Кандидат за шеф на БФС: Трябва да обърнем внимание на школите, нямаме основата, а наливаме пари само отгоре

1
99
Христо Христов

 

Финансовият благодетел на Марица (Пловдив) и кандидат за президент на БФС Христо Христов коментира ексклузивно пред Sportal.bg състоянието на националния ни отбор и работата в него. Христов обърна внимание на развитието на школите в страната, като според него те трябва да са първото нещо, което да се поправи, за да се развие футболът в родината ни.

„Всички видяхме, че националният ни отбор се представи много слабо. Лично за мен самото представяне не е най-важният критерий. Ние сме произвели и разполагаме с тези футболисти. Явно другите държави работят много по-добре и имат по-добри резултати. Всички знаем къде е проблемът, но ние не искаме да го поправим в България.

Навремето, когато имахме успехи, виждате какви футболисти имахме и къде играха. Днешните футболисти ги харесвам, но това им е нивото. Виждате къде и играят и това са възможностите им. Всички знаем къде е проблемът и сегашният Изпълком, и предният. Трябва да се обърне внимание на школите. Не може да има 5-6 и само те да обират всичко. Всеки отбор трябва да има школа. В момента много отбори играят професионален футбол без школи. Има изисквания за 3 набора на отбор. Има и школи без отбори. Няма как да станат нещата по този начин. Правят се компромиси, а не трябва.

„Решението за смяна на националния селекционер трябва да вземе Изпълкома. Ако бъда избран за президент на БФС, бих работил в екип. Лично аз няма да настоявам за никого, въпреки че ми харесва работата на Александър Димитров, който има визия за нещата“, допълни още кандидатът за президент на Българския футболен съюз.

Относно своя клуб Марица, Христов заяви: „Марица се представя добре до момента, но коронавирусът ни се отразява зле. Преди него имахме 6 човека контузени, а след това дойдоха и симптомите. Веднага взехме адекватни решения. Не е приятно, но ще го изтърпим и продължаваме наново. Аз не съм в щаба, не съм и лекар, но мисля че не е нормално да предупреждаваме хората на футболни мачове да са на 1,5 метра разстояние, а в нощните барове да са един върху друг, но има хора, които взимат тия решения“.

Спортал

1 КОМЕНТАР

  1. 1
    1

    Точно ти ли иценце(нарочно написано с малка буква и умалително)ще говориш за Школа,след като спря заплатите и финансирането в твоята школа и остави директора на школата сам да се оправя.Ти си срам за футбола,а за президент на БФС се кандидатираш,завършен олигофрен

Отговор