271 със седалище и адрес на управление гр.Пловдив, Район Източен, ж.к. Стадион Ботев, бул. „Източен“ № 10, от търговския регистър. Решението може да се обжалва пред Апелативен съд гр.Пловдив с жалба в 7 – дневен срок от вписването му в търговския регистър. ДА СЕ ИЗПРАТИ заверен препис от решението на основание чл.622 от ТЗ и чл.14 от ЗТР на АВ

  • Ще ти се сладяк сън а?Ето какво е необходимо,а не геймечти!ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК БРОЙ 102 от 27.11.2001г. стр.48
   Пловдивския окръжен съд на основание чл.6 във връзка с чл.231,ал.3 ТЗ с решение №4460 от 24.08.2001 г. По ф.д. № 2527/2001 вписа промени за Професионален футболен клуб „Велбъжд“-АД:вписва ново седалище и адрес на
   управление-Пловдив,кв.Лаута,стадион „Локомотив“;ВПИСВА„Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив“ АД ,в „Професионален футболен клуб Велбъжд“-АД;ВПИСВА ПРЕКРАТЯВАНЕ БЕЗ ЛИКВИДАЦИЯ на „Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив“ АД,чрез ВЛИВАНЕТО МУ в „Професионален футболен клуб Велбъжд“-АД; промяна на наименованието на приемащото дружество на „Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив-1936“- АД; Чети и се наслаждавай!!!

 19. 9
  17

  Сега кой и как ще ни върне парите, които целево приведохме за изкупуване на дълга? Май ще пием студена вода…

  • 17
   5

   Явно наистина си баламурник. Много точно си се написал. Ако беше ботевист нямаше и през ум да ти мине такава простотия.

   • 3
    3

    Майна, кампанията за събирането на средствата е ЦЕЛЕВА, само че ти не вдяваш какво значи това. Има воля на дарител, панимаиш? В такива случаи парите се връщат обратно. А колко съм ботевист, това не е твоя работа! Да си жив и здрав!

    • Не знам колко си Ботевист,ама си баламурник!Сам си го каза.

 20. 6
  9

  Няма проблем. Само ни дайте 500 лв ….. на седмица и правете каквото искате. Ботев ще е велик отбор. Само 500 лв да има

 21. 30
  5

  ГОЛЕМИЯ БОТЕВ ПЛОВДИВ победил Барса и Байерн Мюнхен колосите на Европа е вечен. САМО БОТЕВ ПЛОВДИВ

  • тия отдавна не дават нищо..
   те заплатите на бачкьорите си орязаха, та на нас ще дадат.

 22. 25
  8

  Нормално Ботев е голям отбор. Емблема на Пловдив Винаги ще ги има. Да се замислят жипейците, ако си тръгне Клошарски, какво се случва.?

 23. 27
  6

  Тези кампании за спасение на любимият ни отбор ни сплотиха. Показахме, че ние феновете на Ботев Пд сме много и обичаме отбора си. Надявам се, това да се е харесало на някой. Дано е истина!

  • дари ли са всичко на всичко – 536 човека…
   едва ли е харесало на някого.
   но пък едни 25 милиона за усвояване…си е друга работа

 24. 9
  21

  Мирише ми на командировка в Софийския Централен Затвор… От мен един съвет: килия 213, вторият етаж, южното крило. При бай Ставри… познавам го лично… Човекът е строг! Но справедлив. Много обича майтапите. Вие сте млад, ще излезете запазен.

  Караславов: Другарю капитан, моля Ви! На мен ще ми стане лошо!

  Първата година е трудно. После се свиква!

 25. 12
  28

  Нищо кой знае какво няма да се промени и ще продължавам да ви клатя. Просто ще се легитимирам, канари. Обаче вече ще искам две запазени места на трибуната в Доматево.

 26. 35
  10

  Линейките взеха да хвърчат към Столипиново ха-ха-ха

  • 3
   1

   А за наз ут устаналите маали нема ли линека и ний сме сърсето локу

 27. 15
  44

  Кои луд човек ще купи тези лайна, на Коматево има само Фъшкии и Кравешки лайна, миризливи цигани от столипиново и изгревбойс.

  • 10
   1

   циганина обижда на цигани хахах запари ли ти на гъза манго

  • 2
   1

   Лайнар си ти и то много ама много миризлив. Ходи се шибай с майка ти в маалата

 28. 9
  26

  Аврам бакалина със Аврам каиша купуват акциите на циганите, голям смях 😂.

 29. 24
  50

  Ангел Палийски ще се опита отново да вземе власта. Чрез фирми на Пеевски бат Ачо се завръща на бял кон. От стадиона ще има да се краде, терени и всякакви далавери. Честито на путевистите :))) Само дето си дадохте паричките ужким да спасявате отбора. Всичко е било пунта мара, както ви казвах

  • 50
   14

   Мангал прост,тепърва Сдружението ще има среща с Караславов за информация относно евентуално прехвърляне на акциите.Следващата седмица ще има повече яснота.За малко да забравя …еби си майката циганска!

   • 14
    24

    Каква информация бе. То навсякъде се знае, че е ШИШИ, само ти не си разбрал. Собственик ви е най-гнусния човек в България. Точно толкова гнусен, колкото сте и вие

    • 20
     5

     Единственото което навсякъде,по всички стадиони се знае,че се скандира мощно ЦИ-ГА-НИ,ЦИ-ГА-НИ,ЦИ-ГА-НИ….срещу вас!

    • 11
     2

     манго наркомана по добър ли беше или като ви купи титла и няма проблем много е готин а за шиши тези измислици си ги разправяите по между си да се успокоявате за крушата боико и герб и само да ти кажа шиши вече не е шиши свалил е 40 кг

 30. 11
  33

  Гиздак никакво даване на акцийте , трябва да копая с багера дъното.

 31. 8
  26

  Бах мааму. Само дето продадох коча и овцъта за да спасявам моя ботяф. Сега дека ке ми идат парите?

  • 18
   6

   Цифра? Какво значи самоиздръжка? Крушарски завари един куп борчове, които все още чисти.

 32. 32
  9

  Айде мангалофили активизирайте се ,че да се посмеем малко на жалките ви коментари. Само Ботев.

 33. 20
  3

  Плъзна слух за много мощен китайски консорциум проявяващ голям интерес към стратегически пазари на балканите и близките арабски страни.

 34. 17
  7

  Пътя който трябва да се търси обаче е друг. Не нов Бащица, едноличен собственик, а няколко солидни спонсори, които да инвестират съответно с резултатите на отбора.

  • Добре е пътят да е такъв, но трябва преходът да е плавен, без сътресения, а не като Самуилов – на ви акциите, оправяйте се.

 35. 6
  16

  Трафиците са със сигурност,подставените лица на шиши.

 36. 14
  20

  Dilqn Peevski vzima otbor, Acho se vryshta zashtoto nqma na koi drug da si poveri parite Peevski, i chrez priblijeni firmi do dps shte se izdyrja otbora kato Pimk i drugi. V zamqna shte stroqt stadiona i shte vzemat prilejashti tereni da stoqt sgradi. Mrynkahte Mrynkahte ama nqma koi drug da vi spasi, vidq se kapaciteta na Gizdakov i kompaniq.

  • 18
   9

   Ти видя издръжка пък и инвестиции търсиш вади пари и инвестирай Аман от мрънкачи

   • 13
    4

    Тук явно много хора харесват Селския 1 и Селския 2! Ами хайде, взимайте ги и двамата, щото гаврата, дето я изживяхме сума години не ви е достатъчна! Ще ни подиграват буферите с такива „фенове“, дето мислят само за ден да мине, друг да дойде…

  • 41
   16

   За да се знае, че ФК Ботев П❤️див е богатство! Марка която стотици хиляди в България обичат и ценят!

  • 13
   4

   За да разберат такива като теб че зад Ботев стои огромна маса хора готови на всичко за да си спасят отбора.Да ти припомня буфер,за трибуна бесика събрахте 93 лева…….коментара е излишен.

 37. 46
  14

  За ФК Ботев П❤️див, винаги ще се намерят кандидати. Символа на Пловдив, Гордоста на Тракия!

Отговор