Ботев чака 600 000 лв. приход! Към днес сутринта дължи 1 650 000

103
4071

Ботев Пловдив очаква проходи от около 600 000 лева в близките седмици! Те ще стигнат на канарчетата да закърпят фонд работна заплата за около още месец. След това жълто-черните трябва да намерят, как и от къде ще се издържа клуба. Това стана ясно по време на днешната срещата на феновете.

Както вече ви информирахме Ботев Пловдив има текущи задължения от над 1.5 млн. лв. В момента , в който Самуилов е казал, че ще върне акциите тези задължения са били 2.5 млн. лв. В последствие бизнесмена е покрил 850 000 от тях.

На практика Ботев Пловдив има задължения от 1 650 000 лв. 750к са към местни данъци и такси. 240к към НАП, 120к към Запрянови, 100к към полицията, 250к за заплати за юни, които е трябвало да се платят август. Останалите до милион шестотин и петдесет са задължения към различни доставчици.

Жълто-черните трябва да осигурят от някъде и около половин милион за изкупуване на дълга, който остана след фалита на КТБ.

“Никой не е знаел и не сме осведомявани, какво ше се случи. Именно за това осъществихме одобрената от г-н Самуилов селекция. Имаше още играчи, които трябваше да се привлекат и такива, които трябваше да се освободят. След като се промени ситуацията, стопирахме селекцията”, заяви Лилчо Арсов.

На срещата се коментира и че Ботев има подписани рекламни договори за 60 000 на месец, а Георги Самуилов явно е информирал Сдружението, че ще осигурява по още 30 000 на месец.

103 КОМЕНТАРА

 1. Настрана шегите и бъзиците, фен съм на Локо но искам силен и конкурентен Ботев! Кога най-после в Пловдив ще има стадион и сериозни клубове в които се работи по Европейски! Кога най-после ще гледаме голям футбол, Пловдив е футболен град на 30 години съм, времето се търкулна а положението е все същото циркове непрестанни, фалити възходи за малко с някоя мутра или банкер успехи и после пак в блатото. Тъкмо Ботев се изправи добра селекция и бум нещо става пак фалити пари няма! Локо сега сме във възход но утре като падне Бойко ще изчезне и Крушю и пак в изходно положение, върти се една и съща песен а годинките си минават! А един Лудогорец който всички мразим за 10 години със сериозен крупен бизнесмен си направиха стадион, база, и дори станаха име разпознаваемо в Европа с класни играчи само за 10 години отбор без голяма фенска маса! Представете си този успешен проект в Пловдив ще е нещо уникално! Имам чувството че някой умишлено не иска да има голям футбол в Пловдив!!

 2. Едните пак ще ги закриват, другите с три купи за година и мач в Европа с Тотнъм…..съдбата си знае работата!!

 3. 3
  2

  Господа от Сдружението, от всичко което чувам, от всички истини, полуистини и недомлъвки, катагорично считам, че за да начешете собственото си самолюбие, да продължите на всяка цена да сте фактор, даже да имате претенции да сте в управлението на клуба, на практика сте готови да го закриете!? Това е чудовищно.
  Никой не Ви оспорва това което направихте след периода на селяка от Крумово. Никой не Ви се бъркаше, в това което Цв.Василев Ви осигуряваше, макар, че при толкова пари, отбора беше на скромно, средняшко ниво. Само мога да Ви сваля шапка, за тегобите които поехте, след фалита на КТБ, предизвикан от хора, на които ме е гнус да произнасям имената. Но днес? Днис Вие сте готови да унищожите клуба.
  Вече за трети път, слушам цифрите за състоянието на клуба и за мен е ясно, че става въпрос за две групи независими едни от други проблеми, които документално са оформени – първите в тежест на клуба, а вторите в тежест на Сдружението. Всичко онова, което е в тежест на клуба, безпробламно се е „чистило“ и щеше да се „посреща“ и „чисти“ от Самуилов, ако не бяха претенциите ви, той да поеме и онова, което е в тежест на Сдружението! На, Вас ви е ясно, че това няма да стане и въпреки това, с претенциите ви да поеме тези стари задължения, за които се биете в гърдите, че Вие сте ги поели и сте спасили клуба, както и с претенциите ви, фактически да участвате в управлението на клуба, на практика изгонихте Самуилов. От там и натрупаните вече задължения към клуба за последните два месеца, от както Самуилов каза – Оправяйте се! На практика Вие лъжете и манипулирате хората, които изкарват Самуилов лъжец и мошеник, вместо да застанете до него и да туширате нападките. Някой ще каже – Стадиона? Не излъгали Самуилов за него? Не! Не излъга! Други са лъжците, но това е съвсем различна тема.
  Вие, Господа Сдруженци, или всъщност, няколкото души, които сте останали там – Вие спасихте „Ботев“, но и Вие ще го погубите!
  ПП. Господа локомотивци, предстои Ви славен мач. Желая Ви успех! И най – учтиво моля, оставете под това изложение да вида само мнения на ботевисти!

 4. 4
  1

  арх. Райчев:
  Г-н Димитров вече спомена, че вече е обявена поръчката. До 5 дни трябва бъде пусната от АОП. След тези 5 дни тя ще стане видима за всички, които ще искат да участват. В началото на септември ще бъдат отворени офертите. Ако са по-малко кандидатите (3-4) до 3 седмици ще бъде избран оценител. Ако са повече желаещите да строят стадиона, може би малко повече ще се забавим, защото трябва да прегледаме всичко.

 5. 9
  6

  Аз да попитам само! При един фалит какво се случва с концесията на базата?

 6. 8
  8

  Думайте как ще спасявате циганският ботевъ 2010 МАНГАЛ, за Локомотив не мислете, лягат ставате за ЛОКОМОТИВ мислете как ще падат от Тотнъм.

  • 8
   7

   пРИЯТЕЛЮ, ЩЕ ТЕ КОРИГИРАМ. ВЯРНОТО Е БОТЕВЪ 2011! А СЛЕД 2-3 МЕСЕЦА ЩЕ СТАНЕ: БОТЕВЪ 2011-2020!

  • 3
   2

   Тамън както си се издрискал под статия за Ботев, че мислим непрестанно за онова недоразуемение от Кюстендил е смешно.

 7. 20
  6

  ДРУГАРИ КАНАРИ, КВО ПРАВИМ СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ? ПИТАМ ЗА ЕДИН ПРИЯТЕЛ ОТ НАП.

 8. 21
  16

  Ботевист съм по рождение, но като сравня Крушата и Католика разликата е от земята до небето: 1. Крушата е инженер, а Католика е шофьор на камион. 2. Крушата е от старата школа т.е. държи си на думата, а нашия Гошко от Раковски е от новото поколение сребролюбци също като Христола. Така че поведението им не е толкова изненадващо. Лошото е че страдаме ние феновете на Ботев. Един стар Ботевист казваше: “ Ботев Пловдив се описва с 2 думи – надежда и мъка, а Локото с 1 – цигани.“

 9. 19
  8

  Сега Самуилов, ако е мъж на място да излезе и да каже верни ли са представените числа. Парите които дължим са от негово време, а той тарикатът ги е разсрочил и го е нахендрил на клуба. Да си вземе 30-те хиляди и да си ги завре там дето слънце не огрява.

  • 16
   8

   Смешник- местните данъци и такси са още от 2013 год.Големи финансисти станахте! Защо не обявите с колко задължения оставиха Ботев Джиджев и Тервел и се изнизаха за София?

 10. 20
  16

  Искам да попитам малоумниците от здружението това ли ви е целия капацитет с това ли ви се изчерпват умствените възможности 1 ДА УБИДИТЕ И ДА ИЗГОНИТЕ САМУИЛОВ 2 ДА ОГОЛИТЕ ВЪТРЕШНИ РАБОТИ НА КЛУБА 3 ТАКА ПРОКЛАМИРАНАТА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НЕ СЕ СЪСТОЯ. ТЕЗИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ СА ТЕКУЩИ И РАЗСРОЧЕНИ ПЛАЩАШ 30 000 НА нап 5000 НА ПОЛИЧИЯТА И НИКОЙ НЕ ТЕ ЗАКАЧА ТОВА КОЕТО ИЗНЕСОХТЕ Е СМЕШНО .ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ЗА ЗАПЛАТИ СА НА ЗДРУЖЕНИЕТО ЗАРАДИ ВАС СЕГА НЕ СА ПЛАТЕНИ.МАЛОУМНИЦИ ДОЛНИ КОШИНСКИ ,СТАФУЛИ,ГИЗДАЦИ.МИЗДАЦИ МАЙНАТА ВИ ШМАТКИ ДОЛНИ КАКВО ЩЕ УПРАВЛЯВАТЕ БЕ НЕЩАСТНИЦИ .зАЩО ВЧЕРА КОШНИЦАТА ДЕБЕЛА МАЗНА СВИНЯ ИЗБЯГА КЪДЕ СИ БЕ ПОМИЙО НЕДНА СЛАГАЙ НАКОЛЕНКИТЕ И ВЗИМАЙ ОНЯ ШОПАР СТАФУЛА И МАРШ ПРИ САМУИЛОВ ДА МУ СЕ ИЗВИНИТЕ НА ЧОВЕКА МЪРШИ.

   • 17
    12

    Абсолютно съм съгласен! Ненужно и излишно биене на тъпана за тези текущи задължения! Вчера от Сдружението трябваше да дадат отчет с колоко хора са разговаряли , за да намерят спонсори, рекламодатели или нови собственици, а не да дават храна на мангалите! Между впрочем мангалите да не се дървят много, защото футболистите им не са взимали заплати от м. юни насам, а задълженията им към НАП за над 2 пъти по- големи от тези на Ботев, но там никой не бие тъпана! Ясно ли е , сдруженци?

    • 9
     7

     Вервай си кмете. Ей за това ще ви закрият щото само лъжете и криете тъпак

    • 1
     1

     Ти, явно си кмета на мангалите Изгрев бой, щом си толкова загрижен за храната на тези жълти циганьори!

 11. 12
  2

  Така ще е докато футбола в България се управлява от мафиоти.

  • 9
   1

   Футбола в цял свят се управлява от мафиоти, но богати мафиоти, а не селски цървули!

 12. 12
  9

  ВРЕМЕ Е НАП ДА СИ ИЗПЪЛНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И ДА БЛОКИРА В СВОЯ ПОЛЗА ОЧАКВАНИТЕ 600 ХИЛ. ЛВ. ЗАКОНЪТ ГИ ЗАДЪЛЖАВА ДА НАПРАВЯТ ТОВА…

  • НАП като блокира тези 600000 лева, ние какво ще правим? Абсолютно ще е окършим!

 13. 4
  6

  Вазелина свърши в аптеките за четвъртък ха-ха-ха

  • 6
   5

   То ботяф умря ти за вазелим мислиш 😂😂

    • 8
     7

     Това го слушам от преди да спечелим 3те купи 😂😂

 14. 8
  5

  Хайде да почваме от зоните там е истината…

  • 6
   3

   Може и от майка ти да почнем тя поне е свикнала.

   • Курът ти е отрязан(справка 15.05. 19г.), осве да започнеш с лизане! Жалка, жълта мастия от Скобата!

 15. 9
  15

  Ясно е, че за да се изчисти клуба от всички стари и нови задължения, трябва този клуб да обяви фалит и да се почне начисто. Самуилов излезе голям мошенник. Забатачи клуба още повече.В това състояние и с тези многомилионните дългове никой няма да се навие да стане собственик на Ботев. Много фенове вече подкрепят идеята за нов клуб. Загубата на финала също ще ви тежи цял живот.

 16. 6
  3

  Тези.задължения.и.още.по.големи.всички.отбори.в.групата,,имат.

  • 6
   10

   Ама 52 никой няма. Никога няма да ги изчистим. Най добре да почнем на чисто от зоните.

 17. 11
  6

  Като истински Ботевист искам да кажа на всички БОТЕВИСТИ СЕГА Е ВРЕМЕ ДА РАЗБЕРЕМ КАКВА ОБЩНОСТ ИМАМЕ И ДА ПОКАЖЕМ ,ЧЕ МОЖЕМ ДА СПАСИМ ОТБОРА НЕ Е НУЖНО С МНОГО КОЙ С 5 КОЙ СЪС10 КОЙТО МОЖЕ И С 1000 ЛЕВА СЪС ВИРТУАЛНИ БИЛЕТИ ЗА ВСЕКИ МАЧ ДАЖЕ И ЗА ГОСТУВАНИЯТА . СЕГА Е МОМЕНТА МОМЧЕТА 1600000 НЕ СА МНОГО ТА ГОВЕДАТА СЪРАХА 2 МИЛИОНА ЗА 1 МЕСЕЦ ИСКА СЕ МАЛКО ОРГАНИЗАЦИЯ И ЧЕСТНОСТ И ОТЧЕТНОСТ СЕГА Е МОМЕНТА ! САМО БОТЕВ В СЪРЦАТА И НАПРЕД МОМЧЕТА.

  • 16
   7

   Не съм съгласен с теб! Така до кога ще я караме? Все ние да плащаме за глупостите на едни некадърници! Айде някои вече да поеме отговорност! Малоумни трансфери= никакви резултати!!! Извинявай ама с тези разходи… Знаеш ли какви цифри се дават за неустойки по договорите? Сигурно щяха да си покрият данъците за години напред! Така не може да се продължава!

   • 8
    1

    ЗНАМ ЗА ТОВА ПИША ЧЕСНОСТ И ОТЧЕТНОСТ.

   • 5
    5

    Такива като тебе не знам някога да са плащали нещо и освен да си купиш билет за мача а ако може и без пари е о.к

   • 8
    3

    Кога и на кого си плащал? Когато трябваше да се плаща 2011 година всички се изнизахте- останаха само 250 човека с по 240 лв. Така че, никога нищо не си плащал! Ако не беше Цветан Василев още щяхме да сме в В група!

  • 8
   5

   Няма да дам и един лев на Ачо, Мамата, Божо и другите крадци.

 18. 8
  7

  Гледам и чета и явно мангалите повече се интересуват какво става в Ботев отколкото в циганския им катун на гомнут-джамия затова мангали винаги ще имате епизодични проблясъци и после пушката в гъза а за Ботев не берете дерт там където е текло пак ще тече.

  • 5
   4

   На майката ти п*тката тече, кривоглав индианец

  • Голямо мяучене му удари от минарето на действителната и единствена фенска джамия в Пловдив Изгрев бойс!

 19. 16
  4

  Аз се убеждавам с всеки изминал ден, че в отбора “ работят“ идиоти… Докарват някакви с договори плащат се билети, квартири и тн.. Неустойки на колумбийци, бразилци, Желковци и всякакви! Е вие сте малоумни честно! Заклевам се! Имате Слави, Крис, Тонев, Ванката, Станислав… И вместо да ги развиват, защото и без това само точки губим… Ми пускате някакви псевдо герои??? Така няма как да стане, идиоти!

  • 5
   1

   Нали такива като тебе първи ще изреват- Пак ли нулева година?! Само с юноши нищо не става и това го знае всяко дете, но не и малоумните фенове!

 20. 6
  10

  Общината да го духа, нап да го духат, запрянови да го духат, полицията да го духат. Нийъ сми ботиф. Вийъ къде сте виждали селянин да плаща данъци. Най обичами някой да свърши нещо и да не му платим. Само когато миним тънко сми щасливи.

 21. 8
  11

  Забележете само – чакали 600 000 лв. Никой нито казва, нито пита от къде и защо.
  Ами защото са от черното тото досега

 22. 35
  15

  И какво се оказа? Този селски келеш Самуилов е оставил отбора на огромен минус, а пред медиите твърдеше, че ни е оставил на чисто. И понеже е голям радетел, когато той издържаше клуба, караше с юноши и с намален състав, а сега ни направи скъпа селекция и ни я завеща за издръжка.
  А ръководството и футболистите му ръкопляскаха и му написаха декларация в знак на благодарност. Нещастници.

  Сега ако фенклубът сте на място, трябва да организирате едно ходене до протестите в София, съчетано с тежък погром на Мин. Съвет. Боко, Шиши и курвите им трябва да си платят за ебавката с нас. Заради тях сме на този хал, но на много хора им се губи връзката. Нямаше изобщо да търпим Самуилов и да го докараме дотук, ако не бяхме наведени заради стадиона. А нямаме стадион защото ни саботираха като фалираха Цветанов и КТБ, а после ни разиграваха с рязане на ленти в Пловдив преди изборите. Курвите нещастни се правят на ударени толкова години все едно стадион Хр. Ботев не е държавна собственост и все едно държавата като стопанин няма никакви задължения към собствения си обект, който е съсипан именно заради държавно безхаберие. Ако това не го накажем, сме срам за патрона на отбора ни.

  • 16
   7

   Velizare , Velizare. Mnogo si Prost. Takiva maloumnici , kato teb ,stafunski I intriganta gizdakov ebahte mamata na kluba I razdelihte fenofete . Mamka vi mrasna I boklucite. Van ot stationa dolni BOKLUCI .

   • 4
    4

    Да бе, когато Велизар ходеше при Бойко и два пъти връщаше Самуилов и натискаше за купата беше хубав, а сега когато Палийски еба мамата на клуба, е лош. Хаха мишки, нещастни не оставихте неоплют ботевист, а за клуб 20лв. нещо?

  • 6
   2

   А кой ще плаща за разрушаването на стадиона до бирената?

 23. 6
  15

  Тошко да ходи във Локомотив, няма работа при тези мушенници.

  • 8
   3

   защо си мислиш, че Бруно го иска в Локомотив??!!

   • 5
    2

    Най-малкото за да спре да го пори всеки мач.

 24. 18
  19

  Във Пловдив ще има един стадион, и той ще е на парк ЛАУТА, всичките 37 мил. ще са за стадион ЛОКОМОТИВ, на Източен 10 ще има детцка градина и хубав Парк за гражданите.

  • 9
   7

   Локомотив не е име за гр.Пловдив и това което си написал никога няма да стане пичага.
   Скоро и Локомотив щв бере ядове ,но разликата ще е доста по трагична.
   Ботев ще се оправи небери грижа за отбора и лицето на гр.Пловдив

  • 3
   6

   ЩЯЛО ДА ИМА ДЕТСКА ГРАДИНА
   НА ДЖАМИЯТА АХХАХААХАХААХАХАХААААХАХА
   ТОВА СЕ НАРИЧА ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА !! АМЕБО!!!
   НЯМА ПО ЖАЛКА ИЗМЕТ СЪЩЕСТВУВАЩА НА ГЪТАБА НА ОТБОРА НА ПЛОВДИВ

 25. 19
  8

  Локомотив са виновни, от както ги бихме на финала, голяма каша стана във Катуна от Коматево, много хора си отидоха и много ще си ходят и сега, няма пари няма да има и стадион.

 26. 13
  8

  Пак лъжи. Задълженията са в пъти повече, но нейсе… ще гледаме цирк

 27. 8
  9

  Жа прайм Ва как Левски ВА, ние сме 15.000 Мангасара, жа даваме всеки месец по 10 лв. Ва, и жа опрайм катуна ва, немойте се плашите ва. Само ботевъ коматеую.

 28. 7
  7

  Циганите ги закриват,
  аз съм Александър Николов от люпилната на Марица пд. играл съм във АФД Тракия, циганите от ИЗГРЕВБОЙС СТОЛИПИНОВО КОМАТЕВО, циганите ги закриват.

  • 4
   5

   ЦИГАНИТЕ ОТ ПЛОВДИВ ВИКАТ САМО ОТБОРА ОТ ЛАУТА ,А ТОЙ СЕ КАЗАВА ЛОКОМОТИВ ГЛУПАКО.
   БОТЕВ ЩЕЛИ ДА ЗАКРИВАТ АБЕ ЕЙ КРИВА ПОМАШКА ТИКВО НЕ БЕРИ ГРИЖА ЗА ЛЮБИМЕЦА НА ПЛОВДИВ.

 29. 10
  10

  Отбор КЕНЕФ, лайна, сополи, мензис и цигани от ботевъ СОПОЛ.

 30. 7
  7

  Ами да ни банкротират и в А окръжна група.

 31. 8
  10

  МИТКО КОМАНДОСА Е ВИНОВЕН НО НИЩО СВИКНАЛИ СМЕ СЕГА Е ВРЕМЕ ЗА КАКА РАДКА ЖЪЛТАТА ПИРАТКА И… ОП СА.. ОП СА

 32. 15
  13

  И 52 и двата милиона ли ще изплаща, този , който ще „прави“ стадиона???
  Ако въобще някой ги строи тези ненужни никому стадиони? България има адски по-големи и важни неща за финансиране в условия на ковид-19 и западаща икономика, те стадиони ще строят?

 33. 11
  12

  ШИШИ Е ПРАТИЛ 600000 ДА НЕ ДИГАМЕ МНОГО ШУМ, ТРАЙТЕ СИ,ЧЕ И ТОЙ АКО НИ ЗАРЕЖЕ И НЯМА ПОВЕЧЕ Ъ-ТА В АЗБУКАТА

 34. 14
  16

  Значи 1, 1 милиона + 52 милиона от КТБ!
  Честито на печелившите!😂😭

  • 4
   2

   ДВЕ СА ФИРМИТЕ НА КТБ КОЙТО СЕ ВОДЯТ НА ТЦ-ИМЕ ГЛУПАКО И ТЕ СА НА ТЪРГ АМА ТИ КАТО ВОЖД НА ЦИГАНИТЕ НАЛИ ТРЯБВА ДА СИ НАЙ – ВАЖЕН ДА ДРАСКАШ ВРЕЛИ НЕКИПЕЛИ.БОТЕВ ГИ ОСТАВИ ИМА КОЙ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ТЯХ ГЛЕДАЙ КРУШАТА КАК ЩЕ СЕ ИЗНИЖИ И ТО ВЪВ НАЙ СКОРО ВРЕМЕ ТА ДА СИ ДОЙДЕМ НА ДУМАТА ВИЕ КАДЕ ЩЕ СТЕ И КОЙ ЩЕ МИСЛИ ЗА ВАС КАТО НИКОЙ НЕ ВИ ЗНАЕ.

 35. 27
  23

  Абе Цигани ще играете със Тотнъм четете си вашите теми.
  Сън не ви хваща да сте в темите на отбора на Пловдив.

  • 16
   11

   Циганин е бащати, а майкати циганка, ти си крастав мангал.

    • 8
     9

     Аз съм, датеба в циганина, папагал грозен даже за ЕБАНЕ не ставаш, аз съм Иван Гадрата от бул.Южен.

 36. 24
  23

  Според мен,който вземе стадиона да прави ще спонсорира и отбора.

  • 13
   11

   И 52 и двата милиона ли ще изплаща, този , който ще „прави“ стадиона???
   Ако въобще някой ги строи тези ненужни никому стадиони? България има адски по-големи и важни неща за финансиране в условия на ковид-19 и западаща икономика, те стадиони ще строят?

   • 11
    6

    Абе вие гледайте вашият дядка Крюков,че не сте много далеч от нашият хал

 37. 22
  9

  Аз имам един въпрос! Отбора ако фалира какво се случва с базата ? Реално концесията се прикратява, защото няма как фалирало дружество да е концесионер! Възможно ли е да останем на улицата и някой да ни вземе базата?

  • 2
   6

   бай Мангал, как си регистриран във форума? Кажи да се запознаем…

 38. 16
  21

  Бай мангал е по-запознат от нас 🙂
  Ще умрете от комплекси, мингяни.

 39. 26
  16

  ПроектЪ на Дпс-БотевЪ . Нещо създадено изкуствено, няма бъдеще!!!

 40. 30
  2

  Само футболният отбор на Левски София е неунищожим!………Тумора на българския футбол от основаването си задкулисно е подкрепян от всякакви политици и с всички възможни законни и (други) средства. За да спасят този отбор кукловодите няма да се посвенят да прехвърлят пари от благородни каузи включително и от фонда за лечение на деца. Берое и Ботев Враца се къпят в общински (разбирай държавни)пари…Другите да се оправят кой както може. Тъжна картинка

 41. 26
  22

  Bye byeee black-yellow bitchezzzzz!!!! Жълтите курви, проекто шампионите на БГ, станаха тото курвите и проекто фалиралите мишоци! Това заслужавате курви мръсни, цял живот на село и фалити през 10 г., помаци миризливи!

 42. 16
  24

  Ще събираме пари ния феновете и ще пак ще сме си ния, първи се родихме последни ще умрем. ТОЙ НЕ УМИРА

Comments are closed.