Събраната сума за спасението на Ботев расте уверено

56
1745

Ръководството на ПФК Ботев Пловдив направи днес поредния отчет относно това как върви кампанията „Да живее Ботев Пловдив“, която цели да се съберат 565 000 лева. С тези средства трябва да бъде изкупен дългът на клуба към фирма „Рент Мениджмънт“, който е на стойност 26 милиона лева.

„Към 14,00 часа на 12 октомври 2020 година събраните средства в банковата сметка са 43 278 лева. Към 14,00 часа на 12 октомври 2020 година събраните средства чрез HelpKarma са 16 524 евро“, написаха от клуба на официалната си страница във Фейсбук.

От утре (вторник) ще бъдат налични и кутии за дарения във фен магазина на клубната база, както и в магазина на КПБП на ул. Нестор Иванов №1, уточниха още от „жълто-черния“ клуб.

56 КОМЕНТАРА

 1. Трябва да си луд или прост, за да им дариш пари!
  8
  11

  Голям напредък? Няма що!? Първите 2 дни 48 000 лева с един транш от 12 000 Е. От фенове в чужбина, един от 25 000 от „неизвестен бизнесмен“ и другото от няколко по-дребни сумички…
  Следващите 4 дни няма и 20 000 лева събрани!? Днес нови обръщения и призиви? Само луд или прост човек би дарил на тези мошеници.

 2. 7
  10

  Мангали!
  Браво, евала и аферим дето се вика, ама имам една кофти новина за вас. Някой яко ви работи да се впрегнете в една непосилна задача, като дори и да я изпълните успешно единствено с някакви 300-400 бона дадени изневиделица еднократно от някой „анонимен“ спомоществовател, това е голям риск! Ще ги научите на лощи привички ваште „ръководители“ и когато следващия път излезнат и ви кажат: айде, дайте сега момчета да съберем едни нищо и никакви 220 000 лева, защото Желко ще ни отнеме лиценза, мнозинството ще се почувства излъгано и преебано… да не говорим как ще се почувстват едни невръстни дечица, на които им е било казано, че ако се откажат от сладолед, шоколад и закуските си в продължение на някакъв си един месец, ще имат възможност да се радват на жълто-черния си клуб до дълбока старост!
  Така че… внимавайте, пуми! Този нож, на който се пързаляте има и острие! Гледайте да не се понарежете и окървавите, защото да се подиграваш с чистата детска мечта е кощунство! И Бог може да ви накаже!!!

 3. 7
  7

  Сложете кутии за дарения по зеленчуковите борси. Така баш жълтите фенове, като закарат праза и арпаджика, ще могат да даряват.

 4. 4
  5

  КОЛКО СЪБРАХМЕ ДОСЕГА КАНАРИ?ПУФ ПАФ)))ПУФ ПАФ)))

 5. 5
  12

  Понеже виждам, че продължават коментарите за гол от центъра и гол с пета, и някой да обяснява, че гол в редовен сезон, донесъл 3 точки е много повече от гол донесъл купа, с такова селско мислене, дали няма да се получи нещо подобно и с парите?
  Да не успеят да съберат парите, но да не спират да обясняват колко са велики.

 6. 6
  4

  А ва, братя кънаре! Начи ся си дадоф трудъ да сметнъ колку сни събрали и съ указъ, чи сумътъ йе точну 75 582, 42 лв. Евълъ, кънаре! И яз решиф, чи жъ ги напрая кръглу число- жъ дам от менека цели 2 левъ и 58 стинки да станат кръглу 75 585 левъ! Саму чи жъ идъ ду магазинъ дъ развалъ, щот в менека имам цялу пеесе кинта. Ама слид малку жъ съ върна! И жъ ги донесъ тия 2 левъ и 58 стинки! Мое да сни селяни, ама сни честни селяни! Така де!

 7. 10
  4

  Крайно време е Молива да обясни на феновете:
  1. Какво ще стане със събраните пари, ако не се достигне сумато от 565 хил. лв.?
  2. Ако е съберем, означава ли, че проблемите на Ботев ще отпаднат? Аз се съмнявам, защото върху разликата от номинала на дълга и цесията ще трбва да се плати 10% данък печалба /23 милиона – 565 хил. лв. – ето ни още едни 2.2 милиона/. И за тях ли ще събираме пари? ами текущата издръжка на клуба, която е финансово неосигурена? Очевидно има какво да се обяснява. Кошински се опита, но или не искаше да каже цялата истина, или икономичските му познания са достатъчни /а може би и двете!/…
  Колкото и да не ни се иска, истинат е една: фалитът е все по-близо. И няма никакво значени дали ще съберем тези пари…

  • 9
   7

   Сумата ще се достигне, защото ние сме много и сме силни. Това ,че ти си негоден циганин си е твой проблем.

  • 6
   5

   Как какво ще се прави с тия пари, бе колега?
   Ми нали знаеш, че в Ботев има дупки, дупки… кокото си щеш: на решето е замязал нашият клуб!
   Все ще влезнат някъде! Така например досегашните 75000 лева са 1/8 от сумата за откупване на дълга. Ако Желко почне да дадва зор, това са 1/3 от неговите пари. До края на месеца пък ще излезнат заплатите на играчите: това са таман 1/4. А може и наш Тошко да потрива ръце: събрали сме почти за 2 негови заплатки, така де ще има за него до Нова година да речем.. После шъ си бий камшика в Милан, щото там го чакат от сур-бюлюк време, а ние тука ще си продължаваме със свещеното ни дело! Така де, въпросът е да не губим тренинг. И кураж,,,

 8. 11
  4

  ХРИСТО КРУШАРАКИ: „20 дни сме първи, как да не се радвам. Защо да не останем и до края, какво ни пречи. Първо до края на годината. Ние не сме чак такива максималисти“,

 9. 7
  6

  Ама финака на финалите и секяните и техните селски депица ,как само ще им убива петата докато са живи и селските внучетв,дето ги довлякаха от миризливите им села! Ше го помните Финала,докато сте живи,селяни гнусни!

 10. 13
  11

  Бахти финала, бахти чудото – от тогава 3 мача играхме, бай мангал не може да хване победа.

  • 9
   10

   3 мача една победа За вас хахахах ебати постижението 😂😂😂 верно то си в постижение за вас какво се учудвам хахахаха да биеш 1вия в класирането

   • 10
    9

    Направо ви сцепихме – 2:0 ви беше най-малкото.

  • 7
   7

   Още 3 да нямаме победа ви пожелавам! Петата все ще си остане в селските ви гъзове!!!!

   • 2
    2

    Пета може да има в твоя цигански задник – при мен няма.

 11. 11
  12

  Гола с петата си е чист цигански гол! Следователно и купата която ви е донесъл е … циганска!
  Колкото до гола от 50 метра – Това е страховит гол който рядко се вижда и той ще се помни не с 3-те точки а с това,че завинаги ще ви тежи като воденичен камък на шията… Капиш?!

  • 9
   11

   Хахаха по-жалко мнение не бях чел 😂😂😂 пожелвам му на Тодорка още 10 гола от центъра да вкара боли ме дедовия 😂😂😂 купата е наша и жълта тишина ! Радвай се на гола от центъра, а ние ще се радваме на спечелена купа срещу вас и на това, че когато станахме шампиони вие изпаднахте хахахаха !!! Говори ми още за центъра, защото това ви е едничката радост !

   • 5
    8

    Както кажеш брат`чет….България вече е циганска държава…
    Иначе халал да ви е купата 😂😂😂. Радвайте и се… И дет` се вика още 10 да спечелите знаете с какво обръщение ще ви посрещат навсякъде.

    • 9
     5

     И като ни посрещат какво ? През хия ни е нали знаеш 🙂 нека спечелим още 10 пък вие си викайте квото искате хахаха баси комплексарчето 😂😂😂

    • 7
     6

     Дано още 10 да спечелим?! А вие си ни викайте, както решите! Дано ви олеква така, ама едва ли? Жълти селянки!

 12. 13
  4

  Добре де и като е платите тази сума ако въобще е платите какво ? А дълга към ТЦ-ИМЕ ? За него защо не споменават ? А на Желко парите, които трябва да се платят до края на месеца ? Незнам защо сте толкова наивни ? На каква основа ?

 13. 6
  10

  Шута на Тошко центъра вечно в гъза на мингяните хахаха

  • 10
   6

   Кое има по-голяма тежест ? Гола с пета или гола от центъра ? Единия донесе купа, а другия просто 3 точки?

 14. 11
  6

  Много се активизираха черно-белите привърженици? И като бройка и като мнения! Няма лошо! Българинът обича да казва: „Апетита идва с яденето“ и това е хубава поговорка, особено когато знаеш откъде идва яденето! Снощи в предаването на Крум Савов, българин живеещ във Финландия, в пряк текст заяви, че след хегемонията на „Лудогорец“, за тази година е определен нов шампион и спомена конкретно име. Като страничен наблюдател, човека си каза, че за всеки непредубеден е ясно, че „картите са раздадени“ предварително. Играта с „белязани карти“ никога не е била игра на „Ботев“! Така, че, радвайте се бе увеличаващи се „локомотивци“, радвайте се до следващото раздаване на картите и не се занимавайте с проблемите на другите!

  • 7
   5

   Какви карти бе филмар… Мангалите титла няма как да видят! Ти изобщо гледал ли си какви куци коне и ръгачи играят там?

  • 5
   6

   50 години, когато БКП ви беше собственик, вечно бяхте в „раздаването“ селски! Такива глупости си написал, че няма накъде повече! Това „раздаване на карти“ донесе 3 поредни купи на Локото и несравнима победа на финал срещу вас с гол с пета! Такова „раздаване“ и шопските грандове не си спомням да са имали? Майката ви се е разкатала, жълти боклуци и мъките да си облекчите болките са налице!!! Жалки сте жълтури, та чак смешни!!!

 15. 13
  7

  Бог да прости Ботевъ,честит рожден ден на БотевЮЯ

 16. 12
  9

  Да уверено расте. Още малко и ще съберем за два нови джипа на Молива и Бат Ангил.

 17. 10
  4

  Пичаги бат Стоян канара каза да напълним кутиите със пресен сюргюн ва да гоейба.

 18. 7
  17

  Големия БОТЕВ ПЛОВДИВ победил БАЙЕРН МЮНХЕН и БАРСА колосите на Европа е вечен мингянии. Никога няма да си извадите от гъзъ шута на Тошко центъра хахаха

  • 7
   6

   Вечен вечен колко да е вечен.Убит като куче от свои и захвърлен незнайно къде….а кой открадна парите за които са се скарали балкана пее хайдушка песен.

  • 5
   6

   Я Андрей почва да сере рано, рано в собствения си кенефен форум

  • 6
   5

   Преувеличени спомени подарени от БКП…
   Комунизмът си отиде, Андрей. Дядо ти вече не е на власт

 19. 11
  6

  Те също толкова уверени бяха, че ще бият във Фанала на Финалите, но нещо друго се случи.

 20. 8
  6

  имам връзки и стегленето на пари от сметки тези пари ще бъдат откраднати ще се оставят някакви мижави 50000 лв жалко за децата ,които дават съдбата е ясна всичко зависи от хора от парламента аз взимам около 20000 лв от вас естетсвено ме чака варна е скорт и скъп джак другата седмица мача е ударен с етър догодина съм говорил с хора отгоре да влезнат марица или спартак да има дерби с Коматево вече ясно Локо А група Ботев Б Марица и Спартак Б след време просто така разпределихме баницата

 21. 8
  4

  НЯМА СТРАШНО КАРАИБРАХИМ СЕ ВРЪЩА КАЧЕН НА БЯЛ КОН… СЕГА ЩЕ СТАНЕ ЯСНО.. КОЙ КУПУВА.. КОЙ ПРОДАВА.. И КОЙ ОТКРАДНА АЛТЪНИТЕ

 22. 4
  3

  МИТКО КОМАНДОСА Е ВИНОВЕН НО НИЩО СВИКНАЛИ СМЕ СЕГА Е ВРЕМЕ ЗА КАКА РАДКА ЖЪЛТАТА ПИРАТКА И.. ОП СА… ОП СА

 23. 15
  5

  А отчет на изядените от Кошински пържоли, кога?!

 24. 19
  7

  Мисията е невъзможна. Първите дни ентусиазъм дръпнахме, ама последните 2 дена общо 10 бона и пада. Няма да успеем.

 25. 14
  10

  А Спортал лъжат, че били събрали 75к+….
  Ех, жълти ЛЪЖИ!!
  Нека ви кажа какво ще се случи – някой друг ще купи дълга и моментално ще лапнежсъбраните 50к…

  • 11
   10

   Колко си прост. 43к лева + 16к евро колко правят. Пак си бягал от училище мангал

    • 10
     4

     Ех мангал,пак не си разбрал ! Нормално за кюнец миризлив като теб ! Тъй като бръмчиш из казаните ще ти го обясня така.В един казан има 43 хилки в лв.по сметка,а в другия над 17 хилки в евро.Капиш гомноядец ?

     • 7
      3

      хахахаха, сра му в устата на простия циганин!!!!

     • Благодарим ви за всичко! Време е да ви кажем СБОГОМ!!
      7
      2

      Циганино, пак ли си говориш сам? Нарича се ШИЗОФРЕНИЯ. Няма лечение…

      Нека сега аз ти обясня- имате да събирате още 500 000… в това време заплатата на Мекицата си върви, разходите за базата също, Желко чака…
      Дерзайте

Comments are closed.