Хебър: Нямаме задължения към футболисти и треньори

0
91

Ръководството на Хебър изрази недоумението си от тиражираната информация, че клубът дължи заплати на футболисти и треньори.

„Въпреки пандемията от COVID-19 и спрените плащания по спонсорски и рекламни договора към клуба, Хебър не дължи суми по трудово-правни взаимноотношения. Дори заплатите на футболисти и треньори за месец юни бяха платени с 3 дни преди падежната дата.”, заявиха от оперативното ръководство на пазарджишкия футболен тим.

Управата на ФК Хебър 1918 за пореден път отговори на внушението, че клубът е общински.

„Няма такова нещо. Община Пазарджик само подпомага финансово Хебър, така както процедира с едноименният волейболен клуб и с останалите 35 спортни клуба в областния център.”

От Хебър коментираха и претенциите на бившите помощник-треньори Антон Кирилов и Георги Петров.

„Антон Кирилов пожела да напусне по лични причини още през месец март. Неговият контракт бе разтрогнат „по взаимно съгласие” и на същият са изплатени дължимите премии и заплати към онзи момент.

Относно Георги Петров, за периода след 1-ви януари, 2020-та година той имаше договор с фирма-спонсор на Хебър, която заради пандемията пусна работниците си в неплатен отпуск за април и май. Доплащането(разликата до уговореният с него размер на заплатата) от страна на клуба за този период му бе приспаднато, тъй като същият е отговорен за загубването на антените от комплекта на професионалната система “APEX TEAM SERIES”(„Statsports”), които струват 1500 евро и сега трябва да бъдат възстановени за сметка на клуба.”

От Хебър разкриха, че имат споразумения за разтрогнатите договори с бившите футболисти на клуба – Г. Андонов, Д. Везалов, Й. Апостолов, А. Георгиев, В. Марчев, Д. Пехливанов и Г. Стоичков.

„До момента срещу ФК Хебър няма издадена заповед за изпълнение на парично задължение, нито изпълнителен лист по дело от същия характер, така че не разбираме причината за тиражираните анонимни обвинения относно финансови задължения на клуба към футболисти и треньори”, се казва още в официалната депеша от офисите на бул.”Г. Бенковски” 200.