Кандидат за шеф на БФС: Нашият шампионат е безсмислен, решава се кой да влиза и кой да излиза

0
301
Христо Христов
Финансовият благодетел на Марица (Пловдив) и кандидат за президент на БФС Христо Христов коментира ексклузивно пред Sportal.bg състоянието на футбола в България и работата, която се върши за него. Христов отправи остри критики към БФС, като заяви, че се решава кой тим да влезе в дадена група и кой не, което обезсмисля шампионата.

„Имам подкрепата на други отбори за кандидатурата ми. Всеки кандидат ще има. Реалист съм, не храня големи надежди. Ако изобщо има конгрес, знам, че ще започне едно лобиране на хора. Моята идея е хората да разберат, че има аматьорски футбол. Ще работя за това да възродим него, да започнем отдолу и да развием школите.

Аз не съм измислил това нещо, всички го казват, но никой не го прави. Не е нормално неща, които казах аз на моите пресконференции, след време членове на Изпълкома да ги потвърждават. Споменах, че има стадиони в efbet Лига, които не отговарят на изискванията. След време Изпълкома го потвърди. Кой ги лицензира тия стадиони – БФС или лекарският съюз? Имали сме слабо съдийство, еми кой ги назначава тия съдии? Треньорът бил сменян с Гошо, с Пешо, с Тошо, еми кой ги избира тия треньори? Не съм аз, избира ги Изпълкома. После се оплакват“.

Христов коментира и останалите кандидати за поста, като заяви: „Конкурентите ми са с опит във футбола. Бих се радвал да има и нови кандидатури, българският футбол има нужда от ново управление. Дали ще съм аз, дали ще е друг, важното е да се даде ново начало. Аз съм съгласен, че президентът на БФС трябва да може да каже „не“. Казваш „не“, когато не си зависим“.

„Зарадвах се на господин Букарев, когато каза, че има черно тото. Относно моите думи на пресконференцията, че съм бил побутнат да дам подкуп на лице от Изпълкома: Явил съм се лично и дадох показания. Предоставил съм необходимите документи и помолих органите освен моите думи да се занимаят и със случая на Своге, за да разберат как стават нещата с футбола в България.

Отговор