Шефът на Оборище хвърли оставка: Участието на тима в Трета лига е невъзможно

0
232
Оборище, есен 2019

Участието на ФК Оборище в Трета лига вече изглежда безнадеждно, след като силният човек в УС на клуба – Илия Анчев обяви, че се оттегля.

Той прави това след близо 30 годишно участие в управлението на клуба под една или друга форма.

„Не крия, че една от причините за това решение е недостатъчното финансово обезпечаване. Аз съм категоричен, че с бюджета, с който се очертава да разполага клубът, участието на мъжката гарнитура в Трета лига е невъзможно. През последните десет дни положените от мен усилия за промяна на ситуацията не бяха подкрепени и смятам, че е дошло времето да пусна кормилото на ФК Оборище, за да го поеме някой друг.“, коментира Анчев.

Крайното му решение идва само 10 дни преди свиканото Общо събрание на футболния клуб от Панагюрище.

По неофициална информация на форума оставките си ще депозират още двама души от петчленния УС на Оборище, а те са представители на основния през последните 8 години спонсор на клуба.

При това положение на дневен ред излиза въпросът кой ще поеме съдбините на Оборище. Сондажи на „Марица” показаха, че по-предишният основен благодетел на панагюрци Лука Ангелов няма никакво намерение да налива отново финансови средства в отбора, тъй като е крайно огорчен от поведението на определени фактори в Панагюрище. Ако нов бащица в следващите 10 дни до Общото събрание не се намери, най-вероятно Оборище ще се завърне обратно в регионалния футбол, където беше до лятото на 2011-та година.

marica.bg