Започна ремонтът на стадион „Шипка“ в Асеновград

5
579
Ремонт на стадион "Шипка" в Асеновград снимка: DC news

 

Община Асеновград възложи извършване на ремонт на трибуните на стадион „Шипка“ в Асеновград. Към момента приключва полагането на бетон. Общинското ръководство и треньорският състав обсъдиха как да бъдат разпределени и монтирани седалките, които община Асеновград имаше в наличнос. Те са около 550 на брой в различни цветове. Между тях се оформят две пътеки по 1,5 метра. Целта е трибуните да бъдат оформени така, че да се осигури нормален достъп до тях. Съвсем скоро те ще могат да посрещнат първите футболни фенове.

Общинската администрация отдели около 41 000 лева от бюджета за този ремонт. Други 19 000 лева бяха дарение.  Ремонтът включва полагане на бетон и арматура, нов парапет и  монтаж на седалките. При осигуряване на финансова възможност, в бюджета за следващата година би могло да се заложат нови средства за следващо освежаване и обновяване на друга част от „Шипка“, съобразно потребностите на спортуващите.

Община Асеновград призовава привържениците на домакините и на гостуващите отбори, както и всички спортисти, да опазват изграденото на стадион „Шипка“. Нека то да остане в подходящ вид и да се ползва и от следващите поколения.

Припомняме, че община Асеновград проведе две срещи със собственици на имоти, навлизащи в помощното спортно игрище, разположено в горната част на стадиона. Все още управата на администрацията очаква становището им и решение по проблема от възможните две, които им бяха предложени.

DC news

5 КОМЕНТАРА

 1. Efbet. Цветомир Найденов идва в Асеновград, тои е издействал парите за цялостен ремонт на стадиона и иска Асеновец до 2 години в профи футбола.

  • Ха-ха. Само малоумника Петърчо Мишина може да напише тази глупост. Ама то от човек с жълта книжка какво да очакваш…

 2. Боре, дано ремонта не стане както правиш твойте кооперации, щото още 10години няма да видим стадион!

 3. 3
  4

  Крановете ги няма, но ремонт има… Жълтури, помните ли как ме карахте да си избера на кой от двата Ви крана да увисна!!!

  Всичко свърши, пак сте си същите МЪРШИ…

Comments are closed.