Отварят офертите за Колежа, ще отнеме часове

33
1900

В момента в община Пловдов отварят офертите за стадион Христо Ботев.

Процедурата може да отнеме часове, заради обема и електронната система. В момента, в който общината отвори офертите и те ще се заредят автоматично в сайта на общината. “Ще гледаме до месец-два да изберем победителя. Регламентиран срок за избор на изпълнител няма. След избора ще има 10 дни за обжалване. Там има 2 инстанции: Комисия за защита на конкуренцията и върховен административен съд. Райчев ни е дал максимален срок от 4 месеца за обява на класирането. След това има 10 дни за обжалване! Когато минат тези десет дни и ако няма обжалване, има срок от 1 месец за подписване на договора с изпълнителя, заяви Тодор Тодоров, шеф на комисията по обществени поръчки към община Пловдив. Иначе петте фирми участници се потвърдиха!

Кандидатите са ДЗЗД „Онфра Конструкт“ с водещ партньор „Парсек груп“, ДЗЗД „Колежа“ с водещ партньор ПИМК, софийското дружество „ВХД“ АД, „Щрабак“ ЕАД и ГБС – Пловдив.

33 КОМЕНТАРА

 1. 1
  1

  Червенокожи, остави белите да си свършат работата!!! Проблема не е в компютъра, бре Винету! Има бъг в системата!! Забий си мощно лулата на мира в дивака и дишай дълбоко!!! Ако си изгубил лулата си до де ровиш в казани теза смет, забий си един фишек от тази на пияната круша!!!

 2. 2
  1

  Днес гледах отварянето на офертите. Няма такъв смях и аматьорщина. Председателя на комисията казва 52-53 милиона бил проекта, ама не знаел точно не бил сигурен….А кой да знае аз ли?? . А тези инжинерките за какво бяха там да си разглеждат телефоните???Иначе спор няма,че са супер пичета и младички явно добре се спрявят с професията..:)))
  Върха беше, като председателя излезе в присъствието на медиите уж за малко(сигурно да пуши) докато се разкриптирали офертите.
  Кой въобще ги назначава тези служители??? Тотал щета е тази комисия.

 3. 10
  1

  Всичко е прах в очите, за да не се протестира против Тиквата. Затова и Самоилов хвърли оставка след като напълни отбора с високоплатени чужденци, за да са заети привържениците да спасяват отбора и да не се протестира против мутрите. Хора всичко в България тъне в разруха, най-важното трябва да е свободна българия, свободна правосъдна система и народни представители служещи на отечеството. Всичко ще се нареди, щом хората следим изкъсо народните представители. Ботевисти, помнете делата на патрона на този клуб, Бог да пази България!

 4. 4
  3

  Драги съселяни ава ний бихми ли Царску село ва?

 5. 15
  3

  Стадиони явно няма да има за никой, но пък идват избори .ЗАЕДНО да ги изритаме

 6. 6
  9

  На индианците пак им намазаха ските хахахабабабабабааб

 7. 6
  1

  Дано само някоя от софийските фирми да не вземе поръчката

 8. 5
  4

  Помислих си, че до часове почват да го строят. Андрио, шматарок пиши по разбираемо.

 9. 3
  2

  Спокойно!!! От известно време новия продукт на Агенцията по обществени поръчки – ЦАЙС ЕОП, създава проблеми на всички работещи с тази система! Какво се случва: След последния срок за подаване на документи има период от 12 часа, в който всички които искат реално да участват в поръчката да декриптират офертите си (самите участници вкарват системен код, чрез който на практика потвърждават желанието си да участват). След този 12 часов срок идва момента в който самата комисия отваря вече потвърдените оферти. Това отново е процес на декриптиране. Ето този процес в момента се забавя!!! На практика комисията не може да започне работа, докато не се декриптират/отворят абсолютно всички оферти! Не се плашете, аз от вчера 14:00 часа до днес 08:37 ч. декриптирах 2 бр. оферти, които на практика са мнооооого по-малки по обем от тези за КОЛЕЖА!

  • Баси мамата. Ти да не ползваш компютър Правец 82

 10. 3
  6

  Хахаха до месец, два 😂🤣😂🤣😂

 11. 5
  24

  Само един стадион във Пловдив, Парк ЛАУТА, за 25. мил. Ще бъде стадион чудо, а останалите пари на Спартак и Марица, ботевъ 2011 РОМ на Коматево, на Източен 10, една Детцка градина и хубав Парк за гражданите на ПЛОВДИВ.

  • 4
   1

   ДЕТЦКА градина…Майка ти дейба циганска неграмотна!

 12. 12
  1

  Днес добрата новина е, че има цели три сериозни фирми, които искат да строят – ПИМК, ГБС и Щрабаг.

  • 12
   2

   Е, какво очакваш да каже? Човекът е възпитан, не е като Крушарски, който отново изпъкна с глупости…

   • 5
    11

    Аха, значи вие мекиците сте невъзпитани… Селяни…

    • 7
     3

     Говорим си за Специалния. Ако не си в темата, то за какво си навираш сополивия нос?

 13. 7
  5

  …….и после ще има обжалвания до дупка! И то няма да е само от една фирма!

 14. 11
  2

  Отидоха още 2-3 месеца докато обявят фирмата. Ако изобщо има такава.

 15. 23
  9

  Парите не са достатъчни за стадиона по проекта на Цветан Василев, но пак ще стане страхотен и най-важното е че ще се завърнем в дома си. После с времето по малко ще се достроява каквото е необходимо. Мангалите за техния цигански коптор взеха лиценз за Европа, значе не е чак толкова трудно за лиценз поне за квалификациите. Дори много неща няма смисъл да се правят по проекта. Имаше разни асансиори за коли, на централната трибуна на всеки етаж ресторант и други подобни неща, които само оскъпяват проекта допълнително. Важното е че парите са осигурени, преведени са на сметката на общината, а от нас се иска просто да натискаме по всички възможни начини, да няма много бюрокрации а да се действа бързо. Общината са ботевисти, кмета също, както 70 % от пловдивчани, така че няма да имаме проблеми с властта

  • 9
   24

   Вашият дом е на село и вие сте си там! Както са осигурени, така могат и да се вземат. Пловдив има нужда от градски стадион а не от недовършени строежи, каквито се очертават в Лаута и на бул. Източен!

   • 21
    2

    Какъв градски стадион като сте по 136 мангала на домакинствата бе, джипси? Кой да ти построи нов стадион за 40 000 души за 200 млн? Мислетре малко с тия въшливи кратуни.Вие мангалите предпочитате да нямате модернизиран стадион, само и само и Ботев да няма. Баси жалктите комплексари. Сган мангалска.

    • Прав си Кънар,много пумита слезнах те от Мъдан

 16. 10
  3

  Нищо няма да стане …. Това е простотия… Имаш четери оферти и два месеца за да избереш.
  Цирк е това нищо друго

 17. 6
  16

  Ще отнеме месеци!!!
  И накрая нищо чудно да има обжалвания до дупка и през това време ново правителство (дай Боже) и ненужните стадиони да не бъдат построени? Пловдив има нужда единствено от нов градски стадион!

  • 10
   4

   Ами нали трябва да се види, ще остане ли мутрата на власт или не. Тези всичките фирми му плащат процентче и ако не е той премиера, всичко отива на кино. Мутрата определя всичко в тази държава и схемата е такава. Дано скоро имаме по-демократично управление и всеки клуб да има нормален собственик, а не парашутисти с мисия, както сега!?

Comments are closed.